به گزارش روز جمعه پایگاه شبکه خبری الجزیره، البرهان در گفت و گو با این شبکه قطری اعلام کرد که برخی صحبت ها مبنی بر ارسال نیروهای نظامی سودان به لیبی صحت ندارد و خارطوم هیچ نیرویی را به این کشور نفرستاده است.
رئیس شورای حاکمیتی سودان خاطر نشان کرد که هیچ دولت و شخصی از خارطوم تقاضای حضور نظامی در لیبی نکرده و سودان هیچ گونه حضوری در درگیری های لیبی ندارد.
البرهان به این موضوع هم اشاره کرد که ممکن است گروه هایی مسلح از دولت سابق سودان خود را به لیبی رسانده باشند ولی این افراد هیچ ربطی به شورای حاکمیتی ندارند که در دوره انتقالی زمام امور را به دست گرفت.
البرهان که از زمان سقوط "عمر البشیر" رئیس جمهور مخلوع سودان کنترل اوضاع را به دست گرفته اکنون رئیس شورای حاکمیتی سودان است؛ این شورا متشکل از ۱۱ عضو شامل ۶ عضو غیرنظامی و پنج عضو نظامی، اداره سودان را به مدت سه سال تا برگزاری انتخابات بر عهده دارد.
پیش از این شبکه الجزیره گزارشی از "کمیته تحریم های جهانی علیه لیبی" پخش کرد که نشان می داد سودان برای حمایت از ژنرال حفتر به لیبی حدود هزار نظامی را به این کشور ارسال کرده است.
اوضاع در لیبی از (۱۵ فروردین ماه) همزمان با دستور ژنرال حفتر از نزدیکان "معمر قذافی" دیکتاتور پیشین لیبی به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
کارشناسان معتقدند که شرایط لیبی و تحولات سریع سیاسی و میدانی در این کشور به سمتی حرکت می کند که چشم انداز استقرار ثبات و آرامش و پایان دادن به رویارویی گروه های درگیر در آن بیش از پیش مخدوش شده است.
لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو بخش تحت تسلط دولت های موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
نظامیان طرفدار حفتر (مورد حمایت امارات، عربستان و فرانسه) بر شرق این کشور مسلط هستند و دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» (مورد پذیرش جامعه جهانی) اداره امور غرب لیبی را در دست دارد.
نظر شما