۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۷:۵۳
کد خبر: 83559132
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رونمایی از«چِن‌چِنَکُوو»؛ دفتری از فرهنگ و هنر هرمزگان

بندرعباس- ایرنا- «چِن‌چِنَکُوو»؛ ضرب‌المثل‌ها و زبانزدهای مردم هرمزگان اثر منصور نعیمی از نویسندگان برجسته این استان رونمایی شد.

این مراسم شامگاه یک‌شنبه با حضور جمعی از شاعران و فرهیختگان این استان در سالن اداره کل بیمه برگزارشد.

منصور نعیمی، نویسنده کتاب «چِن‌چِنَکُوو» ضرب‌المثل‌ها و زبانزدهای مردم هرمزگان، نیز انتشار این کتاب را دین خود به فرهنگ پدری و مادری‌ خود دانست.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده برای چاپ این کتاب، ادامه داد: بی‌شک کسانی می‌توانند لطف حدیث ما را دریابند که دست کم خود بویی از آن لحظه‌ها برده باشند.

کتاب  «چِن‌چِنَکُوو»؛ ضرب‌المثل‌ها و زبانزدهای مردم هرمزگان اثر منصور نعیمی توسط انتشارات بادگیر به چاپ رسیده است. 

تلاش‌های اصحاب فرهنگ فراموش شدنی نیست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در این آیین رونمایی از تلاش‌های کسانی که در مسیر فرهنگ و تمدن این استان قلم به دست می‌گیرند و مروج کتاب و کتابخوانی هستند، قدردانی کرد.

رضا کمالی زرکانی افزود: تلاش‌های اصحاب فرهنگ وهنر و تک تک کسانی که در این مسیر سال‌ها قلم می‌زنند، فراموش شدنی نیست.

وی ادامه داد: اشتباهات و کم‌کاری‌های دست اندرکاران حوزه فرهنگ برای قدردانی از تلاش‌های اصحاب فرهنگ در اداره کل ارشاد را گوشزد کنید.

غربت هرمزگان در ضرب‌المثل و چیستان‌ها

علی رضایی استاد زبان و ادبیات فارسی هرمزگان نیز با اشاره به نقش نویسندگانی مانند صادق هدایت و محمد محجوب که بزرگ‌ترین سرمایه‌های فکری و فرهنگی کشور را گردآوری کرده‌اند، گفت: امروز عین همان جان‌فشانی‌ها را افرادی مثل استاد منصور نعیمی صرف جمع‌آوری فرهنگ استان هرمزگان کرده‌اند.

علی رضایی افزود: امروز منصور نعیمی خوشه‌چین ضرب‌المثل‌ها، چیستان‌ها و متل‌های زنان و پیرزنانی است که بدون هیچ ادعایی میراث فرهنگی خود را در اختیار وی قرار می‌دهند.             

وی با مقایسه ضرب‌المثل‌های شاعران برجسته ایران زمین با ضرب‌المثل‌هایی مردم هرمزگان، اظهارداشت: امروز در گوشه گوشه این استان استعدادهایی ارزشمندی نهفته است که باگویش‌های مختلفی فرهنگ این استان را حفظ کرده‌اند.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: باید از وجود این استعدادها در راستای شناسایی فرهنگ و هنر مردم هرمزگان علاوه بر مردم خود این استان به سایر مردم کشور نیز بهره برد.

رضایی با بیان اینکه هرمزگان استانی با این همه امکانات و گنجینه فرهنگی و کلامی چرا باید در حوزه فرهنگی و ضرب‌المثل‌ها غریب باشدُ به غربت لالایی‌ها و چیستان‌های مردم هرمزگان اشاره کرد.

وی گفت: این درحالی است که زبان و فرهنگ مردم هرمزگان در گویش‌های مختلف شگفتی‌ساز است.

این استاد زبان و ادبیات فارسی بر توجه به گویش‌های هرمزگان و جمع‌آوری میراث‌های تاراج رفته از فرهنگ و تمدن هرمزگان تاکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha