عبدالله جلالی روز چهارشنبه درجلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار قم اظهار داشت: طرح تفصیلی قم به لحاظ طبقهها و سطح اشغال برای کسانی که درمحدوده بافتهای فرسوده ساکن هستند خیلی جاذبه ندارد.
وی بیان داشت: درحالیکه در طرح تفصیلی سایر کلانشهرهای کشور سطح در نظر گرفتهشده برای اِشغال ۷۰ و ۷۵ درصد است ولی این میزان در قم ۴۰ تا ۵۰ درصد تعیینشده که به لحاظ اقتصادی مقرونبهصرفه نیست.
وی یادآور شد: امروز اگر کسی بخواهد در حوزه ساختمان فعالیتی انجام دهد، بیش از هر چیز صرفه اقتصادی آن را محاسبه میکند، به همین علت اگر موضوع طرح تفصیلی قم را حل نکنیم در احیای بافتهای فرسوده موفق نخواهیم بود.
در قم یک هزار و ۴۳۵ هکتار بافت فرسوده و ۳۱۵ هکتار بافت تاریخی وجود دارد، از مجموع ۱۲ هزار و ۹۳۲ هکتار از اراضی کل شهر، ۳۰ درصد آن معادل چهار هزار و ۱۳۳ هکتار که ۷۱۵ هزار جمعیت دارد، نیازمند بازآفرینی شهری است.
رئیس شورای شهر قم در بخش دیگری از سخنان خود نبود یک مدیریت واحد و یکپارچه را از دیگر دلایل عدم موفقیت طرح احیای بافت فرسوده قم ذکر کرد و گفت: باید در این زمینه فکر اساسی شود و دستگاهها باهم متحد باشند.
جلالی بیان کرد: در خیلی از بافتهای فرسوده قم حتی اگر شخص مالک هم آماده سرمایهگذاری باشد، بافت تاریخی که بهصورت پهنهای ایجادشده جاذبه ایجاد نمیکند، باید جلسههای بیشتری برگزار و برای بافت فرسوده در قم تدبیری اندیشیده شود و جاذبههای لازم را ایجاد و سرمایهها را به این سمت هدایت کنیم.
نظر شما