انجمن صنفی مهمترین حلقه اتصال فعالان فرهنگ با بدنه دولت است

تهران- ایرنا- مشاور مدیرعامل و مدیر اطلاع‌رسانی موسسه خانه کتاب انجمن‌های صنفی را مهمترین حلقه اتصال فعالان فرهنگ، هنر و رسانه با بدنه دولت برشمرد و گفت: تحقق سندی مشترک، تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه برای رسیدن به بالاترین سطح تعامل و همکاری نهادهای صنفی با دولت برای نخستین بار در تاریخ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کاری بزرگ و اقدامی بی‌نظیر است.

 چندی پیش با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستان‌نویسان، انجمن هنرمندان نقاش، انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان‌) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد. بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن‌های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.

مجتبی تبریزنیا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به شکل گیری و تحقق سند جامع و مشترک تشکیل انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه گفت: نهاد صنفی در هر حوزه‌ای زبان گویا؛ چشم بینا و گوش شنوای فعالان آن عرصه به شمار می‌رود. در حوزه فرهنگ و هنر به سبب عدم تطبیق مفهوم شغل و فعالیت اهالی فرهنگ و هنر با قوانین جامع کار در کشورمان، همواره مواردی وجود داشت که فعالیت نهادهای صنفی این حوزه را برای پیگیری مطالبات اعضای خود با اما و اگرهای مختلفی مواجه می ساخت.

وی ادامه داد: همچنین در برخی از موارد شاهد بودیم که در عرصه‌های مختلف فرهنگ و هنر کشورمان، گروهی بدون آشنایی از چارچوب، قوانین و نظام‌نامه‌های تشکیل نهادهای صنفی، با لکنت فراوان انجمنی را به عنوان انجمن صنفی فعالیت خود راه اندازی می‌کردند و جنس مطالباتشان نیز چه از بدنه دولت و چه در نهاد اجتماعی تفاوت های آشکاری با جنس فعالیت و مطالبات نهادهای صنفی داشت.

یکی از مهمترین نقاط برجسته تحقق و تشکیل کانون سراسری انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه علاوه بر قانون‌مند کردن و پیروی از ضوابط تشکیل این انجمن ها، به فعالیت آنها در سراسر کشور در قالب قوانینی مدون و منطبق با چارچوب‌های تشکیل نهادهای صنفی تحت لوای قانون کار باز می گردد.

مشاور مدیرعامل خانه کتاب خاطرنشان کرد: فعالیت های هنرمندان، اهالی قلم و اصحاب رسانه در قالب طرح جامع انجمن‌های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه ها می تواند جامعیت گسترده‌ای به فعالیت این عزیزان در پیگیری خواسته‌ها، مطالبات و حقوق‌شان داده و ارتباط با بدنه دولت را به شکل مستقیم فراهم سازد. تحقق این مهم از سوی دیگر، تضمین کننده شغل و امنیت اقتصادی آنها در آینده حتی بعد از دوران بازنشستگی خواهد بود.

مدیر اطلاع رسانی خانه کتاب تصریح کرد: زمانی که اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از حاشیه امنی برای شغل خود و آینده آن برخوردار باشند در مسیر فعالیت‌های فرهنگی و تلاش برای ارتقاء سطح فرهنگ و هنر در جامعه و حرکت به سمت تحقق جامعه آرمانی به لحاظ فرهنگی، با قدرت جدیت و آرامش خاطر بیشتری می‌توانند فعالیت کنند. این مساله می تواند آینده ای درخشان و رو به تعالی را در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه ای کشورمان ترسیم کند.

تبریزنیا تاکیدکرد: در مسیر فعالیت صنفی مشترک اهالی فرهنگ، هنر و رسانه باید این اطمینان صورت گیرد که دولت در تمامی موارد مسئول سیاستگذاری است و کار اجرایی باید به نهادهای صنفی واگذار شود.

وی افزود: اگر در مسیر فعالیت این انجمن ها به این آسیب دچار نشویم که بار دیگر کار دولت در کنار سیاستگذاری مشمول اجرای آن نیز باشد؛ شکل‌گیری و جامعیت انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه کشور دچار آسیب خواهد شد. برای بر حذربودن از این آسیب باید اطمینان حاصل کرد تا همواره فعالیت این انجمن ها بر ماهیت رفتار مدنی استوار باشد و به دور از دخالت‌های بخش دولتی صورت گیرد.

پنجم شهریورماه سال جاری (۱۳۹۸)، بعد از بیش از یک سال کار کارشناسی، برگزاری نشست های متعدد تخصصی و گفت وگومحور با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستان‌نویسان، انجمن هنرمندان نقاش، انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم شد.

در نهایت روز یکشنبه (۱۹ آبان‌ماه) همزمان با نخستین روز هفته وحدت دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور به تصویب هیات وزیران رسید.

پس از این مهم نیز، محمد شریعت‌مداری و سیدعباس صالحی وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای مشترک خطاب به حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشور از اهتمام ویژه هیات دولت مبنی بر تصویب این دستورالعمل تشکر و قدردانی کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha