اقبال عباسی شامگاه شنبه در گفتوگوی رسانهای استان با شبکه استانی، در خصوص تشریح طرح سهمیهبندی بنزین افزود: برای بررسی هر طرحی که به مرحله اجرا میرسد باید محاسن و معایب آن طرح را بررسی و سپس بر اساس این موارد در مورد درستی یا نادرستی آن قضاوت کرد.
وی ادامه داد: طرح سهمیهبندی بنزین اگرچه موجب نگرانیهایی در جامعه شده است اما اگر محاسن و دستاوردهای مطلوب این طرح برای مردم بخوبی تبیین شود، بیشک نگرانیهای موجود برطرف و به اجرای صحیح طرح کمک بسزایی میشود.
عباسی، کاهش آلودگی هوا، مبارزه با قاچاق و تعدیل در مصرف بنزین را از مهمترین محاسن اجرای طرح سهمیهبندی بنزین برشمرد و گفت: علاوه بر آن درآمد حاصل از اجرای این طرح به سبد خانوارها بازمیگردد و افرادی که از توان اقتصادی پایینی دارند از این درآمد بهرهمند میشوند.
استاندار چهارمحال و بختیاری با قدردانی از هوشیاری و صبوری مردم در مواجه با طرح سهمیهبندی بنزین، تصریح کرد: برخی نسبت به زمان اجرای این طرح معترض بودند که هرچند این اعتراضها و نقدها را میپذیریم اما از آنجا که کارشناسان اقتصادی با بررسیها بسیار، این زمان را بهترین زمان اجرای طرح تشخیص دادند، بیشک تدبیری در این نحوه اجرا در کار بوده است.
عباسی خاطر نشان کرد: این طرح با تصویب سران ۳ قوه و با حمایت مقام معظم رهبری به اجرا رسیده است که بیشک پشتوانه منطقی دارد و دستاوردهای آن در بلندمدت محسوستر خواهد شد.
وی افزود: به گفته کارشناسان، اجرای این طرح سالانه ۳۵ هزار میلیارد ریال درآمد به همراه دارد که از این میزان حدود ۳۰ هزار میلیارد آن به سبدخانوارها بازمیگردد و این موضوع در تقسیم عادلانه ثروت در کشور نقش موثری ایفا میکند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص نگرانیهای مردم در خصوص افزایش قیمت کالاها و خدمات نیز اظهار داشت: تاکنون مصوبهای در خصوص افزایش قیمتها نداشتهایم و تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با افزایش اکیپهای بازرسی و نظارت از وقوع افزایش قیمت و سوء استفادههای احتمالی جلوگیری کنیم.
عباسی خاطرنشان کرد: به هیچ صنفی اجازه افزایش قیمت نمیدهیم اما در برخی موارد که عقل و منطق حکم میکند، قیمتها در حد معمول افزایش مییابد.
وی با اشاره به هجمههای صورت گرفته در خصوص اجرای طرح سهمیهبندی بنزین، افزود: برخی از این هجمه از سوی دشمنان خارجی انجام گرفت که به بروز ناامنیها در جامعه منجر شد و برخی منتقدان و مخالفان داخلی دولت نیز با سیاهنمایی سعی در زیر سوال بردن این طرح داشتند.
عباسی خاطرنشان کرد: در دولت نهم و دهم بنزین ۸۰ تومانی با رشد ۱۰ برابری به ۷۰۰ تومان افزایش یافت اما در دولت یازدهم و دوازدهم قیمت بنزین ۲ تا ۳ برابر افزایش پیدا کرد اما با تزریق ناامیدی و استرس ، فضای کشور رو به ناآرامی سوق داده شد.
نماینده عالی دولت در استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برخی مردم نیز نسبت به تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین نگران شده بودند که البته تظاهراتی نکردند و در بروز ناامنیها نقشی نداشتند.
عباسی افزود: هرچند محاسن این طرح نسبت به معایب آن بیشتر است اما بیشک این طرح نیز همانند سایر طرحها دارای اشکالات و معایبی است که میطلبد همه دلسوزان نظام و کشور در رفع این اشکالات به دولت کمک کنند.
وی، کنترل قیمتها و مقابله با گرانفروشی را از مهمترین راهکارهای اجرای صحیح طرح سهمیهبندی بنزین و کنترل بازار عنوان کرد و گفت: برای بخشهایی که با افزایش معمول قیمتها مواجه میشوند راهکارهای لازم تدبیر میشود تا از مشکلات این حوزه کم شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد جمعه ۲۴ آبان بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه بندی شد.
طبق اطلاعیه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیهای هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای به ازای هر لیتر سه هزار تومان خواهد بود، همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
نظر شما