سرانه کتاب‌خواندن امروز در شان جامعه ایرانی اسلامی نیست

زاهدان- ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سرانه خواندن کتاب امروز در کشور بزرگ و متمدن ایران با ۲ فرهنگ عظیم اسلامی و ایرانی در شان جامعه ما نیست و در این زمینه شباهت آنچنانی با گذشتگان نداریم.

علی زینی‌وند روز سه‌شنبه در مراسم بیست و هفتمین دوره هفته کتاب که در تالار اشراق مجتمع فرهنگی و هنری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: در زمانیکه جامعه بشری در غرب و اروپا و آمریکا با کتاب مانوس نبودند، ایرانیان تولید علم، ادب، شعر و شاعری و هنر می‌کردند و توانستند تمدنی را رغم بزنند که در دنیا بینظیر است.

وی گفت: هیچ کشوری در دنیا مانند ایران نیست که دو تمدن بزرگ اسلامی و ایرانی که هر ۲ تمدنی کهن و پرافتخار هستند را در خود جای داده باشد.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: اشعار ایرانی بر سر درب بزرگترین سازمان دنیا (سازمان ملل) نوشته شده و این امر علاوه برافتخار وظیفه ما ایرانیان را سنگین‌تر می‌کند.

وی بیان کرد: ذخایر دانایی هر مملکتی در هر دوره‌ای در درون کتابخانه‌ها و کتاب‌هایش نهفته است و اگر بخواهیم با فهیم‌ترین، داناترین و بزرگترین آدم‌های دوران هم‌کلام شویم باید کتاب بخوانیم و زمانی که در درون کتابخانه‌ها قرار می‌گیریم و به تماشا و مطالعه کتابهای نویسندگان و اندیشمندان بزرگ می نشینم باید باور کنیم که در جمع فرهیخته‌ترین آدم‌ها حضور داریم.

رئیس شورای اطلاع رسانی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بعید است آدم کتابخوان به راه خلاف کشیده شود زیرا حتی ادبیات و گفتمان انسان‌های کتابخوان با فکر و لذت‌بخش است.

دکتر زینی‌وند گفت: از هر فرصتی باید برای خواندن حتی یک صفحه کتاب استفاده کرد.

وی افزود: امیدواریم نسل جوان نسلی دانا، کتابخوان و افزون‌کننده ذخایر دانایی باشند.

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم اظهار داشت: اگر فرهنگ به عنوان محور توسعه باشد کتاب و کتابخوانی می‌تواند در جامعه موثر واقع شود و کتابفروشی‌ها به عنوان ویترین فرهنگ محسوب می‌شوند.

مرتضی سلطانی‌نژاد گفت: در عرصه کتاب و کتابخوانی یک سیر قهقرایی داشتیم بطوریکه تیراژ کتابها کاهش یافته، قیمت کاغذ بالا رفته و کتاب از سبد خانوار کمرنگ شده است.

وی افزود: طی آمار سال ۲۰۱۵ سرانه مطالعه در ایران روزی ۱۳ دقیقه و در سیستان و بلوچستان نیز کمتر از این میزان است.

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان بیان کرد: میل و رغبت جامعه آماری به خرید کتاب خوب است و هرسال استقبال خوبی از نمایشگاه کتاب زاهدان بعمل می‌آید به همین منظور رتبه سوم برگزاری نمایشگاه کتاب در کشور را داریم.

وی گفت: سیستان و بلوچستان در سطح ملی نویسندگان، شاعران و هنرمندان توانایی در عرصه‌های مختلف دارد که باعث افتخار این دیار کهن است. 

در این مراسم تعدادی از نویسندگان، ناشران، کتابفروشان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی از جمله خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز زاهدان مورد تجلیل قرار گرفتند.

بیست و هفتمین هفته کتاب امسال از ۲۳ تا ۳۰ آبان همزمان با سراسر کشور با شعار «حال خوش خواندن» در سیستان و بلوچستان برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha