عرفان مومنپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در خصوص جبران خسارتهای سیل نوروز ۹۸ به بخش مهندسی رودخانه و تاسیسات آبی این استان حدود ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده بود که تاکنون ۵۰ درصد آن تخصیص یافته است.
وی افزود: از محل اعتبارات تحصیص یافته هشت طرح تعریف شده که تهیه و اجرای طرح لایروبی رودخانههای قشلاق سنندج، گاورود و رشکی کامیاران و مرمت حوضچههای تغذیه مصنوعی گلالی از جمله این طرح ها است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: مرمت و بازسازی دیوار بنتی روبروی اتاق شیر آلات سد قشلاق، مرمت و بازسازی شبکه آبیاری و زهکشی قشلاق، کامیاران، لگزی و بند انحرافی قزلچهسود دیگر طرح های تعریف شده در این بخش است.
مومنپور اضافه کرد: لایروبی رودخانه های حسینآباد سنندج، گامیشگای بیجار، رودخانه های فصلی دزلی و درهکی سروآباد نیز در صورت تخصیص ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال تعریف و اجرا میشود.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه (از نظر برداشت آبهای زیرزمینی) محسوب میشوند.
استان کردستان ۹ سد در حال بهرهبرداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.
نظر شما