صندوق بینالمللی پول همچنین از این کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق خواست که رقابتپذیری اقتصادی را ارتقا دهند و بطور موثرتری از مزیتهای طبیعی کشورهای خود استفاده کنند و برای بهره بردن از تجارت و ادغام در چرخههای ارزش جهانی، در اقتصادهای خود تنوع ایجاد کنند.
گزارش صندوق بینالمللی پول کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در آسیای مرکزی و همچنین کشورهای ارمنستان ، گرجستان و "جمهوری آذربایجان" در قفقاز را در بر میگیرد.
این گزارش میافزاید: با وجود ضعیفتر شدن تجارت ، انتظار میرود که رشد کلی در این منطقه در سالهای 2019 و 2020 در حدود 4.5 درصد باقی بماند که علت آن تا حد زیادی ملایم شدن موضع مالی و رشد اعتباری بخش خصوصی است.
"یوها کاکونن" (Juha Kahkonen) مدیر بخش آسیای مرکزی و قفقاز در صندوق بینالمللی پول گفت: چالش بزرگ برای کشورهای این مناطق ایجاد اشتغال و انجام اصلاحات برای تحریک فعالیت اقتصادی است.
وی افزود: نرخ فعلی رشد اقتصادی از منظر جهانی بد نیست اما این کشورها نباید به این حد از رشد اقتصادی قانع باشند.
گزارش این نهاد مالی جهانی میافزاید که خطرات خارجی نیز شامل تنشهای تجاری ،کاهش رشد جهانی اقتصادی ، پایین بودن قیمت کالاها و افزایش خطرات ژئوپلیتیک است و خطرات داخلی نیز شامل مواردی از جمله کاهش شتاب اصلاحات است.
نظر شما