۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۸:۰۹
کد خبر: 83557790
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گرد و غبار در خراسان جنوبی موضوع جدی است

۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۸:۰۹
کد خبر: 83557790
گرد و غبار در خراسان جنوبی موضوع جدی است

بیرجند - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: وقوع پدیده گرد و غبار یک موضوع جدی در استان است و باید با حساسیت بیشتری دنبال شود.

حسن اکبری روز شنبه در نشست هماهنگی طرح ملی نهضت سبز (نهالکاری در عرصه‌های ملی) افزود: روزهای توفانی در حال افزایش است و مقابله صرف با آن کارساز نیست.

وی گفت: پنج میلیون هکتار عرصه تحت فرسایش بادی استان بنا نیست با مقابله یا درختکاری کنترل شود لذا بایستی در شیوه بهره‌برداری از منابع طبیعی تجدیدنظر شود.

وی بیان کرد: اگر به همین شکل توسعه مشاغلی که مستقیم به طبیعت وابسته هستند مانند چرای دام و صدور مجوزهای پرورش شتر ادامه یابد برای استان معضل جدی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به افت آب در استان اظهار داشت: به دلیل افت آب اکنون در کویر خور شاهد کاهش شادابی پوشش گیاهی هستیم در حالیکه پوشش گیاهی کویر و بیابان را کنترل می‌کند.

وی اضافه کرد: بخاطر برداشت بی‌رویه آب و مهار خروجی آب‌های سطحی بیرجند و خوسف برای توسعه کشاورزی، صنعت و سایر، شادابی پوشش گیاهی منابع طبیعی استان در حال کاهش است و این موضوع نیاز به توجه بیشتر دارد.

اکبری تاکید کرد: مسائلی از قبیل مدیریت چرای دام، توسعه کشاورزی، توسعه معدن، برداشت آب، ایجاد جاده‌های دسترسی و حتی گردشگری در استان باید جدی‌تر گرفته شود تا از وقوع بحران در دهه‌های آینده جلوگیری شود چراکه بدون شک نگهداری پوشش گیاهی بسیار مهمتر است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان جنوبی هم گفت: روزانه ۸۰۰ نفر میانگین اشتغال مولد در زندان‌های استان وجود دارد که می‌توان از این ظرفیت نیروی انسانی در اجرای طرح ملی نهضت سبز استفاده کرد.

علی هاشمی افزود: همچنین آمادگی داریم ظرفیت نیروی انسانی مولد زندان‌ها را برای همکاری در پروژه‌های مختلف دستگاه‌های اجرایی و پیمانکاران در اختیار دستگاه قرار دهیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: دستگاه پهباد برای محلول‌پاشی و سم پاشی وارد استان شده است و برای بذرپاشی طرح نهضت سبز می‌توان از ظرفیت این پهباد استفاده کرد.

مهدی عصمتی‌پور با اشاره به افزایش نیم تا یک درجه‌ای دمای هوا در استان افزود: استفاده از کشت‌های حفاظتی در سطح ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی استان اقدامی مهم در این زمینه است.

وی بیان کرد: همچنین کشت خارشتر در ۵۰۰ هکتار از اراضی استان با شوری آب بالای ۱۲ هزار انجام شده است که دارای مزیت‌های زیادی از جمله اصلاح خاک، تامین علوفه، تولید عرقیجات خارشتر، ترنجبین و سایر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: اداره کل منابع طبیعی استان می‌تواند در طرح ملی نهضت سبز نسبت به بذرپاشی این گونه گیاهی مقاوم به خشکی نیز اقدام کند.

اخبار مرتبط