غلامحسین محمدی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مهمترین برنامههایی که این سازمان در آینده آنها را دنبال خواهد کرد، افزود: بازتعریف جایگاه و نقش مهم سازمان فنی و حرفه ای کشور در توسعه اشتغال و رشد اقتصادی، تسهیل ورود به بازار کار و ارتقای بهرهوری سرمایه انسانی در کشور از طریق مهارت آموزی، تأمین ایمنی معادن با بسط آموزشهای ایمنی، تبدیل این سازمان به سازمانی پیشرو، تقاضامحور و مشارکت جو، انجام تعامل سازنده و تاثیرگذار با شرکای درون و برون سازمانی به ویژه شرکای اجتماعی و بخش خصوصی با هدف ایجاد ارزش افزوده، خلق ثروت و فاصله گرفتن از رویکردهای سنتی از دیگر برنامههای اولویتدار این سازمان است.
توانمندسازی سربازان در دوران خدمت سربازی
محمدی، برگزاری نشست هماندیشی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با محوریت توانمندسازی مهارتی و ارتقای شایستگی حرفهای کارکنان وظیفه را یکی از اقدامات انجام شده در ۲ ماه اخیر این سازمان دانست و گفت: برگزاری مسابقات مهارت سرباز ماهر، امکانسازی مشارکت هوشمند در تقویت و تکمیل زنجیره آموزش مهارتی کشور از دیگر اقدامات در این مدت بوده است.
وی تاکید کرد: اگر قرار بر ایجاد توسعه و نوآوری در مقطع زمانی کنونی و شرایط خاص استهلاک سرمایهگذاری صنایع باشد، توانمندسازی سرمایههای انسانی با افزایش مهارت آنان، به طور قطع بهترین راه ممکن برای رشد اقتصادی و خنثیسازی تحریمها خواهد بود.
سرپرست سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور افزود: دوران سربازی بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال است. دوران خدمت مقدس بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که با کسب آموزشهای مهارتی در این ایام، آینده آنان در پیدا کردن شغل مناسب و زمینهسازی برای رقم خوردن آیندهای روشن تضمین خواهد شد و سربازان وظیفه عمومی با کسب آموزش های مهارتی به زنجیره اشتغال متصل میشوند.
آغاز رسمی دفتر تحول در سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور
محمدی، با بیان اینکه اصل مشورت گرفتن در سازمان فنی و حرفهای از اصول مهم است و «دفتر تحول» در همین راستا کار خود را آغاز کرده است، گفت: نخستین شورای دفتر تحول در سازمان آموزش فنی و حرفهای با حضور صاحب نظران درون سازمانی و برون سازمانی برگزار شد و تشکیل کمیسیون های تخصصی در این شورا به تصویب رسید.
وی ادامه داد: در دفتر تحول، اصل گرفتن مشورت یک ضرورت است. ضمن اینکه مشارکت جویی سازمان علاوه بر جلوگیری از اتلاف منافع، سازمان را در حل مشکلات پیچیده، بهبود کارآیی عملیاتی، اجرای طرحهای استراتژیک و دستیابی به رشد پایدار، یاری میکند.
معاون وزیر تعاون خاطرنشان کرد: فرآیند پیش روی این دفتر فرآیندی هم زمان است، به صورتی که در مرحله نخست چالش ها و مشکلات بخشهای مختلف درون و برون سازمانی عارضه یابی شده و راهکارهای حل مشکلات از همان بدو طراحی، اجرا خواهد شد.
صدور مجوز نخستین مرکز آموزش فنی و حرفهای ایمنی معدن
وی با اشاره به اینکه صدور مجوز نخستین مرکز آموزش فنی و حرفهای ایمنی معدن یکی از مهمترین اقداماتی است که برای تامین ایمنی معادن در دستور کار قرار گرفتهاست، گفت: پس از حادثه معدن «معدنجوی» طبس، با بررسیهایی که صورت گرفت و جلسهای که با مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار برگزار شد، اضافهشدن آموزشهای ایمنی به آموزشهای فنی و حرفهای در دستور کار قرار گرفت و در مدت کوتاهی، نخستین مجوز مرکز ایمنی به مرکز آموزش فنی و حرفهای طبس صادر شد. باتوجهبه حادثهای که در معدنجوی طبس رخ داد، نگاه سازمان آموزش فنی و حرفهای و وزیر تعاون، بر گنجانده شدن آموزشهای ایمنی در برنامه آموزشی این سازمان قرار گرفت.
