این تیم خیریه روز دوشنبه ۲۰ آبان با استقرار در بیمارستان امام خمینی (ر ه) اقدام به ویزیت بیماران کردند و از روز سهشنبه ۲۱ آبان اعمال جراحی بر روی بیماران را آغاز کردند و اکنون نیز این جراحیها ادامه دارد.
استاندار کرمانشاه نیز ظهر پنجشنبه با حضور در بیمارستان امام خمینی (ره) و بازدید از روند انجام اعمال جراحی، از تلاشهای خداپسندانه این گروه خیریه قدردانی کرد و گفت: انجام ۱۸۰ عمل جراحی در ۲ روز رکوردی بیسابقه است.
شکستن چهار رکورد در کرمانشاه
پروفسور «عبدالجلیل کلانتر هرمزی» سرپرست این تیم خیریه عصر پنجشنبه پس از پایان بازدید استاندار کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا به تشریح فعالیتهای این تیم پرداخت و گفت: خوشبختانه تمام کارها براساس برنامهریزی و اهداف از پیش انجام شده پیش میرود و همه شرایط برای انجام اعمال جراحی در این بیمارستان فراهم شده است.
پروفسور کلانتر هرمزی، با تقدیر از اعضای تیم جراحی افزود: همه اعضای تیمی که قول حضور در این سفر را داده بودند اکنون حضور دارند که اولین رکوردی که در این سفر زدیم مربوط به تعداد اعضای گروه است به طوریکه در سفرهای قبلی ۶۰ پزشک حضور داشتند اما در این سفر ۸۲ نفر پزشک حضور دارند که این خود رکوردی بینظیر است.
وی با بیان اینکه این گروه بزرگترین گروه پزشکی نیکوکار دنیا است، افزود: تمام اعمال جراحی توسط این گروه به صورت ۱۰۰ درصد رایگان انجام میشود.
وی دیگر رکورد شکسته شده در این سفر را حضور ۲۱ جراح پلاستیک در ترکیب گروه دانست و گفت: در هیچ جای دنیا همچنین تعدادی جراح پلاستیک در یک سفر نداریم.
وی رکورد سوم این گروه را نیز مربوط به تعداد عملهای جراحی دانست و اظهارداشت: ما در سفر اول که سال گذشته به کرمانشاه انجام شد در روز ۶۵ عمل جراحی انجام دادیم و رکورد جهانی را از آن خودمان کردیم اما امسال موفق شدیم همین رکورد را بازهم بشکنیم و بافاصله خیلی معناداری به ۷۵ عمل در روز افزایش دهیم.
حضور استاندار کرمانشاه در زمان عمل جراحی در بیمارستان امام خمینی (ره)
سرپرست تیم جراحی مرهم در ادامه گفت: رکورد روز دوم در این سفر بازهم ۷۵ عمل بود و در مجموع ۲ روز ۱۵۰ عمل جراحی انجام دادیم که در دنیا بینظیر است چرا که ما اگر روز اول ۷۵ عمل کردیم در روز دوم باید به ۵۰ عمل کاهش مییافت اما ما همان ۷۵ مورد را در روز دوم هم تکرار کردیم.
پروفسور کلانتر هرمزی، رکورد چهارم را نیز مربوط به تعداد اتاقهای عمل جراحی دانست و گفت: در جاهای دیگری از ۹ تا ۱۲ اتاق عمل برای این کار اختصاص داده میشد اما در این سفر در استان کرمانشاه ۱۳ اتاق عمل بیمارستان امام خمینی (ره) برای انجام اعمال جراحی در اختیار این گروه قرار داده شد.
دانشگاه علوم پزشکی باتمام توان حمایت کرد
این پزشک عضو گروه خیریه مرهم در ادامه از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بابت حمایتها و هماهنگیهای لازم قدردانی کرد و گفت: از استاندار و شهردار کرمانشاه و سایر مسئولان که زمینه حضور این گروه را در استان فراهم کردند قدردانی میکنم.
پروفسور کلانتر هرمزی با بیان اینکه در این سفر عملهای جراحی سختتری نسبت به سفر قبلی انجام دادیم، افزود: در سفر قبلی عمل آسان، متوسط و سخت داشتیم اما در این سفر همه عملهای جراحی سخت بود اما خوشبختانه توانستیم در وسط روز چهارم فعالیت گروه به اهداف خیلی بهتر از سفر قبلی رسیدیم.
او از خونگرمی و مهماننوازی مردم استان کرمانشاه نیز قدردانی کرد و گفت: ما باید از این مردم بزرگوار بابت اینکه تن شریف خود را به دست ما سپردند و به ما اعتماد کردند قدردانی کنیم.
وی فراهم کردن زمینههای انجام این عمل را سخت دانست و اظهار داشت: مسئولان استان کرمانشاه همچنین موسسات خیریه، سازمان بهزیستی و کمیته امداد که بیماران را از نقاط مختلف استان به بیمارستان هدایت کردند و محل اسکان و تغذیه آنها را فراهم کردند نیز قدردانی میکنم.
توصیههایی برای پیشگیری از بروز شکاف کام و لب
پروفسور کلانتر هرمزی در بخش پایانی سخنان خود در ارتباط با پیشگیری از بروز ناهنجاریهای کام و لب گفت: ابتلا به ناهنجاریهای کام و دهان ژنتیکی است اما توصیه ما به مردم این است که اگر زن و مردی دارای شکاف کام و لب هستند با هم ازدواج نکنند و اگر هم ازدواج کردند بچه دار نشوند.
