۷۰ درصد پرونده‌های دادگاه مطبوعات به مصالحه می‌انجامد

گرگان - ایرنا - مشاور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دبیر ارتقای آگاهی‌های عمومی، اطلاع رسانی و افکارسنجی این معاونت گفت: ۷۰ درصد پرونده‌های تشکیل شده در دادگاه‌های مطبوعات منجر به مصالحه یا عدم پیگیری و رفع تعقیب می‌شود.

مهدی افتخاری پنجشنبه در نشست خبری در گرگان اظهار کرد: ۳۰ درصد باقی مانده این پرونده‌ها که منجر به صدور رای می شود (به دلیل حساسیت موضوع) تاثیر و بازتاب بین المللی صددرصدی دارد.

وی گفت: به منظور پیشگیری از تاثیر (منفی) بین المللی بر اساس ماده هشت قانون شوراهای حل اختلاف، شورای حل اختلاف اصحاب رسانه را متشکل از همکاران رسانه ای خبره و پیشکسوت به عنوان پایلوت در تهران تشکیل دادیم تا سرحد امکان شکایات به مصالحه منجر شود.

وی با تصریح بر اینکه حوزه رسانه مهم است، افزود: امروز در دنیا بعد از قوای مقننه، مجریه و قضاییه، رسانه ها پایه چهارم حاکمیت هستند.

مشاور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: یکی از راه های پیشگیری از وقوع جرم استفاده از قدرت هنر در بخش های مختلف همچون موسیقی است.

افتخاری اضافه کرد: به همین منظور امروز برای اولین بار در گرگان از آلبوم موسیقی با مضامین و اشعار مرتبط با آسیب های اجتماعی و پیشگیری رونمایی شد و حمایت از این روند تولیدات ادامه خواهد داشت.

وی یادآور شد: در حوزه پیشگیری و اطلاع رسانی ۱۱۰ هزار ثانیه تولید رسانه ای، ۲۴ موشن گرافی، ارتباط و همکاری با صدا و سیما و برنامه های دیگر از قبیل برگزاری جشنواره ایده ها و فرصت ها با حضور استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان داشته ایم.

این مسوول در قوه قضاییه خاطرنشان کرد: انتظار داریم تا در حوزه قضا خبرنگار تحقیقی، آموزش و پرورش یابد و در واقع خبرنگار آسیب شناس و ارائه دهنده راهکار در پرونده های آسیب های اجتماعی وجود داشته باشد.

افتخاری گفت: در برخی رسانه ها یک سری افراد و گروه ها دنبال فروش بیشتر و کار اقتصادی خود هستند و مسائل مادی برایشان بیشتر از هنر ارزش دارد.

وی با تاکید بر این که خبرنگار نباید به آتش اضطراب، سختی و مشکلات جامعه بدمد، افزود: انتشار اخباری که اضطراب بلاوجه ایجاد می کند برای خبرنگار مسئولیت اجتماعی دارد.

وی یادآور شد: حس ناامنی از خود ناامنی در جامعه بدتر است و متاسفانه جامعه خبری ما آنطور که انتظار داریم نیست و امروز به جای مدیریت و ایجاد تحول در جامعه، بیشتر در حوزه اقتصادی (منفعت شخصی و گروهی) فعالیت دارند.

وی با تاکید بر این که مطالبه گری از سوی رسانه ها و مردم مهم است، گفت: به همین دلیل در قوه قضاییه بزرگترین شبکه مردمی نخبگان را با عنوان شبکه سجام راه اندازی کردیم که در کشور ۹۲ هزار و در گلستان ۱۰۵۰ نفر عضو دارد.

افتخاری افزود: این شبکه در واقع شبکه ای از مردم و برای مردم است و می تواند از مسوولان مطالبه گری داشته باشد.

وی در خصوص اغتشاشات ناشی از افزایش قیمت بنزین گفت: اعتراض حق مردم است اما اغتشاش نه ؛ باید دلایل این افزایش قیمت توضیح داده می شد ؛ اگر روشنگری نباشد بازخورد منفی ایجاد می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha