نان سالم ۵۰ درصد از انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند

مشهد- ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نان سالم بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از انرژی مورد نیاز بدن شامل پروتئین، کلسیم و ریزمغذی‌ها را تامین ‌می‌کند.

زهرا عبداللهی روز یکشنبه در جشنواره نان طیب که در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی برگزار شد افزود: میزان مصرف روزانه نان برای هر فرد ۳۱۰ گرم است که اکنون این میزان در شهرهای ایران ۲۶۰ گرم و در روستاها حدود ۳۸۰ گرم است.

وی اضافه کرد: کیفیت مناسب گندم، میزان مناسب از گلوتن در گندم و سبوس آرد، عدم استفاده از مواد افزودنی مضر همچون جوش شیرین در تولید خمیر نان، اجرای دقیق فرایند تخمیر از جمله ویژگی‌هایی است که باعث تولید نان سالم می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نان سالم فاقد جوش شیرین و میزان نمک آن در حد استاندارد است و در تولید آن رعایت مسائل بهداشتی، انجام دقیق مراحل تخمیر و استفاده از تنورهای استاندارد اعمال می‌شود.

عبداللهی افزود: متاسفانه مصرف جوش شیرین در نان کشور تقریبا زیاد است که استفاده از این ماده مشکلات متعدد گوارشی، سوء هاضمه و زخم دستگاه گوارش را برای انسان به همراه می آورد.

وی ادامه داد: تولید نان بدون کیفیت لازم، باعث کمبود برخی ریزمغذی‌ها در بدن انسان می‌شود که استفاده از جوش شیرین در تولید نان این کمبود را تشدید می‌کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اهمیت وجود سبوس در نان گفت: سبوس یکی از منابع اصلی تولید فیبر برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر دیابت، قلب و عروق و مشکلات گوارشی است که باید ناخالصی‌ها و آلودگی‌های آن گرفته شود.

عبداللهی میزان مجاز نمک مصرفی مورد نیاز بدن به صورت روزانه را پنج گرم ذکر و بیان کرد: متاسفانه هم اکنون میزان متوسط مصرف نمک در کشور برای هر نفر ۱۰ گرم یعنی دو برابر میزان مصرف مجاز است.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور تولید نان سالم در کشور گفت: در این راستا کارگروه‌های تخصصی متعددی برگزار و تلاش شده است تمامی مشکلات موجود در زنجیره تولید گندم، آرد و نان برای بهبود کیفیت و سلامت نان، بررسی و تجزیه و تحلیل شود.

مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی وابسته به آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: مضمون اصلی جشنواره نان طیب، قدردانی از نانوایان سنتی است که به هم به لحاظ اشتغال، بار سنگینی را به دوش می‌کشند و هم اینکه سهم قابل توجهی در سبد غذایی و تندرستی شهروندان دارند.

حسین زمانی افزود: در این جشنواره از نانواهایی که در مسابقات و رویدادهای مقدماتی برگزار شده توسط موسسه شرکت کرده‌ بودند و همچنین از نانوایان برتر در دو دسته آزاد پز و دولتی که در سامانه رتبه‌بندی ارتقای کیفیت نان ثبت نام کرده و ارزیابی شدند قدردانی می شود.

وی ادامه داد: پروژه طراحی نشان طیب از سال ۱۳۹۴ در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی آغاز شد و زمانی که پروژه تا مراحلی پیش رفت که آثار آن قابل مشاهده بود طرح ایجاد موسسه کیفیت رضوی به آستان قدس رضوی ارائه شد و این نهاد با ایجاد موسسه مذکور، مراحل تجاری سازی نشان طیب را بر عهده گرفت.

مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی با اشاره به اهمیت مقوله حیات طیبه در قرآن گفت: طی هماهنگی صورت گرفته با سازمان ملی استاندارد در صدد هستیم تا بسته تشویقی مجموعه‌ای از استانداردها را برای محصولات و کسب و کارهای مختلف تدوین کنیم که این امر خط مشی جامعه به سمت حیات طیبه خواهد بود.

زمانی با بیان اینکه نخستین موضوع مورد پیگیری در نشان طیب، بحث طراحی زنجیره تولید تا مصرف نان طیب است افزود: در این راستا از متولیان این حوزه درخواست کردیم تا پروژه ارتقای کیفیت نان را به موسسه کیفیت رضوی بسپارند حال آن که پذیرش این پروژه بسیار سخت است که در نهایت موسسه کیفیت رضوی به عنوان معین ارتقا و کیفیت نان از مزرعه تا مصرف معرفی شد و هم اکنون در آغاز پروژه ارتقای کیفیت نان قرار داریم.

وی ادامه داد: نشان طیب به مراکزی اعطا می‌شود که تمامی شاخص‌های مورد نظر را رعایت کرده باشد و این موسسه درصدد است به عنوان کارگزار و عامل قابل انعطاف و هماهنگ‌کننده میان نانوایی‌ها و نهادهای دولتی عمل کند و به نمایندگی از استانداری، مجموعه فرایندهای ارزیابی، نظارتی، عارضه‌یابی، آموزش و اصلاح‌ را در سطح مراکزی که آماده همکاری هستند دنبال کند.

نخستین جشنواره محصولات و کسب و کارهای طیب با محوریت نان طیب به همت موسسه کیفیت رضوی امروز در مشهد برگزار شد. در این جشنواره ۲۸۰ نفر از فعالان مراکز پخت نان، مدیران آستان قدس رضوی، مسئولان اداره غله خراسان رضوی، مدیران اتحادیه نانوایان کشور و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند. همچنین یزدان سیف معاون وزیر جهاد کشاورزی دیگر مهمان ویژه این جشنواره بود.

رونمایی از تندیس نخستین جشنواره محصولات و کسب ‌و کارهای طیب، قدردانی از برترین مراکز پخت نان حاضر در طرح رتبه ارتقای کیفیت نان که توسط موسسه کیفیت رضوی برگزار شده است، برگزاری نشست پرسش و پاسخ با حضور فعالان مراکز پخت نان و مسئولان حاضر در مراسم بخشی دیگر از برنامه های این جشنواره بود.

موسسه کیفیت رضوی در سال ۱۳۹۷ با ماموریت ارتقای کیفیت زندگی در ذیل سازمان اقتصادی رضوی تاسیس شد که ارتقای کیفیت سبک زندگی را از طریق طراحی الگوهای ارزیابی کیفیت و رتبه‌بندی بر اساس مبانی اسلام و تجاری‌ سازی نشان طیب به عنوان برترین نشان کیفیت پیگیری می‌کند.

طیب نشانی است که به کالاها و خدمات متقاضی و واجد شرایط اعطا می‌شود و از مضامین قرآنی و حیات طیبه که بالاترین سطح کیفیت زندگی در قرآن معرفی شده، برگرفته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha