مهدی حسینی نژاد روز پنجشنبه در نشست شورای معادن استان کرمان افزود: سهم این استان در تولید ناخالص داخلی ۳.۴ درصد و ۳۶ درصد از سهم معادن کشور در تولید ناخالص ملی مربوط به این استان است.
وی بیان کرد: بر اساس اکتشافات سه هزار و ۳۳۰ محدوده معدنی فعال در استان کرمان وجود دارد که هزار و ۱۵۵ محدوده مشمول مزایده است و ۲ هزار و ۶۵۵ محدوده معدنی نیز به علت مخالفت دستگاه های اجرایی بلوکه شده که در مجموع ۶۲ درصد محدوده ها تقریبا غیرفعال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: سعی داریم مراحل درخواست مجوز تا بهره برداری از معادن استان کرمان از طریق پنجره واحد کوتاه تر شود.
وی با بیان اینکه ذخایر قطعی معادن کرمان پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است اظهار داشت: سالانه ۹۲ میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج می شود که ۹۹.۶ درصد ارزش مواد معدنی مربوط به چهار ماده معدنی مس، سنگ آهن، کرومیت و زغال سنگ است.
حسینینژاد گفت: بر اساس مصوبه شورای معادن تا یک درصد از فروش معادن باید در مناطقی که از محل فعالیت آنها خسارت دیدهاند، هزینه شود که سال قبل ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این محل به استان کمک شد و پیش بینی می شود امسال ۱۰۰ میلیارد تومان محقق شود.
وی افزود: ۶۵ درصد از حقوق دولتی بر اساس قانون معادن به وزارت صنعت، معدن و تجارت می رود که ۱۵ درصد آن باید به استان برگردد و ۱۲ درصد مربوط به حوزه منابع طبیعی است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: سهم ۶۰ میلیارد تومانی برای حقوق دولتی معادن را در سال جاری پیش بینی می کنیم که ۴۱ میلیارد تومان پروژه از این محل جلو خواهیم برد.
وی تصریح کرد: احداث پایگاه امداد و نجات در مسیر جاده ای زرند به پابدانا، مانیتورینگ معادن زغالسنگ، احداث جاده روستایی منتهی به محدوده معدنی، ایجاد بانک اطلاعاتی معادن از جمله پروژه هایی است که از محل یک درصد اعتبارات تخصیص یافته در زمینه آلایندگی و خسارت های معادن در استان اجرا شده است.
شورای معادن استان کرمان با حضور استاندار و جمعی از مسئولان استان در محل سالن پیامبر اعظم(ع) استانداری کرمان برگزار شد.
نظر شما