فرهاد تجری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح منطقه آزاد تجاری قصرشیرین همراه با لایحه ایجاد هفت منطقه آزادتجاری و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود از سوی شورای نگهبان همراه با نواقصی شناخته شد که البته این نواقص در خصوص دیگر مناطق بود و به منطقه آزاد تجاری قصرشیرین ربطی نداشت.
وی اظهارداشت: هم اکنون نواقص لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری و ۱۲ منطقه ویژه اقتصادی رفع شده و در هفته جاری به تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی می رسد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب وگیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری راهگشای توسعه صادارت در قصرشیرین است زیرا در این منطقه مراودات تجاری ۲ کشور بیشتر می شود و یک تحول اقتصادی چشمگیر و پیوند محکم تجاری با عراق خواهد بود.
تجری ادامه داد: تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی و جذب سرمایه گذاران می تواند تا حدودی مشکل بیکاری این شهرستان و استان کرمانشاه را رفع کند.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تأسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان های کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساختها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
روزانه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر میشود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران میشود.