امضای یادداشت تفاهم ایران با روسیه و قزاقستان برای ورود موقت گندم 

تهران - ایرنا- معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی گفت: براساس موافقت‌نامه موقت تجاری بین ایران و کشورهای اتحادیه اوراسیا، یادداشت تفاهمی با روسیه و قزاقستان در زمینه ورود موقت گندم امضا شد.

« علی اکبر مهرفرد» روز یکشنبه در حاشیه همایش  آشنایی با فرصت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه ظرفیت کارخانه‌های آرد کشور دو برابر نیاز مصرف داخلی است ورود موقت گندم برای تولید آرد می‌تواند یک مزیت برای اقتصاد کشور ما به شمار رود. 

وی اظهار داشت: ایران در سه زمینه ورود موقت، ترانزیت و سواپ گندم با این دو کشور تفاهم‌نامه به امضا رسانده است. 

مهرفرد تصریح کرد: سواپ گندم پیش‌بینی شده اما هنوز جزییات آن مشخص نیست. 

قرارداد سوآپ (swap) یا معاوضه به معنای دریافت کالا در یک نقطه و تحویل معادل آن در نقطه دیگری از جغرافیای مورد نظر است.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی با اشاره به اینکه ایران تا سال گذشته در تامین گندم خود خودکفا بوده و نیازی به واردات نداشته است گفت: گندم جز کالاهای تعرفه ترجیحی نیست. 

وی افزود: روسیه بزرگ‌ترین تولیدکننده تجاری جهان است به طوری که سال گذشته ۴۳ میلیون تن گندم صادر کرده است.

مهرفرد با اشاره به موافقت نامه موقت تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا ادامه داد: ما در برخی کالاها نه امتیاز تعرفه‌ای داده‌ایم و نه گرفته‌ایم اما در زمینه‌های قرنطینه‌ای، گمرکی و بهداشتی اقدامات خوبی انجام شده است. 

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی گفت: ما در زمینه کالاهایی که در تولید آنها مانند میوه، سبزی و صیفی و محصولات گلخانه ای ظرفیت داریم امتیاز تعرفه‌ای گرفته‌ایم، همچنین برای محصولاتی همچون خشکبار، کشمش، خرما، پسته و صنعت غذا از جمله آبمیوه، فرآورده های شیلاتی جز کالاهایی هستند که امتیاز گرفتیم.  

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی افزود: اما در زمینه کالاهایی همچون ذرت، جو ، کنجاله ، حبوبات، گوشت و روغن ( روغن افتابگردان) امتیاز داده ایم.

وی اظهارداشت: تا حدود سه سال قبل هیچکدام از کارخانجات لبنی توانایی صادرات به اوراسیا از بویژه روسیه را نداشتند اما الان این امکان برای کارخانجات بزرگ لبنی و شرکت های پرورش دهنده ماهی و میگو فراهم است.

همایش آشنایی با فرصت های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با هدف ایجاد فضای واحد اقتصادی توسعه بازارهای مشترک و دستیابی به حرکت آزاد امروز (یکشنبه) در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

ترویج رقابت سالم در بازار مشترک ، امکان استفاده از تعرفه‌های تجاری، ترجیحی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل روابط اقتصادی با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تخفیف‌های تعرفه برای صادرکنندگان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رقابت پذیری کالاهای ایران و ایجاد اشتغال، تقویت نقش برجسته ایران در کریدور بین المللی حمل و نقل شمال - جنوب از دیگر اهداف این همایش است.

مذاکرات موافقتنامه موقت تجاری بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دی ماه سال ۹۴ آغاز و در هفت دور برای کسب توافق انجام شد. 

موافقت نامه مذکور ۱۵ تیرماه ۹۸ توسط رییس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد و رییس جمهوری آن را ۱۷ تیرماه ۹۸ برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرد. 

با خاتمه سه سال عضویت موقت در تشکیل منطقه آزاد تجاری اوراسیا زمینه لازم برای عضویت ایران در این اتحادیه فراهم می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha