در هفته کتاب چه گذشت

تهران- ایرنا- هفته کتاب دیروز (پنج‌شنبه ۳۰ آبان) به پایان رسید، با نگاهی گذرا مهم‌ترین رویدادهای هفته کتاب را مرور می‌کنیم.

هفته کتاب سال ۱۳۹۸ هم به پایان رسید، در این هفته برخی برنامه‌ها به دلایل گوناگون در شهرهای مختلف لغو شد اما برنامه‌های بسیاری نیز در جای خود برقرار بودند.

چهارشنبه؛ کتاب و پایتخت کتاب ایران

۲۲ آبان، آیین آغاز هفته کتاب، در پایتخت کتاب ایران، شهر یزد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی برگزار شد.

پنجشنبه؛ کتابخانه، کانون فرهنگی محله

طرح پاییزه کتاب ۱۳۹۸، نیز به رسم هر سال، از ۲۳ آبان آغاز شد، این طرح در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از کتاب‌فروشان به عنوان پاتوق فرهنگی، با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی موسسه خانه کتاب، برگزار می‌شود و تا ۵ آذر ادامه خواهد داشت.

در طرح پاییزه، ۶۰۶ کتابفروشی در سراسر کشور، عضو طرح شده‌اند که ۱۳۱ کتابفروشی در شهرستان‌ها و ۴۷۵ کتابفروشی در مراکز استان مشغول فعالیت هستند. بر اساس آمار به‌دست ‌آمده تا صبح روز دوشنبه (۲۷ آبان)، تعداد ۹۶ هزار و ۵۸۴ نسخه کتاب به ارزش ۳۰ میلیارد و ۷۵۶ میلیون ریال در سراسر کشور به فروش رسید.

جمعه؛ کتاب معجزه پیامبر (ص)

جمعه ۲۴ آبان، برگزیدگان پنجمین جشن ملی مترجمان معرفی شدند. جشن ملی مترجمان، با همکاری موسسه خانه کتاب و کانون انجمن‌های صنفی مترجمان، برگزار شد و در این مراسم مترجم محبوب سال ۹۷، مترجمان بالای ۵۰ سال و مترجمان کمتر از ۵۰ سال، برگزیده شدند.

اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران جمعه ۲۴ آبان در برج میلاد، برگزار شد و در بخش سینما و کتاب نیز برگزیدگانی داشت. در این بخش، کتاب و کتاب‌خوانی و یا اقتباس از یک کتاب می‌تواند محوریت موضوع آثار باشد و اقتباس از ادبیات داستانی معاصر در اولویت قرار می‌گیرد، بخش سینمای اقتباسی هر سال با حمایت خانه کتاب برگزار می‌شود و امسال پنجمین سال همکاری مشترک خانه کتاب و انجمن سینمای جوانان ایران بود.

شنبه؛ وقف کتاب، ترویج کتابخوانی

دومین همایش ملی حقوق نشر، روز شنبه، ۲۵ آبان ماه با سخنرانی محمود حکمت‌نیا، معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری، لادن حیدری، معاون وزیر ارشاد،  زهرا شاکری استاد حقوق دانشگاه تهران، سیدعباس حسینی نیک، دبیر اجرایی همایش حقوق مالکیت فکری، احمد همتی کلوانی، قاضی دادگستری، برگزار شد.

ششمین دوره تقدیر از مروجان کتابخوانی ۲۵ آبان به کارخود پایان داد و در این برنامه از میان ۹۸۷ اثر و ایده در مرحله اولیه ۶۱ نامزد و در نهایت ۳۰ فرد و گروه به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی شدند.

یکشنبه؛ مدرسه کتاب‌محور، دانش‌آموز کتابخوان

انجمن نویسندگان بومی کودک و نوجوان در چهارمین روز از هفته کتاب، طرح یک نویسنده، یک کتاب، یک قصه به همت انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و با همکاری جام باشگاه‌های کتابخوانی در ۳۰ شهرستان‌ کشور اجرا کرد.

دوشنبه؛ کودک، کتاب‌، آینده

اعضای هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان که شعار امسال خود را پیوند کتابفروشی محلی و خانواده قرار داده‌اند، ۲۷ و ۲۸ آبان، پنجمین و ششمین روز از هفته کتاب را به دید و بازدید از کتابفروشی‌های محلی گذراندند و گلایه‌های کتابفروشان را شنیدند.

سه‌شنبه؛ کتاب مبنای تمدن

مراسم اختتامیه نخستین دوره انتخاب کتاب مدافعان حرم جایزه سردار شهید حسین همدانی روز سه شنبه ۲۸ آبان، برگزار شد و کتاب‌هایی در بخش‌های پژوهش، شعر، داستان، مستند داستانی و خاطره برگزیده شدند.

بیست و ششمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی روز سه‌شنبه ۲۸ آبان در دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران با تقدیر از آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد به عنوان استاد خادم کتاب و معرفی و تجلیل از هفت اثر برگزیده، ۱۴ اثر شایسته تقدیر و ۲ ناشر آثار دانشجویی به کار خود پایان داد. در این جشنواره آثار در گروه‌‎های علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی و دامپزشکی، کشاورزی، هنر و معماری و فنی و مهندسی ارزیابی شدند.

هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه با هدف افزایش توجه به کارکردهای رسانه در حوزه نشر و ترویج کتاب‌خوانی همزمان با بیست و هفتمین دوره هفته کتاب با تجلیل از برگزیدگان در بخش‌های مختلف، ۲۸ آبان ماه به کار خود پایان داد.

هجدهمین جشنواره کتاب و رسانه در سه بخش، رسانه‌های نوشتاری، رسانه‌های دیداری و شنیداری، برنامه ترکیبی، مستند تلویزیونی، پویانمایی و برنامه عروسکی، مواد تبلیغی و تولید محتوا در صفحه‌های تخصصی شبکه‌های مجازی برگزار شد.

چهارشنبه ۲۹ آبان‌؛ کتاب، رسانه و فضای مجازی

دومین جشنواره کتابخوانی پوپک دانا، همزمان با ۲۹ آبان و هفتمین روز بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی اسلامی ایران برگزار شد. این پویش در قالب یک مسابقه ملی کتاب‌خوانی برای دانش‌آموزان مقطع پیش دبستانی و ابتدایی در سراسر کشور بود که ۵۸۰ اثر از ۲۱ استان، در آن شرکت کردند و ۱۹۶ اثر به مرحله پایانی رسید و در نهایت ۳۰ نفر برگزیده و ۲۰ نفر شایسته تقدیر معرفی شدند.

پنجشنبه؛ کتابفروشی پاتوق فرهنگی

کتاب‌گردی با شعار نگذاریم چراغ کتابفروشی‌ها خاموش یا کم‌نور شود، در تهران برگزار شد.

مراسم کتاب‌گردی که از ۶ سال پیش توسط احمد مسجدجامعی آغازگر تهران‌گردی، هر ساله برگزار می شود امسال نیز روز پنج‌شنبه، ۳۰ آبان‌ماه انجام شد. احمد مسجدجامعی، عضو هیات امنای موسسه خانه کتاب و عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی  شورای اسلامی شهر تهران امسال هم کتاب‌دوستان را برای شرکت در مراسم کتاب‌گردی دعوت کرد و با همراهی برخی از هنرمندان، نویسندگان و ناشران از کتابفروشی‌های شهر تهران دیدار کرد.

از گوشه و کنار هفته کتاب

موزه و کتابخانه ملک، در روزهای برگزاری بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، خدمات رایگان به علاقه‌مندان به نسخ خطی ارایه داد و این خدمات شامل کپی رایگان از نسخ خطی نیز بود. 

در هفته کتاب، نام‌نویسی در همه کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری رایگان انجام شد. خانه کتاب ۱۸ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب در عناوین گوناگون به مناطق سیل‌زده استان گلستان و ۱۸هزار جلد کتاب به مبلغ دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال از سوی موسسه خانه کتاب به مناطق سیل زده استان لرستان، اهدا کرد.

مدیرکل دفتر امور فرهنگی تربیتی زندان‌های کشور از تخصیص ۴ میلیارد ریال برای تجهیز کتابخانه‌ زندان‌های کشور در بیست و هفتمین هفته‌ کتاب خبر داد. تجهیز و راه‌اندازی کتابخانه مرکز انجمن حمایت از بیماران کلیوی، در دو بیمارستان لبافی‌نژاد و هاشمی‌نژاد برگزار شد.

بیست و هفتمین دوره هفته‌ کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار حال خوش خواندن از ۲۳ آبان در سراسر کشور آغاز و تا ۳۰ آبان برگزار شد، امسال بیش از ۷۰ سازمان و نهاد مختلف در اجرای برنامه‌های هفته کتاب مشارکت داشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha