۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۰۰
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83552186
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

استاد دانشگاه اصفهان: نگاه‌ سلبی و ایجابی، وحدت به وجود نمی‎‌آورد

اصفهان- ایرنا- معاون فرهنگی، اجتماعی دانشگاه اصفهان گفت: نگاه‌های سلبی و ایجابی یا سیاه و سفید، وحدت به وجود نمی‌آورد بلکه شاخص‌هایی مانند نگاه انسان‌وار بر اساس کرامت و حقوق انسانی، محبت و اخلاق در ایجاد آن موثر است.

حجت‌الاسلام جعفر شانظری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در ۴۰ سال گذشته با توجه به اتفاق‌هایی که در منطقه خاورمیانه افتاد، برای مردم کشورمان به خوبی تجربه شد که اگر جامعه‌ای دچار اختلاف قومی یا مذهبی شود، خواسته یا نا خواسته به سمت فروپاشی خواهد رفت و از اجتماع بزرگ به کوچک شکسته می‌شود.

این استاد فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه فعالان مذهبی، سیاسی و فرهنگیباید اصل وحدت را با موانع موجود و با تاکید بر حقوق و اخلاق انسانی همواره مدنظر داشته باشند، اظهارداشت: شکستن وحدت یکی از راه‌های نفوذ دشمن است.

وی ادامه داد: دشمن می‌خواهد با ایجاد اختلاف مذهبی بین شیعه و سنی یا درباره مباحث سیاسی در جامعه رخنه ایجاد کند تا اتحاد و انسجام را بشکند که اگر رخ دهد جامعه از داخل به تقابل و زوال می‌رسد.

این استاد دانشگاه، حضور حداکثری در انتخابات را مصداقی از وحدت در جامعه خواند و تصریح کرد: با توجه به انتخاباتی که امسال در پیش رو داریم لازم است همه اقوام و اقشار جامعه در آن مشارکت حداکثری داشته باشند.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دوم اسفند امسال برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان با اشاره به اهمیت تمدن‌سازی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: این امر ایجاب می‌کند که مردم به‌طور خردمندانه در این زمینه عمل و وحدت و مودت را در جامعه پر رنگ کنند.

شانظری با بیان این که در قرآن کریم تاکید شد که همه باهم زندگی جمعی آرام داشته باشید، اضافه کرد: وحدت در بین مذهب‌های اسلام باید پر رنگتر باشد زیرا آنها در اکثریت موارد باهم شریک هستند.

وی ادامه داد: ما باید بر عکس دشمن، بر اشتراک‌هایی که با مذهب‌های مختلف داریم تاکید کنیم تا اختلاف و تفرقه‌ای به وجود نیاید.

شانظری وحدت را یکی از شاخص‌های بارز زیست جمعی برای آرامش خواند و گفت: وحدت مانند نخ تسبیح است که دانه‌ها را کنار هم قرار می‌دهد و اگر از بین برود دیگر چیزی به نام تسبیح معنا نخواهد داشت.

وی با بیان این که در صدر اسلام پیامبر بین همه اقوام و قبیله‌ها وحدت ایجاد کرد تا جامعه شکل گرفت، خاطرنشان کرد: توجه ویژه‌ای به وحدت در آموزه های دینی و سیره انبیا و ائمه شده است.

این استاد دانشگاه، وحدت میان همه گروه‌ها و اقشار را از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: فعالان حوزه و دانشگاه و فرهنگ‌سازان جامعه از دیدگاه فرهنگی، دینی و جامعه شناسی بر وحدت تاکید دارند.

فاصله میان ۱۲ ربیع‌االاول که سالگرد ولادت پیامبر اکرم (ص) بنابر روایات اهل سنت می‌باشد تا ۱۷ ربیع الاول که تاریخ ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات موجود در شیعه است، از سوی امام خمینی (ره) به عنوان هفته وحدت نامگذاری شد؛ هفته وحدت امسال با نام جشن‌های بهار مهربانی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha