علاءالدین ازوجی روز چهارشنبه در همایش سیاستهای فعال بازار کار در سالن اجتماعات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان افزود: تقویت ارتباط صنعت با آموزش در کاهش نرخ بیکاری موثر است و بخش خصوصی با همکاری در طرح کارورزی، ضمن آموزش مهارت به دانشآموختگان، از دانش تئوری آنها بهرهمند میشود که یک نفع ۲سویه است.
وی یادآور شد: دولت بخشی از هزینه کارورز را برای ترغیب بخش خصوصی برای جذب افراد تقبل میکند.
ازوجی اظهار داشت: دانشگاه، نظام آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی با تربیت نیروی انسانی مهارت دیده نقشی مهم در کاهش آمار بیکاری و توسعه کارآفرینی دارد، اما آمار بیکاری نشان میهد عملکرد در این زمینه ضعیف بوده است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۲۴ میلیون شاغل در کشور وجود دارد که ۱۷ میلیون نفر در بخش خصوصی مشغول به کار هستند.
وی یادآور شد: به منظور حفظ و صیانت از اشتغال، اجرای طرح یارانه دستمزد در هشت استان کشور دارای نرخ بیکاری پایین دنبال میشود.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در طرح یارانه دستمزد، به جای اخراج نیروی انسانی، بخش خصوصی با کمک و مشارکت بخش خصوصی، بیمه تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هزینه را تامین میکند.
۸۰ درصد ورودی به بازار کار کشور دانشآموختگان دانشگاهی هستند
وی با اشاره به این که نیمه نخست امسال ۱۸۳ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده است گفت: ۸۰ درصد ورودی به بازار کار کشور دانشآموختگان دانشگاهی هستند.
این مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: خط مقدم اشتغال در بخش خصوصی و تعاونیها است و ضرورت دارد این بخشها با همراهی دولت برای رفع بیکاری در کشور همکاری کنند.
وی ادامه داد: رابطه مردم و دولت در دنیا بر اساس بازار کار و سلامت است، اما در کشور اجرای این رویه تداوم نداشت.
وی ابراز داشت: در صورت تداوم اجرای طرح سلامت و اشتغال فراگیر در کشور، رفع دغدغه بازار کار پیشبینی میشد.
همایش سیاستهای فعال بازار کار با محورهای کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، مشوقهای بیمه ای سهم کارفرما، مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح تامین مالی خرد برگزاری شد.
در سال گذشته برای بیش از ۱۰ هزار نفر در استان سمنان شغل ایجاد شد.