میر حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیونآموزش و تحقیقات مجلس گزارش این کمیسیون درباره حادثهآتش سوزی در مدرسه دخترانه زاهدان را قرائت کرد.
در این گزارش با اشاره به اعزام تیمی از اعضای کمیسیون آمده است: کمیسیون با تشکیل جلسه با حضور معاونان و مدیران وزارت آموزش و پرورش در محل کمیسیون و دعوت از وزیر آموزش و پرورش ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کرد.
بر اساس این گزارش؛ ساختمان این مدرسه یک طبقه و بدون سیستم حرارتی استاندارد بوده و برای گرمایش کلاسها از بخاری غیراستاندارد و نفتسوز استفاده شده است؛ کف اتاقها با موکت پوشیده و به دلیل وجود اشیای قابل احتراق و پخش شدن نفت، آتش به سرعت به کلیه نقاط ساختمان سرایت کرده است؛ پس از وقوع این حادثه مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو زاهدان ضمن پذیرش مسئولیت و عذرخواهی از سمت خود استعفا داده است و مدیر مدرسه و معلم پایه اول با دستور دادستان استان، بازداشت شده اند.
بنابر این گزارش؛ وزیر آموزش و پرورش اظهارکرده است که برای ۱۲ نفر از مسئولان آموزش و پرورش که در این حادثه مقصر بوده اند، حکم آماده به خدمت صادر شده است تا هیات های تخلفات اداری، رأی خود را صادر کنند.
طبق گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره این حادثه، با استناد به قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی؛ این گونه مدارس تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش تاسیس شده و فعالیت میکنند و مطابق ماده ۴ همین قانون، شورای سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت مرکزی به ریاست وزیر آموزش و پرورش تشکیل و تعیین میشود.
بر مبنای این گزارش؛ تقصیر و قصور مجموعه آموزش و پرورش در این حادثه واضح است؛ مدرسه مذکور به هیچ وجه اجازه فعالیت نداشته است و اهمال در بازرسی و نظارت بر موسسه فوق، منجر به بروز این حادثه شده است و مسئولان ذیربط در مجموعه ستادی و استانی وزارت آموزش و پرورش مسئولیت این حادثه را برعهده دارند.
در گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزارت آموزش و پرورش خواسته شده با ارائه گزارش اقدامات انجام شده در سال های گذشته در خصوص ایمن سازی مدارس، موانع و اختلالات موجود را شناسایی و اعلام کند تا این موانع در مسیر تقنین و نظارت در حوزه مجلس شورای اسلامی مرتفع شود.
حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در خصوص حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه در زاهدان گفت: تعداد قابل توجهی از مدارس استان سیستان و لوچستان غیر استاندارد است و نظارت جدی نیز در این زمینه صورت نمی گیرد.
وی افزود: علی رغم اینکه اصل ۳۰ قانون اساسی بر تحصیل رایگان تاکید دارد، مدارس دولتی به حال خود رها شده اند؛ استان سیستان و بلوچستان جزو استان های غیر برخوردار است و همین مساله به شکاف و نامتوازنی این استانب ا استان های برخوردار افزوده است.
محمد نعیم امینی فرد نماینده ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در استان سیتان و بلوچستان با مدارسی روبرو هستیم که از کمترین معیارهای و استاندارهای نیز برخوردار نیستند، فضاهای آموزشی در این استان تبعیض های موجود را مضاعف کرده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: باید زمینه های ایجادد این حوادث را بررسی کنیم، در استان سیستان و بلوچستانهنوز گاز کشی نشده است در حالی که این همه گاز اضافی در کشور داریم.
وی افزود: ساختمان های نامناسب از معضلات فضاهای آموزشی است، اگر مجوز مدارس غیر انتفاعی می دهدی، به آنها زمین دولتی دهید.
غلامرضا کاتب نماینده سمنان نیز درباره حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه در زاهدان گفت: وزارت آموزش و پرورش و قوه قضاییه باید با متخلفان این حادثه برخورد کنند
نظر شما