هیاتی متشکل از معاون وزارت امور خارجه پاکستان و رئیس کل سازمان اطلاعات و امنیت ارتش این کشور روزهای اخیر به کابل سفر کرد جایی که دو کشور گفت وگوهای سازنده ای برای رسیدگی به چالش های به وجود آمده طی ماه های اخیر در روابط دوجانبه انجام دادند.
جدای از اختلاف نظر کابل درخصوص نقش اسلام آباد برای کمک به پیشبرد فرآیند صلح افغانستان و اتهام دو کشور علیه یکدیگر مبنی بر کارشکنی در این زمینه، درگیری های مرزی و دیگر اختلافات دیپلماتیک باعث شده تا روابط این دو کشور همسایه هر چند گاه با تنش و سردی مواجه شود.
به گزارش روز چهارشنبه رسانه های پاکستان، دیدار هیات بلندپایه این کشور در کابل با رئیس دستگاه اطلاعات افغانستان، مشاور امنیت ملی و قائم مقام وزیر امور خارجه باعث شد تا فضای تنش آلودی که میان دو کشور به وجود آمده بود برطرف شده و توافق شد تا کمیته مشترکی برای رسیدگی به مسائل اخیر از جمله بسته شدن بازار افغان ها در شهر پیشاور که دولت کابل در اعتراض تصرف این بازار از سوی طرف پاکستانی اقدام به تعطیلی سرکنسولگری خود کرد، تشکیل شود.
علاوه بر اسلام آباد و کابل برای جلوگیری از تنش های دیپلماتیک و درگیری های مرزی قرار است ماه آینده میلادی دور بعدی طرح برنامه اقدام صلح و همبستگی پاکستان و افغانستان را به میزبانی طرف افغان برگزار کنند.
کارشناسان پاکستانی، سفر هیات این کشور به کابل را برخلاف انتظارات قابل توجه می دانند زیرا به نظر آنان بهبودی روابط میان دو کشور برای هرگونه توافق صلح افغانستان اجتناب ناپذیر است.
قدمت چالش های سیاسی اسلام آباد و کابل به زمان تشکیل کشور پاکستان در سال ۱۳۲۶ شمسی برمی گردد.
روابط کابل و اسلام آباد طی ۲۰ سال حضور نیروهای غربی به رهبری آمریکا در افغانستان، با فرازو فرودهای زیادی همراه بوده که با درگیری های مرزی، چالش های بازرگانی و کنسولی همچنان بین دو کشور ادامه دارد.
منشأ بخش بزرگی از تنش های دو کشور از اختلاف مرزی موسوم به خط مرزی «دیورند» که در زمان حضور استعمار انگلیس در شبه قاره هند بوجود آمد بر می گردد و این چالش ها در بخش های دیگر روابط دو کشور نیز اثر می گذارد.
دولت افغانستان همواره پاکستان را متهم به حمایت، تجهیز و آموزش طالبان می کند که به گفته دولت افغانستان برای منافع پاکستان در افغانستان می جنگد و حتی تأمین صلح این کشور را بدون ضمانت پاکستان ناممکن می شمارند.
نظر شما