به گزارش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در نشست خبری رونمایی سامانه اینترنتی مطالبات مؤسسات اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور (سامان) گفت: این اتحادیه به عنوان نماینده مؤسسات قرآنی کشور و به عنوان نقطه اتصال حوزه مردمی با نهادهای حاکمیتی از سال ۸۲ فعالیت خود را با حضور ۱۴ مؤسسه قرآنی ثبتشده آغاز کرد. یکی از مهمترین چشماندازهای این اتحادیه ارتقای کمی و کیفی مؤسسات قرآنی است که در حال حاضر بالغ بر پنجهزار مؤسسه بدون احتساب شعب آنها به ثبت رسیدهاند.
حسن محمدی با تاکید بر اینکه مؤسسات دارای ظرفیتهای متعددی هستند، افزود: این اتحادیه، ظرفیتهای نرمافزاری، سختافزاری و نیروی انسانی را دارد که بارها این ظرفیتها در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی، آزموده شده است. زمانی که اتحادیه در حوزه فرهنگی، به مردم تکیه کرده است، توفیقات چشمگیری داشته است.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور به اهداف این مرکز اشاره کرد و گفت: از اهداف اساسی اتحادیه از ابتدای تاسیس، ایجاد شبکهای منسجم و تعامل مؤثر بین مؤسسات و دستگاههای مرتبط بوده است و از ابتدای تأسیس به منظور شناخت ظرفیتهای اتحادیه، فعالیتهایی مانند انتشار ماهنامهای به نام اتقان، تأسیس پایگاه اطلاعرسانی و پرتال جامع اتقان و غیره داشته است و تاکنون سعی داشته که رسالت تعامل و تسهیل امور بین مؤسسات و اتحادیه با سایر دستگاهها را به خوبی پیش ببرد.
محمدی ادامه داد: با توجه به رشد فناوری و توسعه فضای مجازی، اتحادیه هم از این قافله عقب نماند و با یک تیم نرمافزاری به نام تیمیار وارد همکاری شد تا بتواند در یک سامانه، تعامل بین مؤسسات و اتحادیه را سهولت بخشد. این شرکت به صورت تخصصی در ارتباط با سامانههای ارتباطی و تعاملات فعالیت تخصصی دارد و خوشبختانه فعالیت در حوزههای فرهنگی و قرآنی در کارنامه کاری آنان قرار دارد و با شرایط ایدهآلی با اتحادیه همکاری داشتند.
وی افزود: در این نرمافزار که زیرساختهای الکترونیکی قوی در اختیار اتحادیه قرار داده است،میتوانیم بسیاری از موضوعات را در ذیل آن تعریف کنیم. با توجه به اینکه فاز نخست تعاملات در ستاد اتحادیه انجام شده، میتوان به مزایای آن که کنترل هزینهها اعم از کاهش نیروی انسانی، حذف ارتباطات کاغذی و غیره است، اشاره کرد.
مدیرعامل اتحادیه افزود: در حال حاضر، نرمافزار دوره ششماهه آزمایشی خود را گذراند و با رضایت کامل، مراحل را طی کرد و در گام دوم این نرمافزار، دسترسی اتحادیههای استانی را تسهیل میکند. برای مرحله بعدی، تعاملات با همه مؤسسات قرآنی کشور از طریق این سامانه وزین ایجاد میشود.
وی به دیگر سامانهای اشاره کرد که در ماههای گذشته از سوی این اتحادیه راهاندازی شده است و گفت: در ماههای گذشته، سامانهای به عنوان شفافیت عملکرد مالی در ذیل سامانه تیمیار راهاندازی شده است که در حال حاضر فعال و در دسترس است. لازم به ذکر است که با اطلاعاتی که در دست داریم، اتحادیه به عنوان نخستین مرکز قرآنی، همه پرداختها و دریافتها را به صورت بسیار ریز، شفاف و بهروز در اختیار مردم قرار داده است.
محمدی به یکی از مهمترین سرمایههای مجموعه فرهنگی و مردمی اشاره کرد و گفت: اعتماد عمومی را میتوان به عنوان یکی از مهمترین سرمایههای مجموعه فرهنگی و مردمی دانست که اتحادیه از قبل این موضوع را مد نظر قرار داده است و حوزه شفافیت مالی به جایگاه اعتماد عمومی کمککننده است که اتحادیه این بازخورد را داشته است.
وی به این سامانه که به عنوان دومین سامانه جامع اتحادیه اشاره کرد و افزود: در این نرمافزار بخشهای متنوعی مانند امور حقوقی و قضایی، امور اعتباری و مالی، تعاملات با دستگاهها و نهادها و سایر موارد در نظر گرفته شده است که از امروز پس از رونمایی همه مؤسسات قرآنی میتوانند در هر حوزهای از اتحادیه پیگیری کنند و نتیجه را دریافت کنند. به نظر میرسد، نقطه عطفی در راستای پیگیری مطابات موسسات قرآنی در زمان کوتاهی صورت گیرد.
وی به یکی از برنامههای آینده این مرکز در ذیل این سامانه اشاره کرد و افزود: با توجه به شعار سال مبنی بر رونق تولید، به زودی از سامانه اشتراکگذاری تولیدات و محصولات قرآنی مؤسسات رونمایی میشود.
مؤسس شرکت دانشبنیان تیمیار کیش، درباره چگونگی راهاندازی این شرکت گفت: راهاندازی سامانه اینترنتی پیگیری مطالبات مؤسسات قرآنی (سامان) فرصتی برای گروه تیمیار ایجاد کرد که در یک بستر قرآنی مجدد فعالیت مجدد کند. به دلیل پراکندگی که در نرمافزارهای جزیرهای در سطح کشور وجود دارد، در سال ۱۳۸۸ تصمیم گرفته شد تیمیار را با حضور کادر فنی متخصص راهاندازی کنیم و سپس برنامهنویسی یک نرمافزار جامع و یکپارچه با همه امکانات آغاز شد.
مجید ناقدینیا با تاکید بر اینکه زیرساخت نرمافزار تیمیار صددرصد ایرانی است، عنوان کرد: در سطح کشور در برخی نرمافزارهای تولیدی وابستگی بسیاری وجود دارد که گروه نرمافزاری تیمیار کیش، زیرساخت مستقل، بومی و بدون وابستگی کشورهای خارجی را تولید کرده است.
بر اساس این گزارش علاقهمندان میتوانند با ورود به پیوند و تعیین نام کاربری و رمز ورود به بخشهای مختلف سامان اعم از امور حقوقی و قضایی، امور اعتباری و مالی، دستگاهها و نهادها و سایر موارد مراجعه و برای ثبت درخواست به بخش درخواست رفته و نامه خود را مکاتبه کنند و سپس در بخش بررسی و پیگیری به پاسخ نامه دسترسی پیدا کنند. در حال حاضر از طریق لینک اتقان میتوان وارد این نرمافزار شد، همچنین امکان نصب اپلیکیشن روی تلفن همراه با سیستم اندروید مهیا است.
نظر شما