مهران ماروسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره اهمیت جشنوارههای دانشجویی اظهار داشت: استقبال و همچنین کیفیت آثار دانشجویان برای برگزاری جشنوارههای دانشجویی در رشتههای هنری به مرور زمان کاهش یافته است.
وی افزود: اهمیت جشنوارههای هنری دانشجویان این است که افراد در راستای رشته تحصیلی خود فعالیت میکنند. همان طور که یک دانشجوی رشته پزشکی در آینده پزشک میشود، دانشجویان هنر نیز در آینده مشاغل مربوط به رشته تحصیلی خود را انتخاب میکنند، بنابراین دانشجوی هنر باید بتواند جایگاه مناسبی را برای زمان دانش آموختگی خود کسب کند.
دبیر کانون نمایشی دانشگاه هنر ادامه داد: بسیاری از افراد مشهور و موفق مانند محمد بحرانی و امیرسلطان احمدی از دل جشنوارههای دانشجویی بیرون آمدهاند، جشنوارههای هنری میتواند استعدادهای بسیاری را به جامعه هنری معرفی کند.
ماروسی با بیان اینکه ورود به فضای حرفهای هنر کاری دشوار است، گفت: با توجه به موضوع رانت و مافیا در فضای حرفهای هنر، دانشجویان به جشنوارههای دانشجویی دل می بندند، اما گاهی برخی این فضای دانشجویی را هم با موانع و حواشی همراه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره دانشجویی وزارت علوم با کشیده شدن به سمت سلبریتیها با حواشی بسیاری رو به رو شد، مطابق شنیدهها امسال هم این جشنواره دبیر ندارد و زمزمههایی از برگزار نشدنآن به گوش میرسد.
دبیر کانون نمایشی دانشگاه هنر افزود: با توجه به حواشی و مشکلات بسیار پیش رو جشنوارههای دانشگاهی، دانشجویان از این جشنوارهها ناامید شده اند و به برگزاری جشنوارههای خود دل بستهاند.
ماروسی با بیان اینکه دانشجویان با سختی و مخالفتهای بسیار و از سوی دیگر امید فراوان وارد دانشگاهها میشوند، گفت: با توجه به موانع پیشرو، پارهای از آنها تنها گرفتن مدرک را هدف خود قرار میدهند و عدهای دیگر نیز از میانه راه تحصیل را رها میکنند.
وی همچنین درباره فعالیتهای این کانون اظهارداشت: در واقع کانون نمایشی دانشگاه هنر اولین کانون فرهنگی هنری دانشگاه است که در سال ۶۸ تاسیس شد. تفاوت کانون نمایش دانشگاه هنر در این است که این دانشگاه دارای دانشکده تئاتر و سینما به طور تخصصی است.
دبیر کانون نمایشی دانشگاه هنر افزود: در سال ۶۸ با توجه به نبود کانون یا انجمن خاصی در زمینه هنر، تنها یک اساسنامه داخلی برای فعالیت وجود داشت که به تایید وزارت علوم نیز رسیده بود، اما پس از تشکیل کانونها و انجمنها یک اساسنامه کلی از سوی وزارت علوم برای فعالیت همه تنظیم شد.
ماروسی خاطرنشان کرد: مطابق اساسنامه وزارت علوم، تمام کانونهای هنری دانشگاه زیر مجموعه معاونت فرهنگی دانشگاهها قرار می گیرد، اما مشکل اینجا است که این امور به هر دانشگاه به صورت تخصصی مربوط میشود.
وی ادامه داد: جشنوارههای دانشجویی باید زیر مجموعه معاونت فرهنگی قرار گیرد، اما روند اداری و فعالیتهای هنری جشنواره باید در درون دانشکدهها قرار گیرد.
دبیر کانون نمایشی دانشگاه هنر تخصص نداشتن برخی از معاونان فرهنگی در رشتههای هنری را از دیگر مشکلات پیش رو برگزاری جشنوارهها دانست و گفت: با توجه به این مسئله، بودجه جشنوارهها به صورت اشتباه محاسبه میشود و حتی در بسیاری از موارد مبلغی کمتر از پرداختی سالهای گذشته به جشنوارهها تعلق میگیرد.
نظر شما