«رضا اردکانیان» وزیر نیرو، «محمدمهدی شهریاری» استاندار آذربایجانغربی و برخی از مسئولان استانی و کشوری نیز در این بازدید حضور داشتند و مدیران مربوطه گزارشهایی از اقدامات انجام شده در راستای تثبیت آب دریاچه ارومیه ارائه کردند.
جهانگیری نیز در این بازدید دستور لازم را برای تداوم هرچه سریعتر طرحهای مربوط به انتقال آب و کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را صادر کرد.
تراز امیدبخش دریاچه ارومیه طبق آخرین پایش به یکهزار و ۲۷۱ متر و ۲۳ سانتیمتر رسیده که نسبت به سال گذشته 95 سانتیمتر افزایش را نشان میدهد.
مساحت نگین آبی آذربایجان نیز در حال حاضر به ۲ هزار و ۷۷۶ کیلومترمربع است که یک هزار و 41 کیلومتر مربع بیشتر از زمان مشابه سال گذشته برآورد میشود.
همچنین طبق آخرین پایش حجم آب موجود در دریاچه ارومیه حدود سه میلیارد و 240 میلیون مترمکعب است که افزایش 2 میلیارد و 170 میلیون مترمکعبی را نسبت به زمان مشابه سال گذشته نشان میدهد.
قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه برنامهریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن متوقف شد و بارندگیها هم به کمک دریاچه آمد.
تا پایان سال ۱۳۹۷ بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه هزینه شد؛ امسال نیز با وجود مشکلات اقتصادی دولت بیش از هفت هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال برای احیای نگین آبی آذربایجان اختصاص یافته است.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما