جواد غنچه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس این دستورالعمل، حداقل ۵۰ درصد سهم بیمهگر توسط دولت پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: در این طرح تمامی دامها علیه بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیمه میشود و برنامه حذف دام در کانونهای آلوده نیز پس از پیش بینی سنواتی اجرایی خواهد شد.
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی، ارتقای بهداشت عمومی و سلامت جامعه را از جمله اهداف اجرای این طرح دانست و ادامه داد: همچنین پوشش بیمهای تمامی دامها، پیشگیری از انتشار بیمایهای مشترک واگیردار و نوظهور و جبران به موقع بخشی از خسارت وارده به بیمهگذار از دیگر اهداف آن است.
وی اضافه کرد: ایجاد نظام پرداخت غرامت واحد و کارآمد، ارتقای دانایی و توانمندسازی دامداران در کاهش ریسک و مدیریت خطرپذیری انواع بیماریها از دیگر اهداف طرح اجباری بیمه دام پیشبینی شده است.
غنچه عنوان کرد: بر اساس این دستورالعمل سازمان دامپزشکی متعهد شد دامداریهای دارای دام راکتور، آلوده و یا کانون آلوده و مظنون به بیماری را به بیمهگر برای دریافت غرامت معرفی کند.
وی ادامه داد: پایش و مراقبت فعال و غیرفعال بیماریهای مشترک و واگیردار، نظارت بر کشتار دامهای راکتور در کشتارگاهها، برقراری قرنطینه یا افزایش سطح امنیت زیستی دامداریها و افزایش اقدامات کنترلی در مناطق و گلههای پرخطر از دیگر وظایف سازمان دامپزشکی در نظر گرفته شده است.
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد: تمدید پروانه و گواهی بهداشتی دامداری و هرگونه مجوز بهداشتی دیگر همچنین صدور هرگونه معرفینامه برای دامداران به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات منوط به ارائه بیمهنامه اجباری دام از طرفی متقاضی است.
وی با بیان اینکه معاونت امور دام بایستی واحدهای دامداری بدون مجوز را تعیین تکلیف و ساماندهی کند اظهار داشت: همکاری و هماهنگی با بیمهگر برای اجرای بهینه عملیات دام و اطلاع رسانی شرایط بیمه اجباری دام به تمامی دامداران و تشکلهای دامداری نیز از دیگر انتظارات است.
غنچه در ارتباط با بیمه طیور نیز گفت: در حال حاضر بیمه پایه به ازای هر قطعه جوجه یکروزه با ارزش افزوده آن ۳۲۱ ریال است.
وی با بیان اینکه بیمه تکمیلی در واحدهای مرغداری اختیاری است افزود: حق بیمه تکمیلی با ارزش افزوده برای هر قطعه مرغ (یک تا ۴۲ روزه) ۳۶۸ تومان است.
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی شرط اول برای بیمهگری را داشتن پروانه بهرهبرداری دانست و اظهار داشت: در گذشته حجم بیمه تکمیلی واحدهای مرغداری زیاد بود اما اکنون واحدهای مرغداری تمایلی به این نوع بیمه ندارد.
وی در ارتباط با بیمه پایه و تکمیلی دام نیز تصریح کرد: به ازای بیمه پایه هر گوسفند ۲ هزار و ۴۰۰ تومان از دامدار اخذ و تا یک میلیون تومان برای عوامل خطر از قبیل زلزله، سرما، یخزدگی، بیماریهای نوظهور و سایر غرامت پرداخت میشود.
غنچه در بیمه تکمیلی دام نیز به ازای هر راس دام ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومان از دامدار دریافت و در صورت بروز حوادثی مانند پرت شدن از کوه، مارگزیدگی، حمله وحوش و سایر ۵۰۰ هزار تومان غرامت پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیمهها مقرون به صرفه شده است و دامدار با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان میتواند ۱۰۰ راس دام را بیمه کند.
مدیر گروه خدمات بیمه کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد: اکنون حوادثی از قبیل حمله وحوش در استان زیاد شده است اما مهمترین مشکل نبود نقدینگی در جامعه دامدار است که توان پرداخت حق بیمه را ندارد لذا از بیمه تکمیلی استقبال چندانی نمیکنند.