۱۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۶
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83564230
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خصومت آمریکا با کره شمالی علت بحران در شبه جزیره کره

پکن- ایرنا- خصومت ورزی آشکار آمریکا با کره شمالی در چند دهه گذشته باعث شده است تا بحرانی بزرگ شبه جزیره کره را فرابگیرد و هر تلاشی از جمله مذاکره برای برون رفت از این بحران بی نتیجه بماند.

مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا بتازگی در کره جنوبی اعلام کرد که این کشور برای بازکردن فضای دیپلماسی رزمایش مشترک ماه نوامبر با کره جنوبی را برگزار نمی کند اما این اعلام نمی تواند پیچیدگی شرایط را عوض کند زیرا دو کشور بتازگی وارد فاز جدیدی از تنش ها شده و یکدیگر را تهدید می کنند.

تاریخ نشان داده است که آمریکا دربرابر کره شمالی بیرحمانه ترین سیاست ها را بکار بسته است. این کشور از چند دهه قبل بیش از ۲۸ هزار نیروی نظامی را در شبه جزیره کره مستقر کرده و همه ساله رزمایش های بزرگی علیه کره شمالی در منطقه برگزار کرده است.

این کشور سپر دفاعی موشکی بسیار پیشرفته تاد را که پیشرفته ترین سامانه دفاعی موشکی در نوع خود در جهان محسوب می شود در کره جنوبی مستقر کرده و به اعتراضات چین و روسیه و کره شمالی در این باره توجهی نکرده است.

آمریکا همچنین بارها هواپیماها و جنگنده بمب افکن های خود را بر فراز شبه جزیره کره و گاهی هم در حریم هوایی کره شمالی به پرواز دراورده و این کشور را علنا تهدید کرده است.

از سوی دیگر واشنگتن شدیدترین تحریم های اقتصادی را علیه کره شمالی به اجرا گذاشته و عملا همه راه های درامدزایی ارزی کره شمالی را مسدود کرده و کشورهای دیگر را نیز تحت فشار گذاشته و تهدید کرده است که حق ندارند با کره شمالی معاملاتی انجام دهند.

آمریکا کشتی های کره شمالی را در نقاط مختلف جهان متوقف می کند و اگر لازم بداند آنها را به زور و قلدری توقیف می کند این کشور همه راه های انتقال انرژی به کره شمالی را مسدود کرده است.

این همه تدابیر خصمانه علیه یک کشور و یک ملت از سوی آمریکا باعث شده است تا کره شمالی به سمت توسعه فعالیت های تسلیحاتی اتمی برود و موشک های بالستیک قاره پیما و میان برد و دوربرد آزمایش کند.

این کشور نیز که همه راه ها را به روی خود بسته می بیند و در دیدارهای متقابل با آمریکا نیز دستاوردی نداشته تاکید کرده است که تا زمانی که این دشمنی پایان نیابد، راهی برای برون رفت از بحران شکل نخواهد گرفت و کره شمالی به زانو درنخواهد آمد.

«لی هایدونگ» تحلیلگر چینی می گوید که حضور نظامی فزاینده آمریکا در شبه جزیره کره و رزمایش های این کشور با قدرت های دیگر برای کشور کره شمالی یک تهدید است تهدیدی که می تواند هر زمانی عملی شود.

او می افزاید: توقف یک رزمایش مشترک کوچک با کره شمالی نمی تواند نیات خصمانه آمریکا علیه این کشور را عوض کند و باعث شود تا کره شمالی به مذاکره تن بدهد.

کره شمالی خواستار آن شده است که آمریکا تا پایان سال جاری میلادی با پیشنهادهای تازه و تغییر راهبردهای گذشته توام با فشارهای نظامی و اقتصادی به گفت و گوها برگردد در غیر این صورت تهدید کرده است که آزمایش های بالستیک های دوربرد،  قاره پیما و آزمایش های اتمی را از سرخواهد گرفت.

انتخابات ۲۰۲۰ میلادی آمریکا نزدیک است و دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور نمی خواهد شاهد بر باد رفتن تلاش هایش برای بهبود روابط با کره شمالی باشد اما دادن چراغ سبزهایی نظیر توقف یک رزمایش کوچک و یا درخواست برای مذاکره با کره شمالی به تنهایی نمی تواند مشکلات را حل و فصل کند به ویژه اینکه او کیم جونگ اون رهبر جوان کره شمالی بتازگی هم از یکدیگر انتقاد کرده اند.

"دونالد ترامپ" رئیس‌ جمهوری آمریکا روز گذشته یکشنبه در توئیت هایی "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی را تهدید کرد در صورتی که «به‌ نحوی خصمانه اقدام کند، همه چیز را از دست می‌دهد».

ترامپ نوشت: کیم جونگ اونگ خیلی باهوش است و اگر به شیوه ای خصمانه اقدام کند در واقع همه چیز را از دست می دهد.

وی در ادامه این توئیت آورد: وی (رهبر کره شمالی) با من در سنگاپور، یک توافق قدرتمند در زمینه خلع سلاح اتمی امضا کرد او نمی خواهد روابط ویژه اش با رئیس جمهوری ایالات متحده را از دست بدهد یا در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر مداخله کند.

ترامپ در توئیت دیگری ادامه داد: کره شمالی تحت رهبری "کیم جونگ اون" از پتانیسل اقتصادی فوق العاده ای برخوردار است؛  اما باید همانطور که قول داده است، خلع سلاح اتمی شود ناتو، چین، روسیه، ژاپن و همه دنیا در مورد این موضوع، متحد هستند.

این توئیت ها در حالی منتشر شد که خبرگزاری رسمی کره شمالی بامداد روز گذشته (یکشنبه) گزارش داد که پیونگ یانگ یک آزمایش بسیار مهم را در سایت پرتاب ماهواره «سوها» انجام داده است به گزارش این خبرگزاری، نتیجه حاصل از این آزمایش می‌تواند جایگاه راهبردی کره شمالی را تقویت کند.

در همین حال، ‌یک مقام بلند پایه کره‌جنوبی چند روز پیش، از آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک موشک دوربرد دیگر خبر داد.

کره شمالی تأکید دارد که سوها یک سایت پرتاب ماهواره است اما مقام‌های آمریکایی مدعی هستند که از این مرکز برای پرتاب موشک های بالستیک استفاده می شود.

کره شمالی ۷ آذر نیز یک موشک از ساحل شرقی استان هامگ یونگ شلیک کرد این سیزدهمین آزمایش تسلیحاتی پیونگ یانگ در سال جاری میلادی بود شلیک این موشک همزمان با پرواز سه فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز گیونگی و سئول انجام شد.

آینده خوبی برای شبه جزیره کره به دلیل استمرار سیاست دشمنی آمریکا ترسیم نمی شود ولی الان نگرانی بزرگتر این است که ممکن است در سال آینده میلادی اوضاع بدتر شده و شاید بنوعی از کنترل خارج شود و بحران با دامنه ای وسیعتر منطقه آسیای شمال شرقی را فرا گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha