۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۲۴
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83549831
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیا داعش در افغانستان شکست خورده است؟

۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۲۴
کد خبر: 83549831
آیا داعش در افغانستان شکست خورده است؟

کابل - ایرنا - سرپرست وزارت داخله افغانستان اعلام کرد که رهبری و هسته اصلی داعش در این کشور بخصوص ننگرهار شکست خورده است اما برخی منابع داخلی و خارجی این اعلام شکست داعش از سوی «مسعود اندرابی» را زود هنگام و یا غیرواقعی دانسته اند.

وزارت داخله افغانستان نابودی داعش در ننگرهار را اعلام کرد
«مسعوداندرابی» سرپرست وزارت داخلی افغانستان دیروز «یکشنبه» در سفری به استان شرقی «ننگرهار»، نابودی داعش در ننگرهار به عنوان هسته اصلی داعش را اعلام کرد و گفت: تنها چند مرکز کوچک در برخی از شهرستان های این استان باقی مانده است که آنهم پاکسازی خواهد شد.

داعش در سال ۱۳۹۴ برای اولین بار در استان ننگرهار ظهور کرد و آن را مرکز برای دولت خود خوانده «خراسان» انتخاب کرد و از آنجا فعالیت های خود را در بخش های دیگر افغانستان گسترش داد که طی چهار سال گذشته حملات خونینی را در این کشور انجام داده است.

اکنون سرپرست وزارت  داخله (کشور) افغانستان گفته است که بستر داعش در ننگرهار برداشته شده و هسته های کوچک آنها در حال تسلیم شدن هستند و هسته‌های دیگر هم در تلاش هستند تا در جاهای دیگر منتقل شوند.

اندرابی تاکید کرد که تدابیر جدی برای مهار این هسته ها در دست اقدام است و با حملات نیروهای امنیتی از بین خواهند رفت.


 

رئیس جمهوری افغانستان نیز در ۲۱ بهمن سال ۱۳۹۷ در سفری به شهرستان «غنی خیل» استان ننگرهار شکست قطعی داعش را در این استان اعلام کرده بود.

این در حالی است که هفته گذشته مقامات محلی افغانستان در شمال این کشور از حضور دوباره داعش خبر داده و ابراز نگرانی کردند که آنها با طالبان همکاری های متقابل را آغاز کرده اند.

«نقیب الله فایق» استاندار فاریاب افغانستان از حضور ۴۰ خانواده داعشی در شهرستان های «المار»، «گرزیوان» و «کوهستان» این استان خبر داد که در مناطق تحت کنترل طالبان جابجا شده اند.

وی افزود: اطلاعاتی در اختیار دارد که داعشی ها افراد گروه طالبان را در بخش پرتاب خمپاره و تک تیراندازی آموزش می دهند و طالبان هم در بخش تجهیزات با داعشی ها همکاری می کنند.

استاندار فاریاب افغانستان گفت که حضور دوباره داعش در شمال تهدید جدی برای امنیت پنداشته می شود و این موضوع نگرانی ها را افزایش داده ا ست.

در ششم آبان نیز مقامات محلی در استان سرپل افغانستان از حضور حدود ۴۰ خانواده دیگر از داعشی های خارجی در این استان خبر دادند که بتازگی در شهرستان کوهستانات جابجا شده بودند.

منابع محلی با تائید حضور داعش در این استان افزوده بودند که داعشی ها مشغول ساخت مین های دستی، جذب سرباز و تبلیغ هستند که در این راستا شب نامه نیز منتشر می کنند.

این منابع گفته اند که داعشی هایی که در سرپل حضور یافته اند با سلاح های دید در شب مجهز هستند و این افراد از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و چچن هستند.

مقام روسیه ای ادعای وزارت کشور افغانستان را زیر سوال برد
 یکی از مقامات روسیه هم به اظهارات سرپرست وزارت کشور افغانستان واکنش نشان داده و اعلام شکست داعش در افغانستان را بسیار زود دانسته است.

خبرگزاری «اسپوتنیک» نقل از «الگ ماروزوف» عضو کمیته امور خارجه شورای فدراسیون روسیه نوشته است: اعلام شکست داعش در افغانستان زودهنگام است.

ماروزوف افزوده است که می خواهد این اظهارات وزیر کشور افغانستان را باور کند اما افغانستان کشوری است که در آن نیروهای مختلف سیاسی وجود دارد که پرچم ها و متحدان خود را بزودی تغییر می دهند.

به گفته این مقام روسی در افغانستان تغیرات آنی رخ می دهد که برخی تروریست ها آدم های محترم می شوند و برعکس آن نیز قابل تصور است.
 

معاون سابق وزارت کشورافغانستان شکست داعش را تایید کرد
خبرنگار ایرنا در کابل، این سخنان سرپرست وزارت کشور افغانستان را با معاون سابق این وزارت مطرح کرد و نظر وی را در این رابطه پرسید.

«میرزامحمدیارمند» در پاسخ به ایرنا گفت: داعش در نبرد رو در رو با نیروهای افغان شکست خورده و مراکز مهم آنها در شرق افغانستان از بین رفته است و این ادعای وزیر کشور درست است.

وی گفت: رهبران، فرماندهان و افراد مهم این گروه طی ۴ سال گذشته در مناطق مختلف افغانستان از بین رفته و آنها در استان شرقی ننگرهار نیز متحمل تلفات و خسارات جبران ناپذیر شده اند.

یارمند اما افزود: نگرانی این است که مرز بین طالبان و داعش قابل شناسایی نیست و افراد این گروه زیر پوشش طالبان حضور دارند و موارد زیادی است که طالبان مبدل به داعش شده اند.

وی گفت: چند سال پیش در حمله نیروهای ارتش شماری زیادی از افراد طالبان در شهرستان «زیباک» استان «بدخشان» کشته شدند که از جمله در شانه های ۱۵ تن از افراد کشته شده به نام طالب، نشان و شعار داعش حک شده بود.

معاون سابق وزارت کشور افغانستان افزود: در استان هلمند در جنوب این کشور نیز در یکی از شهرستان ها افراد طالبان به یکبارگی به داعش مبدل شدند در حال که در یک روز پیش از آن هیچ داعشی در آن حضور نداشت.

به باور این کارشناس نظامی و سیاسی افغانستان، شماری از فرماندهان طالبان و افراد جنایتکار که در صفوف این گروه فعالیت می کنند، تعهدی ندارند و بزودی تغییر موضع می دهند.

«حمدالله محب» مشاور امنیت ملی افغانستان هم دو هفته پیش از پیوستن شماری از فرماندهان طالبان به صفوف داعش خبر داده و گفته بود: «ملاذاکرقیوم» از فرماندهان سرشناس و شناخته شده طالبان به داعش پیوسته است.

در افغانستان در فصل زمستان به دلیل بارش سنگین برف، جنگ و حملات داعش و طالبان کاهش می یابد و طبیعت در نفس گرفتن آرام مردم برای چند ماه همکاری می کند اما باید انتظار کشید که با رسیدن فصل بهار آیا ادعای وزارت  امور داخلی افغانستان درست است و یا حملات داعش آغاز خواهد شد؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha