۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۱۰
کد خبر: 83550820
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجازه ساخت و ساز در حریم امامزاده یوسف رضا پیشوا را نمی‌دهیم

تهران- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان پیشوا گفت: به لحاظ حفظ میراث فرهنگی، اجازه ساخت و ساز در حریم امامزاده یوسف رضا(ع) را نمی‌دهیم.

به گزارش ایرنا، در بخش شمالی کمربندی ورامین  به پیشوا، روستای سرسبز و آبادی وجود دارد که به دلیل قرار گرفتن مقبره یوسف‌ابن‌حسین‌ابن‌زین‌العابدین(ع)، یکی از عرفای بزرگ قرن دوم قرن سوم هجری، به یوسف رضا نامگذاری شده است، روستایی سرسبز و آباد که یکی از مناطق مهم گردشگری استان تهران محسوب می‌شود.
بنای امامزاده یوسف رضا که در سال ۸۴ به شماره ۱۴۶۶۷در فهرست آثار ملی قرار گرفته، نمادی از هنر معماری اسلامی است که وجود سنگ‌های مزارهای قدیمی که قدمت آن تا ۲۰۰ سال قبل نیز می‌رسد، نشان از اهمیت و قدمت این بنای تاریخی دارد.
خرداد سال قبل بود که هیأت امنای این امامزاده، به منظور احداث شبستان، اقدام به نصب ستون در فاصله چند متری بنای تاریخی کرد که این اقدام با شکایت میراث فرهنگی شهرستان پیشوا به مراجع قضایی مواجه شد و از ادامه آن جلوگیری به عمل آمد.


چند روز قبل، برخی از شبکه‌های اجتماعی خبر از آغاز مجدد عملیات احداث این شبکه را در فضای مجازی منتشر کردند ولی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان پیشوا می‌گوید تا زمانی که وی در این شهرستان مسئولیت دارد، اجازه ساخت و ساز در حریم این امامزاده را به دلیل حفظ میراث فرهنگی نمی‌دهد.
حجت الاسلام سیدحسین مطهری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته، عملیات احداث ستون‌ها در حریم امامزاده یوسف رضا(ع) با انتصاب بنده به ریاست اوقاف و امور خیریه شهرستان پیشوا همزمان شده بود و از همان زمان، مخالفت خود را با هر گونه ساخت و ساز در این بنای تاریخی اعلام کردم.
وی تأکید کرد: همه  افراد موظفند تا از میراث فرهنگی حفاظت کنند و تا زمانی که من در این شهرستان مسئولیت اوقاف را بر عهده دارم، اجازه اجرای این پروژه را نمی‌دهم چرا که ضرورتی برای احداث شبستان در محوطه این امامزاده وجود ندارد.
وی تصریح کرد: سال گذشته تفاهم نامه سه‌جانبه‌ای بین اوقاف و امور خیریه، میراث فرهنگی و دهیاری روستای یوسف رضا(ع) منعقد شد که در آن مقرر شد تا با استفاده از توان بخش خصوصی، زمین مقابل امامزاده که در اختیار اوقاف قرار دارد، به مجتمع  اقامتی بوم‌گردی تبدیل شود و دهیاری زمینه تغییر کاربری و صدورمجوزات لازم را فراهم کند.


مطهری اظهار کرد: در مقابل از میراث فرهنگی نیز خواسته شد تا نسبت به مرمت بنا و رفع برخی از مشکلات ناشی از مرمت‌های گذشته که در آن بخشی از کتیبه ها و گل‌میخ ها از بین رفته،  اقدام کند.
وی گفت: به منظور فراهم شدن زمینه اجرایی این تفاهم نامه قرار شد که فرمانداری شهرستان پیشوا از طرف دهیاری، اداره کل اوقاف و امور خیریه و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران نیز این تفاهم‌نامه را به امضا برسانند که تا کنون اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نسبت به این مهم اقدام خاصی انجام نداده است.
رئیس اوقاف و امور خیریه پیشوا تأکید کرد: در سیاست‌های جدید سازمان اوقاف و امور خیریه، از فعالیت‌های عمرانی جدید که ارزش و اعتبار اماکن میراثی را کاسته و یا به آن خدشه وارد شود جلوگیری می‌شود.
شهرستان پیشوا با ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha