مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در نشست امضای تفاهم نامه و راه اندازی این کلینیک در خصوص این تفاهم گفت: این یک تفاهم نامه سه جانبه است که ممکن است تمام مسایل و مشکلات زنان در کشورمان را به طور یکجا مرتفع نکند اما اتفاق مبارکی در احقاق حقوق آنها و کودکانشان است.
صدیقه ربیعی افزود: پایین بودن سطح آگاهی و دانش حقوقی یکی از خلاء های موجود در بین زنان و کودکان است و بسیاری از پرونده های حقوقی به خاطر همین کمبود آگاهی تشکیل شدهاند از این رو ضروری است با پرداختن به آموزش زنان وکودکان آنان را نسبت به حقوقشان آشنا کنیم.
وی اضافه کرد: هدف از انعقاد تفاهمنامه و راه اندازی کلینیک تخصصی حقوق کودک نیز ارایه خدمات مشاورهای به کودکان، فعالسازی میز خدمت کودکان در فرهنگ سراها و کانون پرورش فکری کودک و نوجوان جهت ارایه خدمات مشاورهای به کودکان و همچنین ارتقای سطح دانش و آگاهی جامعه پیرامون حقوق شهروندی و حقوق کودکان و خانواده است.
ربیعی، ارایه خدمات حمایتی مانند انتخاب وکیل معاضدتی به طور رایگان برای زنان را از دیگر بندهای این تفاهم نامه عنوان کرد.
رییس کانون وکلای دادگستری قزوین نیز در این نشست، آموزش را مهمترین راهکار برای افزایش دانش حقوقی کودکان و زنان دانست و گفت: آموزش ابتدایی حقوق برای همه جامعه مفید و موثر است تا از تشکیل پرونده های قضایی در دادگاه و آسیبهای بعدی نیز جلوگیری شود.
محمدرضا شهیدی با تاکید بر تصویب لایحه جامع حمایت از حقوق کودکان در مجلس شورای اسلامی افزود: تصویب این لایحه و همچنین فعالیت های کلینیکهای تخصصی حقوق کودکان میتواند زمینه اعتلای حقوق کودک و دفاع از حقوق اشخاص را به شکل بهتری فراهم کند.
وی اضافه کرد: کانون وکلای دادگستری با راهاندازی این کلینیک آمادگی خدمات حمایتی مانند آموزش حقوقی کودکان، خدمات مشاورهای و در اختیار قرار دادن وکیل معاضدتی را به افراد در معرض آسیب دارد.
رییس کانون وکلای دادگستری قزوین افزود: همچنین این نهاد صنفی در زمینه برگزاری نشستهای تخصصی با دعوت از پژوهشگران و صاحب نظران این حوزه نیز آمادگی دارد.