سرپرست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اظهار داشت: مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار متولی آموزش در این حوزه است، اما به دلیل زیرساختها و ظرفیت آموزشی که در سازمان آموزش فنی و حرفهای وجود دارد، قرار شد کمک کنیم تا با همکاری یکدیگر حوادث ناگواری که در این حوزه رخ میدهد را کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: در این مرکز ۲ فضا مهیا شده تا آموزشهای حوزه ایمنی و معادن زیرزمینی را پیش ببریم. این آموزشها سبب آگاهسازی و کاهش مخاطرات خواهد شد. بر اساس تفاهمی که با مرکز تحقیقات و تعلیمات انجام شده، سرفصلهای آموزشی هر ۲ مرکز با هم یکی خواهند شد.
معاون وزیر تعاون تاکید کرد: در گام بعدی، مدرسین در سطح کشور شناسایی میشوند و کسانی که شرایط برگزاری دوره ایمنی را دارند در مرکز فنی و حرفهای کرج با کمک مرکز تحقیقات و تعلیمات وزارت کار، آموزش میبینند تا بهعنوان مدرس ایمنی کد بگیرند و آموزش خود را آغاز کنند. بر اساس تفاهم انجام شده، ۱۰۰ مجوز در بخش دولتی و ۲۰۰ مجوز در بخش آزاد برای تاسیس مرکز آموزش ایمنی صادر خواهد شد. مراکز دیگر نیز بر اساس ظرفیتهای منطقه خود مجوزها را دریافت خواهد کرد.
افتتاح کارگاه شبیهساز جوشکاری و تکمیل و توسعه کارگاه پرینترهای سه بعدی
وی با بیان اینکه زیرساختهای متنوعی برای آموزش در کشور وجود دارد که با توجه به خواست عمومی باید توسعه پیدا کند و عادلانه و منصفانه شود، افزود: کارگاه پرینترهای سه بعدی به صنایع کمک میکند که با استفاده از فناوریهای پیشرفته، اقدامات بهتر و باکیفیت تری را انجام و مشاغل و افراد حرفهای را به کشور تحویل دهند که بتوانند درآمدهای خوبی را کسب کنند.
انعقاد تفاهمنامههای همکاری برای توانمندسازی نیروهای شاغل و جویای کار چابهار و کیش
معاون وزیر تعاون و سرپرست سازمان فنیوحرفهای کشور تصریح کرد: در راستای فراهم کردن زمینههای انتقال تکنولوژی از طریق توسعه سرمایه های انسانی منطقه آزاد چابهار از آموزش مهارت های حرفه ای تفاهم نامه آموزشی فی مابین سازمان های آموزش فنی و حرفه ای کشور و منطقه آزاد تجاری - صنعتی کیش و چابهار منعقد شد. مناطق آزاد به ویژه چابهار، مستعد ارتقای دیپلماسی مهارت کشور و آموزش فنی نیروی انسانی کشورهای همسایه است.
محمدی اظهار داشت: موقعیت راهبردی چابهار و قرارگیری در مسیر کریدورهای اصلی جهان و فرصتهای ویژه منطقه آزاد چابهار و نیز سواحل مَکُران، این منطقه را در تمرکز سازمان آموزش فنیحرفهای کشور قرار داده است.
وی به ابتکار جالب شهرک پتروشیمی مَکُران به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای صنعتی مستقر در منطقه آزاد چابهار در برگزاری طرح «شنبههای صنعتی» و نیز تاسیس مرکز آموزش فنیحرفهای در این شهرک اشاره کرد و افزود: بیشک توسعه منطقه در گرو توانمندسازی نیروی انسانی محلی است.
نظر شما