علیرضا شهیدی روز دوشنبه در نشست با فعالان معادن و اکتشاف اصفهان در سازمان صنعت معدن تجارت این استان اظهارداشت: تکمیل و تهیه پایگاه دادههای زمینشناسی کشور سبب کاهش زمان، هزینه و افزایش بهرهوری در تمام امور مرتبط با زمینشناسی، اکتشاف و دیگر مقولهها خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از دوباره کاریها و اتلاف وقتهایی که در این زمینه وجود دارد به دلیل نبود چنین پایگاه دادههایی است، زیرا اطلاعات بصورت پراکنده پیشبرد اهداف را با اختلال مواجه میکند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه اکتشافات و تهیه اطلاعات در زمین شناسی باید مبتنی بر استفاده از افراد متخصص باشد، تصریح کرد: پهنههای کشور به ۱۱ هزار بلوک تقسیمبندی شده و در این راستا اطلس زمینشناسی ایران نیز تدوین شده است.
شهیدی بر ضرورت افزایش دقت در بخش نظری اکتشاف تاکید و خاطرنشان کرد: این موضوع ریسک سرمایه گذاری را کاهش میدهد و باید برای نیل به این هدف دقت آزمایشها را بالا برد.
وی به اهمیت تهیه و تدوین دانشنامه زمینشناسی اشاره کرد و ادامه داد: این مجموعه بسیاری از اطلاعات مورد نیاز را در خود خواهد داشت و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال تهیه این مجموعه است.
معاون وزیر و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: اطلس استانی چنین مجموعهای نیز در اختیار استان اصفهان قرار داده شده تا در اکتشافات و طرحها بتوان از آن بهره گیری کرد.
شهیدی با بیان اینکه این سازمان عملکردی حاکمیتی دارد، تاکید کرد: بخش اولویت بندی مواد معدنی و این که کدام ماده در اولویت است جزو وظایف ما قرار ندارد و ما باید با استفاده از علم زمین شناسی، آمایش سرزمینی را بطور عادلانه و فراگیر، بدرستی انجام دهیم.
وی ادامه داد: تجهیز و نوسازی وسایل و تجهیزات مرتبط با زمین شناسی و اکتشافات بر عهده سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران (ایمیدرو) است.
استان اصفهان یکی از قطبهای معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور است و ۸۲۸ معدن با اشتغال هشت هزار و ۹۹۱ نفر و سرمایه گذاری ثابت ۶۸۹ میلیارد تومان دارد.
نظر شما