مسئول دبیرخانه و وب سایت دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی گفت: این همایش قرار بود اسفند سال ۱۳۹۷ برگزار شود اما در نشستی که کمیته علمی همایش برگزار کرد قرار شد ششم آذر ماه سال جاری در دانشگاه بیرجند برگزار شود.
دکتر علیاکبر محمدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی به میزبانی دانشگاه بیرجند و با مشارکت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: از یکم اردیبهشت سال گذشته تا دهم آبان امسال که فرصت دریافت مقالات به دبیرخانه همایش بود، ۱۰۰ مقاله به دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی ارسال و پس از داوری کمیته داوران ۸۰ مقاله تایید و پذیرش شد.
مسئول دبیرخانه دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی گفت: مقالات پذیرش شده روز ششم آذر در دانشگاه بیرجند به صورت لوح فشرده و سخنرانی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه ۴۰ داور از اساتید مطرح دانشگاههای سراسر کشور کار داوری آثار را برعهده دارند اظهار داشت: از ۸۰ مقاله پذیرش شده توسط کمیته داوران ۱۵ مقاله به شکل سخنرانی ارائه شفاهی و بقیه مقالات در کتابچه همایش چاپ میشود همچنین مجموعه کامل مقالات هم در لوح فشرده تهیه خواهد شد.
محمدی گفت: اعضای کمیته علمی همایش یادشده چهرههای شاخصی مانند دکتر نعمتالله فاضلی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر مقصود فراستخواه عضو هیات علمی موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، دکتر مهدی گلشنی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر سید ضیاء هاشمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیرعامل ایرنا هستند که در روز همایش سخنرانی دارند.
وی اظهار داشت: همایش ملی فرهنگ دانشگاهی از سال ۱۳۹۵ با حمایتهای ویژه دکتر سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی پیشین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طراحی شد.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند افزود: علت تمدید همایش آشنایی بیشتر دانشگاهیان با ضرورتهای فرهنگی بوده که موجی در این خصوص در فضای مجازی راه افتاده و این بحثها ریشه دوانده و ضرورت تغییر فضای فرهنگی و نوع نگاه به دانشگاه در کشور مطرح شده است.
وی گفت: مقالههای برگزیده همایش پس از داوری و تایید هیات تحریریه در نشریات معتبر از جمله فصلنامه علمی - پژوهشی فناوری برنامه درسی و مجله علمی - پژوهشی تحقیقات فرهنگ ایرانی به چاپ خواهد رسید.
محمدی مسئله شناسی و مسائل فرهنگ دانشگاهی در ایران امروز، آسیب شناسی فرهنگ دانشگاهی، فرصتها و تهدیدها را از جمله محورهای این همایش ذکر کرد و گفت: همچنین مبانی نظری، مبانی فلسفی، انسان شناسی، مفهومپردازی و مولفههای فرهنگ دانشگاهی از دیگر محورهای این همایش است.
وی ادامه داد: عوامل موثر در فرهنگ دانشگاهی و مقررات موثر در فرهنگ دانشگاهی، سبک زندگی دانشجویی و فرهنگ دانشگاهی دانشجویان، مطالعات تاریخی و تطبیقی در فرهنگ دانشگاهی، روش شناسی مطالعات فرهنگ دانشگاهی، خرده فرهنگها و فرهنگ دانشگاهی، آینده پژوهی در فرهنگ دانشگاهی، ارتباطات در فرهنگ دانشجویی، مدیریت فرهنگ دانشگاهی و زنان و فرهنگ دانشگاهی از دیگر محورهای این همایش است.
وی بیان کرد: دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی ابتدا قرار بود دو روزه برگزار شود اما با هدف صرفهجویی و کاهش هزینههای جانبی به یک روز کاهش یافته است.
دانشگاه بیرجند با بیش از ۴۰ سال سابقه و کارکرد علمی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در شرق کشور، دارای حدود ۱۲ هزار دانشجو در ۳۴۰ کدرشته در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
استان مرزی و کویری خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مدرسه تاریخی شوکتیه به عنوان سومین مدرسه نوین ایران بعد از دارالفنون تهران و رشدیه تبریز در بیرجند مرکز این استان است.
این استان زادگاه چند پدر علم ایران از جمله زنده یاد دکتر غلامحسین شکوهی پدر تعلیم و تربیت ایران است.
نظر شما