تارنمای شبکه راشاتودی با اشاره به راه اندازی غول تولید گاز LNG در میدان پارس جنوبی ایران نوشت: شرکت های آلمانی نقش پررنگی در ساخت این غول گازی بازی کرده اند اما از آنجا که دولتشان نتوانست از آنها در برابر تحریم های آمریکا حمایت کند، بهره ای از این پروژه عظیم نبردند و اکنون سودسرشار آن نصیب روسیه می شود.
بر این اساس در پی لغو تحریم ها پس از امضای توافق هسته ای، ایران توانست سرمایه گذاران خارجی را در میدان پارس جنوبی جذب کند؛ از جمله این که شرکت هایی از کره جنوبی با راه اندازی ۶ ترمینال کوچک با ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن، تسهیلاتی به ارزش ۸ میلیارد دلار از «اکسیم بانک» این کشور دریافت و خود نیز ۲.۳ میلیارد دلار در این پروژه سرمایه گذاری کردند.
این ۶ ترمینال کوچک تنها بخشی از پروژه عظیم ایرانی ها برای تبدیل شدن به یکی از بزرگترین تامین کنندگان گاز مایع جهان بود. در این میان شرکت های آلمانی نیز قرار بود با ساخت ترمینال صادرات در «بندر تمبک» با پتانسیل صادرات سالانه ۱۰ میلیون تن گاز مایع، نقش مهمی ایفا کنند.
با این حال خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم های اقتصادی علیه ایران موجب شد شرکت های خارجی از ترس مجازات شدن از سوی واشنگتن، بازار ایران را ترک کنند.
به نوشته راشاتودی به دلیل ناتوانی دولت آلمان در حمایت از شرکت های این کشور، آنها پروژه شان در ایران را در حالی که ۶۰ درصد آن آماده شده بود به حالت تعلیق درآورده و این کشور را ترک کنند. همچنین شرکت های کره ای به دلیل مشابه از ادامه کار سرباز زدند و در این بین «گاز پروم» غول گازی روسیه این فرصت را یافت که پروژه مذکور را به پایان برساند.
به گفته کارشناسان این نخستین گام از آغاز همکاری و حضور گاز پروم در پروژه های میدان پارس جنوبی است و قرار است این همکاری ها در آینده گسترش یابد. بر این اساس روسیه به دلیل منافع مشترک خود، همچنین از قدرت و نفوذش برای به فروش رساندن محصولات ایران و تبدیل این کشور به یک غول بزرگ گازی در منطقه به کار خواهد بست.
تهران- ایرنا- ایران در حالی از غول گازی "ال ان جی"(LNG) در میدان گازی پارس جنوبی بهره برداری می کند که شرکت های آلمانی به دلیل تحریم های آمریکا از عواید این پروژه سودآور بی بهره مانده اند.
اخبار مرتبط
-
هیات گاز پروم به ایران سفر می كند
مسكو - ایرنا - در جریان مذاكرات امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت…
-
تدبیر و امید برای تولید و اشتغال؛
كارنامه دولت یازدهم درپارس جنوبی؛ برابری تولیدگازبا قطرپس از 12 سال
تهران- ایرنا- تولید گاز ایران از میدان مشترك پارس جنوبی پس از 12 سال در پایان سال 1395 با قطر…
-
رقابت شركت های جهانی نفت برای ورود به ایران
تهران- ایرنا- صنعت نفت و گاز مهمترین بخش اقتصادی در تامین منابع مالی كشوركه بیشترین بهره و…
نظر شما