محمود بدلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون اجرای طرح هادی در ۶۸۲ روستای آذربایجانغربی به طور کامل به اتمام رسیده که شامل ۳۲ درصد از روستاهای این استان است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در حال حاضر برای ۲ هزار و ۱۸۲ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجانغربی شامل ۹۶ درصد از روستاهای این استان نیز مطالعه طرح هادی تهیه شده و آماده اجراست که با توجه به وضعیت بودجه و اعتبار اختصاص یافته اجرا خواهد شد.
وی بیان کرد: اجرای سنگ فرش و آسفالت، احداث پیادهراه و اصلاح شبکه معابر، احداث سیلبند، آمادهسازی اراضی پیشبینی شده برای گسترش روستا و تکمیل شبکه دفع فاضلاب از اقداماتی است که در قالب طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار انجام میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانغربی گفت: طرح هادی روستایی برای ساماندهی و اصلاح بافت موجود، نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از جمله مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی، ساماندهی تاسیسات، تجهیزات عمومی روستایی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه امسال بیش از ۱۷ هزار تن قیر یارانهای برای اجرای طرحها هادی به آذربایجانغربی اختصاص یافته است، اضافه کرد: در قالب همین طرح تاکنون مسیرهای روستایی بیش از ۲۰ هزار خانوار روستایی شامل ۴۰۰ روستا آسفالت شده و از مسیر مناسب برای رفت و آمد برخوردار شدند.
۲ هزار و ۷۲۵ روستای دارای سکنه در آذربایجانغربی وجود دارد که ۲ هزار و ۲۰۰ روستا از این تعداد دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار بوده و نقشه طرح هادی در همه این روستاها اجرا شده است؛ طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تامین عادلانه امکانات انجام میگیرد.
پایه چنین طرحهایی در کشور از سال ۱۳۶۲ هجری شمسی و تحت عنوان روانبخشی روستاها در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت به اجرا گذاشته شد و در سالهای بعد به خصوص از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد؛ تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در این طرحهاست.
آذربایجان غربی حدود ۲ هزار و ۸۰۰ روستا دارد که از این تعداد نزدیک به ۲ هزار روستا دارای بیش از ۲۰ خانوار است.
از سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفر جمعیت این استان ۶۶ درصد در روستاها سکونت دارند.
نظر شما