او همچنین به مردم توصیه کرد که پیشگیریهای ژنتیکی را جدی بگیرند و خطاب به مادران باردار افزود: در سه ماه اول حاملگی خانمها باید از کارهای ممنوعه مانند استفاده بیرویه از دارو، حضور در مکانهای دارای اشعه ایکس، انجام رادیولوژی و اسکن و نزدیک شدن به بیماران دارای سرخک و سرخچه یا عفونتهای ویروسی، خودداری کنند.
وی همچنین به مادران باردار توصیه کرد در چهار ماه اول حاملگی که اسکلت بچه تشکیل میشود از کارهای خطرناک و ممنوعه پرهیز کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از بروز بیماری ناهنجاریهای لب و کام اصل بر پیشگیری است، گفت: اگر خدای نکرده به هر دلیلی فردی دارای بیماری شکاف لب و کام شد باید به مرکز جراحی پلاستیک مراجعه کند و به دنبال درمان این بیماری باشد.
انجام عمل جراحی کام و لب در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه
هزینه هر عمل ۱۰ میلیون تومان
پروفسور کلانتر هرمزی همچنین در ادامه این گفت و گو گفت: درمان شکاف کام و لب بسیار پیچیده است و جراحی که اقدام به عمل جراحی بر روی بیماری میکند باید مسیر را درست برود و کاربلد باشد.
وی با بیان اینکه هر جراحی که دوره آموزشی مربوط به جراحی کام و لب را گذرانده باشد میتواند بیماران را جراحی کند، افزود: ما از همه جراحانی که آموزش دیدهاند تقاضا میکنیم بیماران را جراحی کنند و به رفع مشکلات مردم کمک کنند.
وی با تاکید بر انجام عمل جراحی در سنین پایین، گفت: هرچه سن افراد مبتلا پایینتر باشد میزان موفقیت آن بالا است و از این رو توصیه میکنیم اگر شکاف لب وسیع نباشد افراد در سن سه تا ۶ ماهگی و برای کام هم اگر وسیع نباشد در سن ۱۲ تا ۱۸ ماهگی عمل جراحی شوند.
او پایین بودن سن، انجام به موقع عمل جراحی، مراقبتهای خوب عملهای جراحی به طور کامل موفقیتآمیز خواهد بود.
او هزینه هر عمل جراحی شکاف لب در بهترین بیمارستان خصوصی در تهران را ۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: موسسه مرهم افتخار دارد که به صورت رایگان این عملها را انجام می دهد.
موسسه ملی ندای سلامت مرهم پس از اخذ تاییدیه رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سازمان امور اجتماعی وزارت کشور معرفی شد. با توجه به ارائه قالب نذرِ تخصصها برای خدمات موسسه؛ از سوی هیات مرکزی تاسیس و نظارت بر سازمانهای مردم نهاد، مورد موافقت قرار گرفت و در مهرماه ۱۳۹۵ با شماره پروانه ۸۸۳۳۸ با حکم وزیر کشور؛ فعالیت خود را در فصلی جدید از سر گرفت.
این موسسه با شماره ۳۹۵۳۷ و به شناسه ملی ۱۴۰۰۶۱۳۴۴۲۸ در اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان اسناد و املاک قوه قضائیه، ثبت و در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به سریال ۱۳۹۵۳۰۴۰۰۹۰۱۰۶۶۵۱۳ شماره گردید.
بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه با مساحت ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع، زیربنای ۱۲ هزار متر، ۲۲۰ تخت، شامل بخشهای چشم، گوش و حلق و بینی، سوختگی، داخلی، مسمومیت، آزمایشگاه، رادیولوژی، دیالیز، عفونی، اتاقهای عمل، کلینیک و آی سی یو است.
مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) کرمانشاه با عنوان مرکز سرطان شناسی در سال ۱۳۵۰ احداث و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۵۸ براساس نیاز استان به تختهای بستری با ۱۵۰ تخت مصوب به عنوان بیمارستان امام خمینی (ره) افتتاح شد و با انتقال تعداد ۱۵۰ نفر نیروی رسمی سازمان شیر و خورشید سابق شروع به کار کرد.
جراحی بر روی لب یک بیمار در اتاق عمل بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه
این بیمارستان اکنون به عنوان مرکز مسمومیت و سوختگی و تنها مرکز فوق تخصصی چشم و فیکو و لیزیک غرب کشور در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی از جایگاه ویژه ای برخوردار میباشد و با ارائه خدمات متنوع و ارزنده در جهت ارتقا سلامت مردم استان کرمانشاه استانهای همجوار فعالیت مینماید.
تخصص های مختلف چشم، گوش و حلق و بینی، عفونی، داخلی، جراحی، جراحی ترمیمی و فک و صورت نیز با استفاده از همکاری مجربترین اساتید اعضای هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی در این مرکز فعال است و در گروه تخصصی چشم تقریباً از خدمات تمام رشتههای فوق تخصصی چشم (قرنیه – شبکیه – استرابیسم و.....) بهره مند میباشد.
این مرکز با دارا بودن بخشهای تخصصی و فوق تخصصی (چشم، گوش و حلق و بینی، داخلی، مراقبتهای ویژه، اورژانس مسمومیت و داخلی، عفونی، سوختگی و دیالیز) و کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی (چشم، لیزر و لیزیک ، جراحی، داخلی، گوش و حلق و بینی، سوختگی، بیهوشی و هموفیلی) و واحدهای پیراپزشکی (فیزیوتراپی، شنوایی سنجی و بینایی سنجی ) و واحدهای پاراکلینیک (آزمایشگاه، سونوگرافی، سی تی اسکن، رادیولوژی و داروخانه ) و اتاق عمل و CSR مجهز، واحد آموزش، کتابخانه، سمعی بصری، آمفی تئاتر و واحد اداری مالی نقش مهم و ارزندهای را در تأمین ، حفظ و ارتقاء سلامت در منطقه غرب کشور ایفاء میکند.
اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است.