حجتالاسلام ناصر خدایاری روز سهشنبه در مراسم تجلیل از فعالان فرهنگی و دانشآموزی حوزه کتاب استان افزود: تنها راه موفقیت در عرصههای اقتصادی، سیاسی و مناسبات بینالمللی عبور از مسیر فرهنگ است.
وی ادامه داد: تنها با گذشتن از این مسیر است که میتوان در حوزه های مختلف به رشد و توسعه رسید و شاهد رشد و ترقی کشور در عرصههای جهانی بود.
وی اظهار داشت: رمز پیشرفت کشورهایی که امروز الگوی ما در تجارت، سرمایهگذاری و اقتصاد هستند مطالعه کتاب است و مهمترین عاملی که آنها را در سایر حوزهها سرآمد کرده توجه به امر مطالعه است.
وی با بیان اینکه امروز حجم مبادلات تجاری کشورهایی نظیر کرهجنوبی بیش از یک تریلیون دلار است گفت: در بررسی علت پیشرفت این کشور و کشورهایی همانند آن مشخص میشود که مطالعه و فرهنگ مطالعه مسیر پیشرفت آنها را ترسیم کرده است.
حجتالاسلام خدایاری اضافه کرد: اگر میخواهیم در برنامه ۲۰ ساله و یا چهار ساله خود به پای کشورهایی که برای خود الگو قرار دادهایم برسیم باید بدانیم این کشورها چه چیزی را مبنای تعالی قرار دادهاند که امروز به این مرحله رسیدهاند.
وی با انتقاد از توجه نکردن به مطالعه کتاب در کشور و استان افزود: حجم مراجعه به فضای مجازی بسیار فراتر از مراجعه به کتاب است چنانکه روزانه تنها ۱۳ دقیقه صرف مطالعه میشود که از این میزان ۶ دقیقه به مطالعه کتابهای درسی و ۶ تا ۷ دقیقه دیگر هم برای مطالعه آزاد اختصاص پیدا می کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی افزود: توجه به کتاب نباید به هفته کتاب ختم شود بلکه کتاب همواره و در طول سال و در تمامی اماکن اعم از مساجد، حسینیهها، اتوبوسها و تمامی اماکن حضور داشته و مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مطالعه و کتاب از بحثهای موردنظر قرآن کریم است افزود: این کتاب آسمانی از قلم حرف میزند و به آن سوگند میخورد بنابراین مطالعه و کتاب باید اولویت ما در زندگی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شود با خرید کتاب و قرار دادن آن در سبد خانواده نویسندگان خود را مورد حمایت قرار داده و زمینه مناسبی برای فعالیت مضاعف آنها فراهم کنیم گفت: نویسندگان نیز در نوشتن کتاب ذائقه مخاطب را در نظر گرفته و کتابهایی را نگارش کنند که مورد پسند مخاطب باشد.
یکی از اعضای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان کشور نیز در این مراسم اظهار داشت: بارور شدن درخت اندیشه نیازمند آبیاری است و برای آبیاری این درخت راهی جز مطالعه کتاب وجود ندارد.
عبدالمجید نجفی ادامه داد: دیواری بین آموزش و پرورش و نویسندگان وجود دارد که باید این دیوار از میان برداشته شود و تعامل و همکاری نویسندگان و آموزش و پرورش مضاعف شود.
وی ادامه داد: در مناسبتهای مختلف دعوت از نویسندگان در برنامه کار قرار گیرد و سعی شود به مناسبتهای مختلف نویسندگان همراه با آثارشان در بین دانشآموزان حضور یابند زیرا این حضور تاثیری شگرف بر رشد فرهنگ مطالعه در بین دانشآموزان خواهد داشت.
معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان هم در این مراسم به اهمیت مطالعه کتاب اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بهترین بستر برای ارتباط با دیگران کلام است بنابراین برای برقراری ارتباط کلامی بهتر با دیگران و زیبا سخن گفتن باید مطالعه کتاب را در برنامه خود قرار داده و با مطالعه کتابهای فاخر سطح معلومات خود را افزایش داده تا بتوان ارتباط بهتری با دیگران برقرار ساخت.
قدرتالله قاسمی، افزایش اعتماد به نفس را از جمله نتایج مطلوب مطالعه کتاب عنوان کرد و گفت: مطالعه کتاب اعتماد به نفس را افزایش داده و مهمتر از همه موجب بهرهمندی دیگران از تجربهها و آموختههایمان خواهد شد.
وی به دلایل عدم تمایل به کتابخوانی در جامعه اشاره کرد و افزود: احساس بینیازی، خودخواهی و خودشیفتگی از جمله عواملی هستند که موجب بیتفاوتی افراد به کتاب و مطالعه میشود.
معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: تحقیقات نشان داده است افرادی که بیشتر مطالعه میکنند دارای صبر و شکیبایی بالایی هستند.
در این مراسم از مولفان و نویسندگان و همچنین فعالان حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی آذربایجان غربی تجلیل شد.
بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۳ آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا ۳۰ آبان ماه ادامه دارد.
نظر شما