به گزارش تارنمای شبکه تله سور، تلاش دولت سباستین پینرا رئیس جمهوری شیلی برای تنظیم نقشه راهی برای حل و فصل بحران سیاسی در این کشور هنوز نتوانسته منجر به کاهش خشم و اعتراض های معترضان شود.
تظاهرات در شیلی از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و به تدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بوده است. معترضان به دستمزدهای پایین، هزینههای بالای بخش آموزش و بهداشت و شکاف عمیق بین فقیر و غنی در کشوری اعتراض دارند که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه چند خانواده قدیمی و نخبه است. این بدترین بحران سیاسی شیلی طی سه دهه اخیر می باشد که منجر به مجروح شدن حدود دو هزار نفر شده است.
همچنین خبرگزاری فرانسه از سانتیاگو گزارش داد، هزاران معترض بار دیگر روز گذشته(جمعه) در پایتخت شیلی گردهم آمدند تا علیه دولت تظاهرات کنند. گزارش هایی از آسیب رسیدن به اموال عمومی از جمله چندین مغازه نیز منتشر شده است. یکی از معترضان در این تظاهرات گفت: ما پا پس نمی کشیم. به این دلیل که هنوز به خواسته هایمان نرسیده ایم، سرکوب ها ادامه دارد و دولت توافق نامه های قلابی امضا می کند، باید این اعتراض ها ادامه یابد.
حدود یکصد معترض نیز مقابل تجاری کاستانرا تجمع کرده و همزمان نیروهای ضد شورش مقابل این مرکز تجاری مستقر شدند.
با توجه به تداوم حضور معترضان در خیابان های سانتیاگو، دولت سباستین پینرا بار دیگر خواستار برقراری آرامش در این کشور شد. گونزالو بلامل وزیر کشور شیلی در بیانیه ای از تمامی گروههای سیاسی در این کشور خواست با آرامش به ناآرامی ها پایان دهند.
گزارش شده است که فقط در روز پنجشنبه ۷۰۰ نفر در ناآرامی های سانتیاگو دستگیر شدند.
قانونگذاران شیلی اخیرا توافق کردهاند تا آوریل(فروردین-اردیبهشت) آینده، همهپرسی در مورد بازنویسی قانون اساسی این کشور برگزار شود. ۶۷ درصد از مردم شیلی معتقدند برگزاری این همهپرسی گامی مثبت در راستای تغییرات است. پس از هفتهها اعتراض و تظاهرات خشونتبار، بیشتر نظرسنجیها نشان میدهد جنبش اعتراضی شیلی از حمایت ۷۵ درصد از مردم این کشور برخوردار است.
نظر شما