کمیسیون اصلاحات و توسعه چین روز یکشنبه در تارنمای خود با اشاره به اینکه این توافقنامه ها با کشورهای در حال رشد و توسعه یافته امضا شده است افزود:شماری از کشورهای توسعه یافته در چارچوب این توافقنامه ها موافقت کرده اند که به گشودن بازارهای ثالث نیز برای پیشبرد طرح های راه ابریشم مبادرت کنند و این بخش دیگری از همکاری ها با چین است.
طرح های ریلی چین با تایلند، اندونزی و صربستان و ساخت شهرک های صنعتی در خاورمیانه و آفریقا و ایجاد بنادر در کشورهای پاکستان و مصر از دیگر توافقنامه های ذی ربط راه ابریشم چین است.
آمارها نشان می دهد در ۹ ماه سال جاری میلادی میزان تجارت چین با کشورهای حوزه راه ابریشم به ۹۵۰ میلیارد دلار رسیده است سرمایه گذاری مستقیم غیرمالی در این کشورها هم افزون بر ۱۰ میلیارد دلار است.
چین توافقنامه های سوآپ ارزی با ۲۰ کشور حوزه راه ابریشم امضا کرده و توافقنامه هایی نیز با هفت کشور برای تجارت با یوان پول ملی این کشور امضا نموده است.
تبادلات فنی، آموزشی، گردشگری و فرهنگی چین با کشورهای یاد شده نیز در حال افزایش است.
سال ۲۰۱۳ میلادی، شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین در جریان دیدار خود از قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت "کمربند اقتصادی جاده ابریشم" و ساخت "راه ابریشم دریایی در قرین بیست و یکم" را مطرح کرد.
پروژه یک راه یک کمربند با سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد که بیش از ۱۲۳ کشور دنیا و ۲۹ سازمان بینالمللی قرارداد همکاری با چین به امضا رسانده است.
نظر شما