به گزارش سازمان بیمه سلامت، نوشین جزایری روز شنبه درباره هزینههای این سازمان برای داروهای دیابت افزود: در سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ هزار بیمه شده انسولین قلمی دریافت کرده اند که بابت آن ۲۳۵ میلیارد تومان از سوی سازمان هزینه شده است.
وی ادامه داد: بیماری دیابت جزو گروه بیماریهای غدد و متابولیسم محسوب می شود و شیوع بالایی دارد. علاوه بر داروهای خوراکی، داروهای تزریقی بیماران دیابتی شامل قلم و ویالهای انسولین و داروی لیراگلوتاید نیز تحت پوشش بیمه قرار دارد. این داروها جزو پرهزینهترین داروهای سازمان در سنوات اخیر محسوب شده و اکثر قلم های تزریقی با فرانشیز ۱۰ درصد به بیمه شدگان ارائه می شود.
جزایری اظهار داشت: ارائه قلم های انسولین و لیراگلوتاید بر اساس شروط و ضوابط بیمه ای از طریق تشکیل پرونده در سامانه تایید دارو امکان پذیر است و هزینه این داروها از طریق این سامانه کنترل می شود. بیماران دیابتی پس از تشکیل پرونده اولیه در مراجعات بعدی به داروخانه های طرف قرارداد، بدون نیاز به مراجعه به واحدهای تایید نسخ امکان دریافت دارو را خواهند داشت.
رئیس گروه دارو دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت افزود: بر اساس قوانین بالادستی، افزایش تعهدات از جمله تعهدات دارویی مشروط به تامین بار مالی است و داروهای دیابت نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
جزایری گفت: علاوه بر داروها و خدمات اختصاصی مبتلایان به دیابت، سالانه بخش قابل توجهی از هزینه های سازمان صرف خدمات درمان عوارض ثانویه ناشی از بیماری دیابت از جمله همودیالیز و درمان های جراحی و بستری می شود.
نظر شما