محمود بدلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون ۹۳ هزار واحد مسکونی در آذربایجانغربی برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاست که ایمنسازی ۸۰ هزار واحد از آنها به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به اینکه امسال سهمیه مقاومسازی استان ۱۲ هزار واحد روستایی است، اضافه کرد: علاوه بر سقف تعیین شده برای هر شهرستان در صورت تایید نیاز به مقاومسازی هر واحد مراحل تکمیل پرونده و معرفی به بانک انجام خواهد شد.
بدلی اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور ما جزء کشورهای مستعد بلایای طبیعی است و تجربه نشان داده که آسیبهای طبیعی از جمله زلزله و سیل بیشترین تاثیر و تخریب را در خانههای روستایی دارد براین اساس از روستاییان تقاضا میشود با مراجعه به بنیاد مسکن اقدامات ایمنسازی را برای خانههای خود انجام دهند.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانغربی گفت: سال گذشته سقف تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریال با بازپرداخت ۱۵ ساله و کارمزد پنج درصد بود که امسال به سقف ۴۰۰ میلیون ریال با همان مدت زمان باز پرداخت و کارمزد برای هر واحد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: روستائیانی که قصد ندارند از این تسهیلات استفاده کنند، میتوانند جهت استفاده از خدمات رایگان مشاوره تخصصی در خصوص اصول فنی منطقه از این اداره کل کمک بگیرند تا در صورت بروز حوادث طبیعی آمار تلفات کاهش یابد.
وی با بیان اینکه ایجاد مقاومت لازم برای مقابله با تلفات در حوادثی نظیر زلزله و حفظ زمینهای زراعی و طبیعی مهمترین هدف اجرای طرح مقاوم سازی مسکن روستایی است، افزود: امیدواریم روستانشینان همراهی بیشتری در این خصوص داشته باشند.
در مجموع ۲ هزار و ۷۲۵ روستای دارای سکنه در آذربایجانغربی وجود دارد که ۲ هزار و ۲۰۰ روستا از آنها بالای ۲۰ خانوار بوده و نقشه طرح هادی در همه این روستاها اجرا شده است؛ طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تأمین عادلانه امکانات انجام میگیرد.
پایه چنین طرحهایی در کشور از سال ۱۳۶۲ هجری شمسی و تحت عنوان روان بخشی روستاها در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت به اجرا گذاشته شد و در سالهای بعد به خصوص از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد، تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در طرحهای مذکور است.
این استان مرزی دارای سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفر جمعیت است که ۳۴.۶ درصد از آن در مناطق روستایی و ۶۵.۴ درصد در مناطق شهری سکونت دارند.
نظر شما