۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۲۱
کد خبرنگار: 1053
کد خبر: 83549022
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساماندهی بیمه‌ها و بانک‌های کشور ضروری است

۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۲۱
کد خبر: 83549022
ساماندهی بیمه‌ها و بانک‌های کشور ضروری است

قزوین - ایرنا - ساماندهی شعبه‌های بیمه و بانک‌های کشور کاری مهم و ضروری است که باید در کمترین زمان ممکن محقق شود.

عباس معمارنژاد، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در امور بانکی و بیمه روز یکشنبه در جمع مدیران بیمه و بانک‌های استان قزوین افزود: بر اساس مطالعات انجام شده امروز در نظام بیمه‌ای ۵۰ هزار شعبه و ۲۲ هزار شعب بانکی فعال در کشور وجود دارد که با توجه به کمبود نیروی انسانی، با حذف ۱۰ هزار شعبه بانکی حدود ۷۰ هزار نیرو به سایر شعبه‌ها افزوده می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه خدمات ارایه شده بانکی امروز بر کسی پوشیده نبوده تا جایی که هیچ کسب و کاری در کشور نتوانسته بدون تسهیلات بانکی به حیات خود ادامه دهد، ادامه داد: نظام مالی دنیای امروز با چند تغییر اساسی روبه رو بوده که دسته نخست مربوط به مشتریانی است که به دنبال ارایه خدمات از طریق گوشی‌های هوشمند و یا اینترنت بوده و به گروه ضد نیز معروف هستند.

معمارنژاد تصریح کرد: گروه دوم مربوط به موسسات مالی غیرمجازی بوده که بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ جهان شکل گرفتند و دولت‌ها را وادار به اعمال و نظارت بر آنها کرد و همین مساله محدودیت‌هایی را نیز در سیستم بانکی ایجاد کرد.

به گفته این مسئول اقتصادی، وجود برخی از رقبای جدید به عنوان دسته سوم و ادعای آنان مبنی بر ارایه راحت برخی خدمات، در حالی که فاقد حتی یک دهم امکانات کنونی موسسات بانکی هم هستند.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: دنیایی که با چنین موضوعاتی روبرو بوده راهی جز حرکت به سمت تحول دیجیتالی ندارد اما در عین حال هم باید بدانیم این موضوع با بیمه و بانک الکترونیک متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه بانک‌ها در تحول دیجیتالی باید نوع کسب و کارشان را مشخص کنند که آیا توسعه‌ای هستند یا جامع، گفت: پس از انتخاب مدل کسب و کار، بانک باید فرآیندهای کسب و کارش درست دیده شود یعنی کوتاه، سریع، چابک و در عین حال نیز هزینه‌هایش پایین باشد تا جایی که به عنوان مثال در بخش فرآیند ارایه تسهیلات، نباید طولانی مدت صورت بپذیرد چرا که در آن صورت بازار را به رقبای خود واگذار خواهد کرد.

این مسئول، استفاده از فناوری‌های نوین را از دیگر موضوعات مربوط به حوزه تحولات دیجیتالی دانست و تصریح کرد: در بخش صنعت بیمه و بانک در حالی که زیانده هستیم هیچ عقل اقتصادی رقابت را جایز نمی‌داند اما متاسفانه گاهی مشاهده می‌شود برخی از بنگاه‌ها علی‌رغم زیاندهی در ارایه نرخ تسهیلات ۱۳ یا ۱۴ درصدی در برابر سود سپرده‌های ۱۸ درصدی با هم به رقابت می‌پردازند.

سهم بیمه زندگی در جهان ۵۰ درصد و در کشور ما ۱۴ درصد است

معمارنژاد با اشاره به اینکه بیمه‌ها باید به سمت بیمه زندگی بروند، گفت: ضریب بهره‌مندی افراد از این نوع بیمه در جهان ۵۰ درصد بوده در حالی که سهم کشور ما تنها ۱۴ درصد است و همین مساله بیانگر آن است که بیمه‌های ما برای رسیدن به این مرز کارهای زیادی دارند.

وی اضافه کرد: معیشت بازنشستگان ما همواره یکی از چالش‌های پیش روی این قشر به حساب آمده در حالی که یک بازنشسته خارجی از چهار منبع برای خود حقوق می‌گیرد.

وی، آموزش و جانشین پروری را یکی از چالش‌های پیش روی مدیریت بیمه و بانکی کشور دانست و اظهار داشت: بیمه و بانک‌های ما امروز با این مشکل روبرو بوده و مهمترین دلیل این مساله آن است که فرهنگ جانشین پروری را در حوزه‌های کاری خود مورد توجه قرار نداده و زمانی هم که با بازنشستگی یکی از مدیران شعب خود روبرو می‌شویم با مشکل جانشینی وی مواجه هستیم.

معمارنژاد به وصول مطالبات غیرجاری بیمه و بانک‌ها پرداخت و تصریح کرد: به عنوان مثال اگر بتوانیم ۱۴ هزار میلیارد ریال مطالبات غیرجاری در قزوین را وصول کنیم بسیار از مشکلات موجود در حوزه کشاورزی، صنعت و خدمات این استان مرتفع خواهد شد.

به گفته وی، عدم اهلیت سنجی متقاضیان، عدم امکان سنجی درست در مطالعه طرح‌ها و وجود برخی مقررات که مشوق بدحسابان بانکی نیز می‌باشد  مهمترین دلایل ایجاد مطالبات بانکی به شمار می‌رود.

وی، جلوگیری از انباشت مطالبات غیرجاری، واگذاری اموال تملیکی در سامانه جدید وزارت صمت که ۱۶۹ ملک استان قزوین نیز در آن ثبت شده، توجه جدی به درآمدهای کارمزدی، ارایه تسهیلات به شرکت‌هایی که بازار فروش دارند و حضور مدیران بانک‌هایی که قرار است در بانک سپه ادغام شوند در شورای هماهنگی بانک‌های استانی را مورد تاکید قرار داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha