۱۹ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۱۱
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 83549421
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

منابع "کارست" تا حدودی در رفع کمبود آب استان اصفهان کمک می‌کند

اصفهان- ایرنا- رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت:  نقشه دستیابی به منابع آب 'کارست' در اصفهان با هدف رفع کمبود آن در این استان توسط این سازمان تهیه شده است.

کارست پدیده‌ای است که در سنگ‌های آهکی اتفاق می‌افتد و حفره‌ای در آنها ایجاد می‌کند که آب در آنها جمع می‌شود.
علیرضا شهیدی عصر روز یکشنبه در جلسه شورای معادن اصفهان در استانداری افزود: دستیابی به منابع آب «کارست» توسط این سازمان از مدتها پیش آغاز شد و در این خصوص مطالعات و اقداماتی در استان خراسان جنوبی و کرمانشاه انجام شده است .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تهیه اطلس نقشه‌های ملی موضوعی مخاطرات زمین‌شناسی شامل نقشه‌های فرونشست، گرد و غبار، زمین لغزش، سیل، لرزه زمین‌ساخت و کارست توسط کارشناسان این سازمان گفت: برش استانی این اطلس برای اصفهان تهیه و در اختیار آنها قرار داده شد.
وی یادآور شد: بر اساس مطالعات صورت گرفته ، کشور بر روی کمربند مخاطرات جهانی قرار دارد، به گونه‌ای که از ۴۳ مخاطره جهانی ۳۴ مخاطره طبیعی در ایران رخ می‌دهد و این مخاطرات کشور را درگیر کرده است.
شهیدی از برنامه‌های در دست اقدام این سازمان را اکتشاف ذخایر پنهان در عمق زمین برشمرد و بیان کرد: ما تاکنون به دنبال اکتشاف مواد در سطح زمین بودیم.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های مناسب موادمعدنی، عملیات ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان در عمق به عنوان یک لایه خدماتی ارزان و سریع در دست اجراست.
استاندار اصفهان در این جلسه از رییس سازمان زمین شناسی کشور رسیدگی به مشکلات استان به ویژه در زمینه جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن و گندله به عنوان نیاز ضروری کارخانه‌های ذوب‌آهن و فولاد را خواستار شد.
عباس رضایی از کارشناسان زمین شناسی خواست تا نسبت به مطالعه آب‌های ژرف و فسیلی در استان اقدام کنند.
وی اظهارداشت: همچنین با توجه به میزان بار آلودگی هوای استان باید نسبت به فروش و توزیع سنگ از معادن به کارخانه‌های که در محدوده کلانشهر اصفهان قرار دارند خودداری شود.
استاندار مشکل نخاله‌ها یا باطله‌های معادن را از دیگر مشکلات استان ذکر کرد و چاره اندیشی برای رسیدگی به این موضوع را خواستار شد.
معاون وزیر و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور امروز از مجتمع تولید فلز فولاد آران و بیدگل و فولاد نطنز بازدید کرد.
میزان کل صادرات موادمعدنی کشور از نظر وزنی در سال گذشته افزون بر پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن و مبلغ ۹.۲ میلیارد دلار ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی بود که برای امسال نیز برآورد شده عددی مشابه به دست آید و افزون‌بر ۱۲۱ کشور صادرات ایران در این بخش را جذب کنند.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم تولید بخش معدن در چهار فصل منتهی به تابستان ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۵۹.۲ درصد رسید که نسبت به بهار امسال رشد ۰.۳ درصدی نشان می‌دهد.
استان اصفهان با ۸۲۸ معدن در حال بهره‌برداری یکی از قطب‌های معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور به شمار می‌رود که با ایجاد هشت هزار و ۹۹۱ فرصت شغلی، سرمایه‌گذاری ثابت ۶ هزار و ۸۹۰ میلیارد ریالی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha