تجربه حال خوش خواندن یار مهربان با برنامه‌های هفته کتاب

تهران- ایرنا- دبیر هفته کتاب ایران در نشست خبری هفته کتاب به اعلام شاخص‌ترین برنامه‌های اجرایی این هفته با رویکرد تمرکززدایی، مردمی شدن و مشارکت ۷۰ سازمان و نهاد فرهنگی پرداخت.

نیکنام حسینی پور روز یکشنبه در نشست خبری اعلام برنامه های بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران (۲۳ تا ۳۰ آبان ماه ۹۸) با شعار حال خوش خواندن  با اشاره به گسترش سازمان ها و نهادهای فعال در حوزه هفته کتاب و البته تاکید بر رویکرد مردمی شدن هفته کتاب، گفت: امسال بیش از ۷۰ سازمان و نهاد مختلف در اجرای برنامه های هفته کتاب مشارکت دارند.
حسینی پور تمرکز زدایی را نیز از دیگر رویکردهای مورد نظر در اجرای برنامه های هفته کتاب از سوی موسسه خانه کتاب و نهادهای فعال خواند و گفت: در این راستا امسال نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برنامه‌ای در یزد از کتابداران برتر تجلیل می‌کند.
توجه بیشتر به حوزه وقف و واقفان فرهنگی و نیز توجه به حوزه کودکان و نوجوانان از دیگر تاکیدات حسینی پور در آستانه هفته کتاب و برنامه ها بود.

تلاش برای فراملی کردن هفته کتاب 
وی ضمن تاکید بر فراملی شدن هفته کتاب افزود: با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات سعی کردیم هفته کتاب را در خارج از کشور هم برگزار کنیم که تاکنون بیش از ۱۲ کشور از جمله ترکیه، مجارستان، سوییس، آلمان، ایتالیا و قرقیزستان با مشارکت نهادهای فرهنگی این کشورها میزبان هفته کتاب خواهند بود.

رونمایی از کتاب های ایرانی ترجمه شده، بررسی نحوه تبادل ادبی میان ایرانیان در داخل کشور با  خارج از کشورنشینان، ایجاد ارتباط بین نسل سوم و چهارم ایرانیان خارج از کشور و نیز توسعه تبادلات ارتباطی برای رفع شکاف نسلی از جمله برنامه ها و اهداف هفته کتاب در سایر کشورها خواهد بود.

حسینی پور گفت: هفته کتاب هفته تبلیغی و ترویجی است و بیشتر به فرهنگ کتابخوانی می پردازد و نقش اصحاب رسانه در این زمینه بی‌بدیل است، علاوه بر رسانه های مختلف از طریق رادیو فرهنگ نیز برنامه های هفته کتاب اطلاع رسانی خواهد شد.
دبیر هفته کتاب ادامه داد: تجدید میثاق با آرمان های امام راحل و شهدا با حضور در حرم امام و افتتاحیه هفته کتاب در یزد با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشادی اسلامی برنامه‌های پیش‌بینی شده برای آغاز هفته کتاب در روز سه شنبه هستند.
حسینی پور نواخته شدن زنگ دانایی، افتتاح طرح فرشته کتابخوان، افتتاح کتابفروسی و آیین اختتامیه نخستین میراث مکتوب رضوی با ۲۴ اثر رونمایی شده در حوزه کتاب پایان نامه و مقالات را در روز پنجشنبه و با حضور وزیر فرهنگ از دیگر برنامه های پیش بینی شده عنوان کرد.
دبیر هفته کتاب برگزاری جشنواره با کتاب محمد (ص) و تجلیل از نویسندگان این حوزه، اختتامیه دومین جشنواره کتاب در فضای مجازی با عنوان صفحه خیال برای تشویق افراد فعال در حوزه صنایع خلاق فرهنگی در فضای مجازی از جمله استارتاپ ها، اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه با داوری یکهزار اثر، ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی را از دیگر برنامه های هفته کتاب برشمرد.
وی همچنین به برپایی ۵۰ هزار نمایشگاه در ۵۰ هزار مدرسه و برگزاری جشنواره کتابخوانی دانایی توانایی با شرکت بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز از سوی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: همچنین قرار است اختتامیه بیست و ششمین دوره جایزه کتاب سال دانشجویی برگزار شود که این جشنواره نیاز به حمایت و تقویت دارد.

برگزاری پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات با نشست های تخصصی، همایش ادبیات کودک و نوجوان با بررسی بیش از ۸۶ مقاله توسط دانشگاه شهید بهشتی، اختتامیه دومین دوره پوپک دانا با گزینش ۱۴ اثر از میان ۵۸۰ اثر، نشست های حقوق و مالکیت معنوی در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، جشن ملی مترجمان در فرهنگسرای اندیشه، و اعزام نویسندگان کودک و نوجوان به مدارس با همکاری انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و رونمایی از جلد دوم تاریخ شفاهی نشر ایران از دیگر برنامه های اجرایی هفته کتاب خواهد بود.


دبیر هفته کتاب به طرح های حمایتی فصلی کتاب نیز اشاره و تاکیدکرد: امکان برگزاری طرح پاییزه کتاب در سراسر کشور وجود ندارد، اما طرح پاییزه در شهر تهران از ۲۳ تا ۳۰ آبان‌ماه با تخفیف ۲۰ درصد برگزار خواهد شد. تداوم برگزاری طرح های حمایت های فصلی به کمک سازمان ها و نهادهای خود استان ها بستگی دارد.
وی افزود: به منظور توسعه کتابخوانی با همکاری شهرداری تهران در نظر گرفته شد در برج های بالای ۴۰ واحدی تهران قفسه های کتاب تدارک دیده شود و براین اساس ۲۲ برج با قفسه های کتاب تجهیز می شوند که قفسه ها از سوی شهرداری و کتاب ها از سوی خانه کتاب تامین شده است.
وی اظهارکرد: نشان دهخدا که انتشارات علمی فرهنگی برگزار می کند به دلیل مسائل مالی سال آینده برگزار می شود و از این پس این نشان دوسالانه شده است.

برگزاری پویش مردمی «داننده شو» با موضوع کتاب در فضای مجازی

رسول رجایی در ادامه نشست خبری بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران درباره برگزاری دومین جشنواره کتاب در فضای مجازی تحت عنوان«صفحه خیال» گفت: هدف از برگزاری این جشنواره پرداختن به حوزه کتاب در فضای مجازی با جنبه‌های مختلف است. دومین جشنواره کتاب در فضای مجازی با ۵ محور فرهنگ کتاب مجازی و کنشگران فرهنگی، فناوری‌های نوین و صنایع خلاق، پژوهش در فضای مجازی و روایت‌گری و تصویرگری کتاب در هفته کتاب برگزار می‌شود.

وی افزود: مسئله‌ مهم دیگری که در سالیان اخیر بسیار مطرح می‌شود حوزه فناوری‌های جدید بخصوص شبکه‌های اجتماعی است. در این جشنواره به مباحثی چون بحث اقتصادی کتاب مجازی، بسترهای آنلاین کتاب در فضای مجازی و کسب و کارهای نوپا در حوزه کتاب مجازی توجه شده ‌است.

رجایی درباره پویش مردمی «داننده شو» گفت: پویش مردمی «داننده‌شو» اولین پویش چند رسانه‌ای کشور در حوزه کتاب است که به شکل استند آپ کتاب در شبکه‌های مجازی با هشتگ «داننده‌شو» مورد داوری قرار می‌گیرد و اختتامیه آن ۲۹ آبان در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار خواهد شد.

همچنین در ادامه برنامه دبیر هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه با اشاره به آثار شرکت‌کننده در جشنواره امسال گفت: جشنواره کتاب و رسانه در هجدهمین دوره خود رکورد تعداد شرکت‌کنندگان و آثار شرکت‌کننده را شکسته ‌است. حدود ۴۰۰ نفر با ۱۰۰۰ اثر در جشنواره امسال شرکت کرده‌اند.  

علیرضا بهرامی افزود: حدود ۷۵ درصد از آثار دریافتی به مرحله دوم داوری از لحاظ ارتباط موضوعی و ضوابط آیین‌نامه رسیده ‌است. در بخش دیداری و شنیداری، آثار تلویزیونی نسبت به سالیان گذشته رشد داشته ‌است که اگر این رشد به معنای افزایش آثار تلویزیونی باشد، اتفاق خوبی است. همچنین در بخش خبرگزاری و رادیوهای استانی رشد قابل توجه آثار ارسالی را داشتیم اما در بخش مطبوعات استانی ضعف آثار را شاهد بودیم که امیدوارم در دوره‌های بعد این ضعف بر طرف شود.

بهرامی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: جشنواره کتاب و رسانه جدی‌ترین و قابل‌توجه‌ترین رویداد مطبوعاتی کشور در حوزه کتاب است. ما در این دوره از جشنواره آثاری به زبان محلی و بومی در حوزه کتاب دریافت کردیم که ضمن خوشحالی از این رویداد باید گفت که به دلیل عدم مواجهه و عدم ساختار جهت داوری این آثار نتوانستیم نسبت به انتخاب آن‌ها اقدام کنیم اما امیدواریم در آینده این قابلیت جهت داوری آثار محلی در جشنواره کتاب و رسانه بوجود بیاید.

بیست و هفتمین دوره هفته‌ کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود. همچنین فایل پوستر و تیزر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بر روی سایت هفته کتاب به نشانی اینترنتی hafteyeketab.ketab.ir بارگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha