تظاهرات در شیلی از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و به تدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بوده است. معترضان به دستمزدهای پایین، هزینههای بالای بخش آموزش و بهداشت و شکاف عمیق بین فقیر و غنی در کشوری اعتراض دارند که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه چند خانواده قدیمی و نخبه است.
به گزارش روز سهشنبه خبرگزاری فرانسه، دیروز(دوشنبه) یک ماه از آغاز اعتراضها در شیلی گذشت و معترضان به همین بهانه، بار دیگر در میدان ایتالیا در سانتیاگو پایتخت شیلی گردهم آمدند و فریاد زدند: «شیلی بیدار شده است.»
نزدیک به سه هزار معترض در این میدان تجمع کرده و با پلیس ضد شورش درگیر شدند.
سوزان ۵۱ ساله که در میان معترضان حضور داشت، گفت: «من اینجا هستم تا نخستین ماه اعتراضهایی که شیلی را برای همیشه تغییر داده، گرامی بدارم. فکر میکنم دولت باید تغییراتی را اعمل کند؛ ما خواهان تغییرات سریع هستیم. شخصا به «سباستین پینرا» رئیس جمهوری شیلی اعتقادی ندارم.»
این تجمعهای اعتراضی در حالی برگزار شد که قانونگذاران شیلی توافق کردهاند تا آوریل(فروردین-اردیبهشت) آینده، همهپرسی در مورد بازنویسی قانون اساسی این کشور برگزار شود. ۶۷ درصد از مردم شیلی معتقدند برگزاری این همهپرسی گامی مثبت در راستای تغییرات است.
براساس آمارهای رسمی اعلام شده، در ناآرامیهای یک ماه اخیر شیلی دستکم ۲۲ نفر کشته و و بیش از ۲ هزار نفر نیز زخمی شدند.
پس از هفتهها اعتراض و تظاهرات خشونتبار، بیشتر نظرسنجیها نشان میدهد جنبش اعتراضی شیلی از حمایت ۷۵ درصد از مردم این کشور برخوردار است.
چند روز پس از روی کار آمدن پینرا در مارس(اسفند-فروردین) ۲۰۱۸میلادی، دولت او اعلام کرد، اجازه بررسی لایحه اصلاح قانون اساسی را نخواهد داد. «میشل باشلت» رئیس جمهوری سابق شیلی این لایحه را تقدیم کنگره کرده بود.
۲۰۲۳
نظر شما