علی اصغر پیوندی روز یکشنبه در نخستین مراسم تجلیل از واقفین، مصالحین و واهبین جمعیت هلال احمر (متولی امین موقوفات) افزود: یکی از کارهای توصیه شده در اسلام، ترویج صدقه، نیکوکاری و کمک به نیازمندان است. قدردان تمام واقفین هستیم، هرچند به مقدار کم یا زیاد در این امر مشارکت داشتهاند.
وی تلاش برای رفع نیازهای موجود را باقیات صالحات فرد خیّر و خانواده وی دانست و تاکید کرد: وظیفه داریم این فرهنگ انسانی و ارزشی را ترویج دهیم و با هر توانی و در هرنقطهای از کشور برای رفع و جبران نیازمندیهای مردم تلاش کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر ضرورت قدردانی از اعتماد مردمی و پاسداری از سرمایههای اجتماعی هلال از جمله همراهی خیرین و واقفین با هلالاحمر، افزود: تلاش ما ارتقای این اعتبار و سرمایه و همچنین عمل به نیات واقفین در هلالاحمر است.
پیوندی گفت: جمعیت هلالاحمر یک ارگان دولتی نیست و اگر مردم به ما کمک نکنند و دستمان را را نگیرند کاری نمیتوانیم انجام دهیم زیرا میزان حوادث و نیازمندیها فراوان است و با اعتبارات جاری هلالاحمر نمی توانیم پاسخگوی تمام آنها باشیم، مگر با همراهی خیرین و نیکوکاران.
وی افزود: واقفین، نیکوکاران و خیرین، هلالاحمر را امین خود می دانند و امیدواریم بتوانیم رسم دیرینه وقف را روز به روز گسترش دهیم. نخستین وقف در جمعیت هلالاحمر در سال ۱۳۰۸ ثبت شده و بالغ بر ۳۵۰۰ نوع از انواع وقف، هبه، صلح و نظایر آن از سوی خیرین و واقفین در اختیار هلالاحمر قرار گرفته است.
کمک ۲۴۰ میلیارد تومانی مردم به زلزله زدگان
رئیس جمعیت هلال احمر کمک ۲۴۰ میلیارد تومانی مردم به سیلزدگان کشور را در سال جاری بی سابقه خواند و گفت: علاوه بر این میزان، ۱۵۰ میلیارد تومان نیز کمک غیر نقدی برای سیل زدگان کشور جمع آوری شد که امیدواریم با این کمکها و کمکهای دولت مشکلات سیلزدگان هرچه سریعتر برطرف شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با ترویج فرهنگ غنی وقف، تمام مردم ایران هرچند به مقدار کم در امر خداپسندانه کمک به نیازمندان، مشارکت داشته باشند.
جمعیت هلال احمر دارای هزار و ۲۷۰ قطعه موقوفه است که ۸۰۰ قطعه از این موقوفه ها در شهرستان رفسنجان استان کرمان و ۲۷۰ قطعه دیگر از این موقوفات در سراسر کشور قرار دارند، که از آنان در خدمات رسانی به نیازمندان استفاده می شود.
این تعداد موقوفه از بدو تاسیس جمعیت هلال احمر تاکنون، از سوی خیرین و نیکوکاران جامعه به این جمعیت ملی برای انجام فعالیت های خیریه و خدمات رسان به افراد نیازمند جامعه در حوزه های مختلف خدمات درمانی، اجتماعی و عام المنفعه اهدا شده است.
این شمار موقوفه شامل اراضی کشاورزی، مراکز درمانی، پایگاه های امداد و نجات جاده ای و بین شهری، انبارهای امدادی و نظایر آن است که نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر بر نحوه مصرف اموال اهدایایی و تبدیل هدایایی مردمی در صورت لزوم اداره موقوفات و تعیین خط مشی امور فرهنگی در جهت انطباق به موازین شرعی نظارت می کند.
برخلاف تصور عمومی که خدمات رسانی جمعیت هلال احمر فقط به امداد و نجات در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی ختم می شود، تنوع فعالیت ها در این مجموعه مردم نهاد بسیار گسترده است که می توان به ارائه خدمات توانبخشی، بهداشت و درمان اضطراری، فعالیت های داوطلبانه، آموزش، جذب، آماده سازی، سازماندهی و بکارگیری جوانان برای فعالیت های عام المنفعه و بشردوستانه، تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی و غیره اشاره کرد که برخی از این فعالیتها در قالب وقف به این جمعیت واگذار می شود که باید به دقت و بر اساس نیت واقف مدیریت و هدایت شود.
جمعیت هلال احمر به عنوان موسسه ای خیریه، غیرانتفاعی و دارای شخصیت حقوقی و مستقل، مهد و خاستگاه احیا و ترویج فرهنگ وقف به عنوان عالی ترین تجلی احساس تعاون و نوعدوستی بشر است.
نظر شما