۲۶ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۱۹
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83558360
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار: سند توسعه صادرات خراسان شمالی باید تدوین شود

بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: یکی از نداشته‌های استان، سند توسعه صادرات است و این سند باید تا یک هفته دیگر تدوین شود.

محمدعلی شجاعی روز یکشنبه در نشست بررسی موانع و مشکلات صادرکنندگان استان اظهار داشت: سند توسعه صادارت باید با رویکرد استفاده از پتانسیل استان برای صادرات تدوین و در آن،  بازارهای هدف برای عرضه محصولات تولیدکنندگان، مشخص شود.

وی با بیان اینکه در تدوین سند به دنبال طولانی شدن زمان تدوین آن نیستیم افزود: در تدوین این سند تلاش داریم تا برنامه عملیاتی برای توسعه صادرات در بازار کشورهای هدف،  داده شود با توجه به ظرفیت های استان بتوانیم برای رونق اقتصادی گام برداریم.

شجاعی خاطرنشان کرد: برای رفع نداشته ها و رونق تولید، راهی جز توسعه صادرات نداریم، و فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر رونق تولید هم زمانی محقق می شود که در بازارهای فروش حضور یابیم.

وی تصریح کرد: صادرات، دریچه بزرگ به بازارها است و اگر تولیدکننده از وجود بازار مطمئن باشد، حتی دریافت تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد هم برایش صرفه دارد،  تولیدکننده در بخش کشاوری باید مطمئن باشد بازار،  خریدار و تضمین برای فروش تولیدش دارد، آن زمان کشت و کار توسعه خواهد داشت.  

وی با اشاره به مشکلات مطرح شده درباره اتاق بازرگانی استان گفت: تاکید دارم آن فرد که به استان علاقه و عرق دارند به توسعه صادرات کمک کنند، این اتاق باید بتواند تلفیقی از افراد با تجربه و نیز جوانان توانمند و کاربلند را جذب کند و اگر غیر از این باشد، اتاق تعاون دوباره قفل خواهد شد، اتاق بازرگانی متعلق به همه است، بویژه متعلق به افراد کار بلد است.   

استاندار خراسان شمالی با تاکید بر لزوم کار دسته جمعی گفت: برای حضور در بازار جهانی، نیاز به جمع شدن و هم افزایی است، کار به تنهایی و بدون کمک هم، به جایی نمی رسد.  

وی درباره گلایه تجار و بازرگانان از تاخیر در تمدید کارت بازرگانی تجار استان گفت: تمدید این کارت ها حداکثر باید ۴۸ ساعته صادر شود و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید گلایه ها و گزارش ها در این زمینه را رسیدگی کند.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه صدور کارت برای بازرگانان پس از گذراندن دوره های آموزشی انجام می شود و مدت زمان صدور این کارت ها هم حداکثر ۴۸ ساعت پس از پایان دوره های مزبور است.  

شجاعی درباره گلایه ها از تغییر متعدد بخش نامه ها برای صادرات گفت: تصمیم گیری ها در سطح کشور با در نظر داشتن شرایط و جنبه های سیاسی، امنیتی و اقتصادی است و البته فعالان اقتصادی حق دارند که تنها بخش اقتصادی را مد نظر داشته و گلایه مند شوند.  

استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: شرایط کشور سخت و ویژه است، هیچ زمان به این اندازه تحت فشار تحریم ها نبوده ایم.  

کاهش ارزش صادرات 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این نشست گفت: در هفت ماهه امسال، بیش از ۲۱۳ هزار تن کالا به ارزش ۵۸.۹ میلیون دلار از استان صادر شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل از لحاظ ارزشی ۶.۴ درصد و از لحاظ وزنی ۱۳.۶ درصد کاهش داشته است.

رضا فیروزه اظهار داشت: عمده کالاهای صادراتی استان شامل محصولات پتروشیمی، محصولات پلاستیکی، محصولات فولادی، مواد غذایی و محصولات کشاورزی است.

وی افزود: این میزان کالا به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه، هند، مالزی، پاکستان، سریلانکا، عراق، گرجستان، انگلستان، بلژیک، عمان، چین، سوریه، ایتالیا، تایلند، روسیه، کنیا، امارات، اسلواکی و بلغارستان صادر شده است.

وی گفت: افغانستان ۲۷ درصد، هند ۲۳ درصد، چین و مالزی هر کدام ۷ درصد و سایر کشورها ۳۶ درصد سهم از صادرات استان را به خود اختصاص داده اند.  

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در باره سهم گمرک از صادرات استان گفت: در هفت ماهه امسال بیش از ۱۰۹ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۳۰ میلیون دلار  از گمرک استان صادر شده است که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از نظر ارزشی و وزنی بیش از ۴۲ رشد دارد.

عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی هم در این نشست در باره گلایه های تجار برای نبود برنامه ریزی برای صادرات محصولات کشاورزی گفت: دسترسی به اطلاعات در زمینه میزان کشت و یا تولید یک محصول برای تجار میسر است و در این باره مشکلی وجود ندارد.  

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha