مهدی عباسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعمال محدودیت ها در دانشگاه ها نباید سلیقه ای باشد زیرا سلیقه ای عمل کردن به حوزه فرهنگ ضربه می زند.
وی با بیان اینکه پیشه کردن چنین رفتاری باعث گرایش دانشجویان به فضای غیررسمی برای رفع نیازهای فرهنگی خود شده است، افزود: وقتی ما نتوانیم به این نیاز جوانان و دانشجویان به درستی پاسخ دهیم آنان خود فضای مورد نیاز را فراهم می کنند که هم اکنون پاتوق های مختلفی از جمله کافه ها، کتابفروشی ها و سایر موارد وجود دارد که که بسیاری از محدودیت های دانشگاه را هم ندارند.
وی گفت: از سویی بمباران اطلاعاتی از سوی رسانههای مختلف و مسائل و مشکلات اجتماعی و اقتصادی دانشجویان را از لحاظ فکری خسته کرده است و همین خستگی روحی و روانی، آنان را به سوی نوعی فردگرایی سوق داده و موجب شده که کمتر از ۱۰ درصد آنان در فعالیت های فرهنگی حضور پیدا کنند.
مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی، راه آشتی دادن دانشجویان با فعالیت های فرهنگی را میدان دادن به بخش های هنری و گردشگری دانست و افزود: با نزدیک کردن دانشجویان به این فعالیت ها، می توان دروازه ورود آنان به دیگر برنامه ها را نیز گشود.
عباسی با اشاره به قهر دانشجویان با فضای فرهنگی، گفت: قوانین و مقررات خوب است اما متاسفانه برخی در اجرای آن سلیقه ای عمل می کنند که این امر مانع حضور دانشجویان در فعالیت های مختلف فرهنگی شده است.
وی با انتقاد از کاهش اعتبارات حوزه فرهنگی، افزود: برنامه ریزی مسئولان برای فعالیت های فرهنگی باید دانشجومحور و منطبق بر علائق و سلائق این قشر باشد که متاسفانه اکنون کمتر به آن توجه می شود و همین خود به اصلی ترین عامل بازدارنده تبدیل شده است.
با محدودیت، نمیتوان فضای فرهنگی را مدیریت کرد
رئیس مرکز ملی گفت و گو، مناظره و آزاداندیشی با بیان اینکه فضای فرهنگ نیاز به مدیریت دارد، گفت: دانشجو با محدودیت مدیریت نمی شود، محدودیت و سلیقه ای عمل کردن باعث می شود که متولیان امر فرهنگی در دانشگاه کمترین تاثیرگذاری را در فضای دانشجویی داشته باشند و در مقابل قشر جوان نیز کار خود را خواهد کرد.
عباسی با بیان اینکه اکنون دانشگاه ها، کمترین میزان آسیب اجتماعی را دارند، گفت: این در حالی است که مردم انتظار دارند که همین اندک آسیب های موجود نیز در محیط های دانشگاهی نباشد و البته انتظار بحقی است.
وی اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته، آمار اعتیاد در دانشگاه ها نسبت به فضای جامعه بسیار پایین تر است اما همین میزان کم آن نیز قابل قبول نیست.
وی به برگزاری اردوهای تفریحی دانشجویی اشاره کرد و گفت: متاسفانه حتی اجازه برگزاری اردوهای درون شهری را نیز نمی دهند و با بردن دانشجویان دختر و پسر، با اتوبوس های جداگانه به اردو نیز مخالفت می شود.
عباسی اظهار داشت: نتیجه این محدودیت ها این می شود که آنان در بیرون از دانشگاه، با هم گروه تشکیل می دهند و به برنامه های تفریحی و گردشگری می پردازند.
وی افزود: در شرایطی که ما زمینه و امکانات لازم برای برپایی برنامه های مفرح و شاد برای جوانان و دانشجویان را فراهم نکرده ایم، البته قادر به مدیریت این حوزه نخواهیم بود.
نظر شما