رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان در این مراسم اظهارداشت: مکانهای مقدسی بر روی زمین وجود دارد که از احترام ویژهای برخوردارند که مردم در طول سال تنها چندبار شرایط شان فراهم میشود تا به این مکانهای مقدس مشرف شوند.
علی بهرامشاهی افزود: اما شعبهای از این مکانهای مقدس در دنیا وجود دارد به نام مسجد که مردم میتوانند به راحتی در این فضا حضور یابند.
وی ادامه داد: در آیات و روایات بسیاری بر حضور مردم ردر مسجد تاکید شده مانند آیهای که معراج و اوج گرفتن پیامبر را در مسجد عنوان کرده است.
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان بیان داشت: مسجد ساختار ویژهای دارد که با قلب و روح انسان بازی میکند و هرکدام تعابیر ویژهای برای القای آرامش هستند و در دنیای پر از اضطراب کنونی مسجد بهترین پناهگاه برای روحهای آزرده است.
بهرامشاهی گفت: در کتاب «مسجد در گام دوم انقلاب» اشاره شده که نزدیک به ۸۰هزار مسجد در کشور وجود دارد یعنی با توجه به جمعیت کشور به ازای هر یکهزار نفر، یک مسجد در ایران وجود دارد.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیتهای این تعداد مساجد موجود به بهترین شکل بهره برد، ابرازداشت: جرقه اولیه انقلاب اسلامی از مسجد و تشکلهای آن شروع شد اما در حال حاضر مسجد بسیار مظلوم شده و از ظرفیتهای واقعی آن به خوبی استفاده نمیشود.
مسجد؛ رستاخیز علمی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب
رییس انجمن نویسندگان و مولفان هرمزگان ادامه داد: این کتاب دارای مزیتهای مشخصی است که این اثر را از دیگر آثار متمایز کرده؛ اول اینکه خود نویسنده تجربیاتی در مسجد دارد که در این کتاب عرضه شده و شعارگونه نیست و برای خوانندگان قابل لمس است.
بهرامشاهی اضافه کرد: در زمانی این اثر تدوین شده که بیانیه گام دوم انقلاب رهبر انقلاب منتشر شد و در این بیانیه وظایف مهمی بر دوش مردم گذاشته شد که یکی از مباحث آن رستاخیز علمی است یعنی همه اقشار جامعه باید در این مسیر علم و آگاهی به نفع کشور جدی قدم بردارند و مسجد بهترین مصداق این رستاخیز است.
وی از دیگر ویژگیهای این کتاب به استفاده از ۸۸ منبع قوی و متعدد در نگاشتن این اثر و استفاده از راهحلهای کاربردی برای کسانی که با مسجد سروکار دارند، نگاه ملموس و واقعبینانه به گذشته و آیندهپژوهانه اشاره کرد.
امید حیدری نویسنده کتاب «مسجد در گام دوم انقلاب» نیز از مسجد به عنوان ظرفیت مهم در راستای برخورد صحیح با آسیبهای اجتماعی یاد کرد و بیان داشت: در کشور بعد ازنقلاب و در طول ۳ دوره از کارکردها و ظرفیتهای مسجد غفلت شد و از آنان تنها به عنوان نمازخانه استفاده میشود.
وی ادامه داد: در صورتی که در صدر اسلامی مسجد کارکردهای مختلفی داشته از جمله ازدواج، اشتغال و سایر فعالیتها در مسجد اتفاق میافتاد.
به گفته حیدری، در طول سالهای اخیر مسجد هویت اصلی خود را از دست داده درحالی که یکی از کارکردهای مهم مسجد، مقابله با آسیبهای اجتماعی است؛ مسجد میتواند در رقابت با مکانهایی مثل پارکها، کافیشاپ و فضای مجازی هویت اصلی خود را حفظ کند.
این نویسنده کتاب افزود: خوشبختانه در استان هرمزگان در سالهای اخیر با ایجاد تشکلهایی مسجد این استان به هویت اصلی خود بازگردانده و جزو استانهایی است که از ظرفیت مسجد به خوبی استفاده میشود که در این کتاب هم به همه تجربهها و فعالیتهای صورت گرفته اشاره شده است.
وی یادآور شد: این کتاب حاصل تمام فعالیتها و اندیشههایی است که در حیطه مسجد انجام شده و برای کسانی که فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را در بستر مسجد پیاده میکنند، میتواند راهگشا باشد.
حیدری افزود: مسجد سجدهگاه مردم در دنیاست و میتواند کعبهای برای مردم دنبا باشد تا مشکلات و آسیبهای اجتماعی خود را از طریق مسجد برطرف کرده اما تحقق این امر نیاز به نگاه ویژه مسوولان و درستاندرکاران حوزه فرهنگ نیز دارد.
سرپرست معاونت کتابخانههای عمومی هرمزگان نیز گفت: از زماهای قدیم کتاب و مسجد ارتباط تنگاتنگی با بکدیگر داشتهاند و بسیاری از اقدامات شاخص فرهنگی و انقلابی از ارتباط کتاب و مسجد شکل گرفتهاند.
امیرحسین حیدری مصداق مهم این بحث را خواندن کتابهای مبارازت انقلابی و رزمندگان و شهدا در دوران دفاع مقدس عنوان کرد که نشان میدهد شروع کار بسیاری از مبارزان با کتاب بوده که از مسجد و کتابخانهها به امانت میگرفته یا تشکیل گروههایی بوده که مطالب کتابهای خوانده شده خود را به اشتراک میگذاشتند.
وی افزود: در سالهای اخیر با ورود فضای مجازی به نزدگی مردم، نقش کتاب کمرنگ شده، اما برنامههای فرهنگی در قالب اهدای کتاب در مسجد میتواند بر جایگاه کتاب در زندگی مردم اثرگذار باشد.
«مسجد در گام دوم انقلاب» عنوان کتاب امید حیدری است که توسط نشر رسول در سال جاری(۹۸) به چاپ رسیده است.
این کتاب در راستای بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری که شامل ۱۴۲ صفحه است با قیمت ۲۰۰ هزار ریال در یکهزار نسخه به چاپ رسیده است.
مسجد در گام دوم انقلاب شامل شش 'فصل کلیات مفهوم شناسی مسجد، مسجد؛ پویایی و نشاط در جامعه اسلامی، مسجد؛ محرومیتزدایی و عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی، مسجد؛ تقویت بنیه دفاعی امنیتی جامعه اسلامی، مسجد؛ تربیت مدیران جهادی و انقلابی و مسجد؛ تدوین ساختار و پاداش اهل مسجد' است.
نویسنده در مقدمه کتاب خود آورده است: مسوولان سازمان اوقاف سالهای گذشته اعلام کردهاند با توجه به جمعیت ۷۵ میلیون نفری کشور، ایران نیازمند حداقل ۱۰۰هزار مسجد و ساخت حدود ۲۸ هزار مسجد جدید است (۲۶ هزار مسجد در شهرها و ۲هزار مسجد در جادهها) زیرا در حال حاضر طبق آمارهای سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد اقامه نماز ۷۲ هزار مسجد در کشور وجود دارد به این معنی که؛ سرانه یک مسجد به اعضا هر ۱۰۴۱ نفراست؛ آماری که به نسبت بسیاری از کشورهای اسلامی پایینتر است.
نظر شما