«پوراندخت نیرومند» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تکنولوژی بر وضعیت اشتغال دانشآموختگان موثر است.
وی افزود: در حوزه اقتصادی مهمترین اقدامی که باید انجام شود این است که سیاستهای پولی، مالی و ارزی با سیاستهای بازار کار هماهنگ باشد.
این کارشناس حوزه کار گفت: در حوزه نظام آموزشی نیز نیازمند تغییرات اساسی هستیم و مدیرانی میتوانند موفق باشند که صنعت، آموزش و بازار کار را درک کرده باشند.
وی ادامه داد: در حوزههای اقتصادی و آموزشی که مدیریت آن بیشتر در اختیار نظام حاکمیتی است، باید سیاستها و استراتژیهای هماهنگ داشته باشند.
وی افزود: موضوع دیگر این که امنیت شغلی در بخشهای صنعتی و تولید پایینتر است و براین اساس بسیاری علاقهمند هستند در بخش دولتی مشغول شوند و اگر در آزمونهای استخدامی موفق نشوند به بخش خصوصی مهاجرت کنند.
این کارشناس اظهار داشت: برخی از جوانان نیز در حوزه تکنولوژی فعال هستند البته تعداد آنها قابل توجه نیست، اما در جایگاه خود به دلیل توسعه تکنولوژی ارزشمند است.
وی با بیان اینکه ما معمولا به تولید شوک زیادی وارد میکنیم، افزود: براین اساس تولید همواره با نوسان روبهرو است و استقبال کمی از این حوزه میشود.
نیرومند گفت: نرخ تورم در حالت متعادل میتواند به تولید کمک کند اما برخی سالها تورمهای بالایی داریم که تولید نمیتواند با این وضعیت ادامه دهد و براین اساس افراد نگران هستند که نتوانند شغل پایدار داشته باشند و ترجیح میدهند مشاغل دولتی داشتند.
وی ادامه داد: در نظام اداری نیازی به ارائه محصول به بازار کار نیست براین اساس طبیعی است که جامعه و دانشجویان انتظاری بیش از این داشت در این فضا به تولید روی بیاورد.
این کارشناس درباره تاثیر فناوری بر اشتغال، گفت: تغییرات فناوری در دست ما نیست و در تمام دنیا اتفاق میافتد کاری که میتوان انجام داد این است که معاونت علمی و فناوری پیشبینی تکنولوژی انجام دهد و گزارشی از نیاز بازار برای بخشهای مختلف را اعلام کند تا خود را برای مواجهه با تغییرات آینده آماده کنیم.
وی افزود: در حوزه تکنولوژی کنشگر نیستیم بلکه واکنشی عمل میکنیم و بیشتر در حوزههای تکنولوژیهای متوسط و پایین کار میکنیم و تکنولوژی مواد اولیه و هایتک نتوانستیم وارد شویم.
نظر شما