دانش، مهارت و نوع رفتار از معیارهای انتخاب مدیر است

تهران - ایرنا - رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان معیار انتخاب حرفه‌ای مدیران را بر سه محور دانش، مهارت و نوع رفتار افراد عنوان کرد و گفت: در این انتخاب حرفه‌ای بودن از رویکرد جنسیتی بسیار مهم‌تر است.

فاطمه مهاجرانی روز شنبه در شانزدهمین نشست تخصصی ارائه تجارب مدیران که در مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار شد، اظهارداشت: هر فرد یا سازمانی باید مدل بومی خود را برای تغییر پیدا کند. فرد به فرد و سازمان به سازمان با یکدیگر متفاوت هستند.

وی با بیان این که هیچ جامعه ای تغییر نمی‌کند مگر اینکه افراد آن جامعه تغییر کنند، افزود: یکی از نکاتی که به تغییر درست کمک می‌کند محیط خانواده است. اگر ما خود تغییر نکنیم، محیط ما را تغییر خواهد داد.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان سرانجام تغییر نادرست را بهم ریختگی  عنوان کرد و ادامه داد: فردی که خواهان تغییر است اگر خوب مدیریت نشود دچار بهم ریختگی شده و اگر خوب و درست مدیریت شود به توسعه وی می‌انجامد.

مهاجرانی با طرح این سوال که چه کنیم تا تغییرات از نوع توسعه گونه باشد، یادآور شد: مولفه‌های محیطی، سازمانی و فردی از مولفه‌هایی است که بر تغییر اثر گذار بوده و اعتقاد به کار، جدیت و پشتکار و توکل از مولفه‌های فردی است.

وی مولفه‌های سازمانی را پیچیدگی سازمان، روابط رسمی و غیر رسمی،   تاریخچه و میراث سازمان و همچنین جریان سیاسی، مولفه‌های فناورانه و اجتماعی را نیز از مولفه‌های محیطی عنوان کرد.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان همچنین گفت: ما در تغییر دچار آسیب‌هایی خواهیم شد که باید این آسیب‌ها را به حداقل برسانیم.

مهاجرانی اصول تغییر کم آسیب را تحلیل محتوا عنوان کرد و اظهارداشت: یکی از موفق‌ترین عوامل در تحلیل محتوا گوش شنوا است. ما با تحلیل محتوا می‌توانیم اولویت بندی درستی را در راستای مدیریت تغییر انجام دهیم.

وی آمادگی برای ساختن تیم را از دیگر موارد به حداقل رساندن کمتر آسیب عنوان کرد و یادآور شد: ما به همراه تیم و حمایت‌های آنها کارها را بهتر انجام می‌دهیم. افراد هیچ گاه با یکدیگر هم سو نیستند اما می‌توانند در کنار یکدیگر با نقدپذیری بیشتر موفق تر عمل کنند.

وی ادامه داد: تیم‌ها مجموعه‌ای افراد با هنرهای متفاوت را تشکیل می‌دهند که در مدیریت تغییر باید بتوانیم تیم‌های بیشتری را بسازیم.  

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان ارتباط با ذینفعان را از دیگر اصول تغییر کم آسیب بیان کرد و گفت: نمی‌توان تغییر را ایجاد کرد ولی با ذی‌نفعان در ارتباط نبود. ارتباط ما با این افراد فشارهای محیطی را کمتر می‌کند.

مهاجرانی در نظر گرفتن ریسک (عدم قطعیت و ابهام) را نیز یکی دیگر از اصول تغییر کم آسیب عنوان کرد و افزود: ما باید احتمال موفقیت را بالا برده و عواملی را که بر موفقیت تاثیر می‌گذارد، بشناسیم. در شرایط ابهام سکوت سازمانی بهترین کاری است که مدیران می توانند انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: مدیرانی که در برابر فشارها بیشتر داد می زنند بیشتر مورد هجمه نیز قرار می گیرند. در ترکیب عدم قطعیت و ابهام تصمیم‌گیری غیرممکن است.

وی با بیان این که تغییر در شکل درست خود تنها مدیر نمی‌خواهد بلکه به رهبر نیاز دارد، افزود: صبر از مهم ترین اصول مدیریتی است و این فرد باید الهام بخش بوده و این صفات در درون او رسوب کرده باشد.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان شناختن منابع قدرت اعم از رسمی و غیر رسمی را از دیگر اصول تغییر کم آسیب عنوان کرد و گفت: اگر ما در شناخت منابع قدرت اشتباه کرده و از رسانه برای تاختن به مافوق خود استفاده کنیم کار نادرستی انجام داده و شانیت سازمان خود را زیر سوال برده‌ایم.

مهاجرانی حل تعارض با مافوق و زیر دستان را نیز از دیگر اصول تغییر کم آسیب بیان کرد و گفت: ظرفیت ذهنی و تاب آوری بالا و پذیرش خطاها در تعارض با زیر دستان و مدیریت درست در تغییر کمتر آسیب تاثیر گذار است.

وی نکته‌ای را که می‌تواند در تغییر تاثیر گذار باشد ستونی از باورها عنوان کرد و افزود: باورها باید منطبق بر واقعیت باشند. ما باید باور درست داشته و هیجان، احساس و عاطفه را درست مدیریت کرده و برای ایفای نقش درست باور درستی نیز داشته باشیم. اگر ارزش‌های ما ارزش درستی باشد، همچون درختی که ریشه در خاک دارد از گزند بادها در امان مانده و آسیبی به آن نخواهد رسید.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: برای اینکه بتوانیم حال خودمان را خوب کنیم باید بتوانیم بین کار و خانه مدیریت درستی انجام دهیم. تمام افراد دارای مشکل هستند اما ایجاد نگاه مثبت اندیش و متوکل بر ایجاد بهتر این نقش کمک خواهد کرد. متوکل بودن کمک می‌کند تا تعارض بین خانواده‌ را بهتر حل کنیم. مهربانی و قدردانی در کمک به سطح کیفی خانواده بسیارتاثیر گذار است.

مهاجرانی ایجاد دید مثبت برای مدیران جوان و ایجاد پشتوانه خانواده را نیز از عوامل موثر در تغییر مدیریت عنوان و خاطرنشان کرد: میزان تاثیر گذاری مدیران زن بسیار بیشتر بوده و مدیران زن مدیرانی با تاثیر گذاری بالا هستند.

وی معیار انتخاب حرفه‌ای مدیران را بر سه محور دانش، مهارت و نوع رفتار افراد عنوان و تاکید کرد: نوع ارتباط گیری افراد و اینکه چطور با زیر دستان و  بالا دستی خود ارتباط می‌گیرد بسیار حائز اهمیت است.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان رویکرد خود را در انتخاب مدیران حرفه‌ای بودن آنها عنوان کرد و خاطرنشان کرد: رویکرد جنسیتی برای من در اولویت‌های بعدی است و اولویت برای من کار و حرفه‌ای بودن افراد است. یکی از موضوعاتی که زن‌ها می‌توانند مناصب دولتی را بدست بیاورند ایجاد فرصت سازی در سازمان ها است که در این سازمان ایجاد فرصت‌سازی برای زنان بسیار پُر رنگ است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha