سی و دومین دوره المپیک تابستانی از تاریخ ۲۴ ژوئیه سال ۲۰۲۰ مصادف با ۳ مرداد ۱۳۹۹ تا ۹ اوت همین سال (۱۹ مرداد ۱۳۹۹) به میزبانی شهر توکیو در کشور ژاپن برگزار خواهد شد و پس از اتمام این مسابقات بلافاصله مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۰ کار خود را آغاز میکند.
کاروان کشورمان در تلاش برای افزایش تعداد سهمیه های حضور در این میدان بزرگ جهانی است و از این رو استان ها در تکاپوی کسب حداکثر سهمیه ورودی در رشته های مختلف هستند.
با این حال ورزش همدان هنوز موفق به کسب سهمیه نشده و همچنان در بیم و امید رسیدن به آوردگاه توکیو قرار دارد.
پس از ناکام ماندن مه لقا جام بزرگ بخت اول کسب سهمیه المپیک در مسابقات ورودی رشته تیراندازی، شانس استان برای دریافت بلیت توکیو سخت تر از گذشته شده است.
جام بزرگ در المپیک ۲۰۱۶ یکی از ۲ سهمیه المپیکی همدان در ریو برزیل بود.
حالا این تیرانداز پرافتخار همدانی که البته از آسیب دیدگی هم رنج می برد، وداع تلخ با المپیک دارد چرا که دیگر مسابقه انتخابی وجود ندارد.
حمید زورآوند نیز دیگر المپیکی همدان در بازی های ریو بود که در این دوره باتوجه به سن و سال و بالارفتن امتیاز ورودی، امکان کسب سهمیه برای وی میسر نشد.
سهم ۱۵ درصدی همدان از المپیک
اردیبهشت ماه امسال بود که محسن جهانشیر مدیرکل ورزش و جوانان همدان در گفت و گو با برخی از رسانه ها مدعی شد که این استان باید ۱۵ درصد از سهمیه کاروان کشورمان در بازی های توکیو را به خود اختصاص دهد.
وی با اشاره به المپیک ۲۰۲۰ توکیو و المپیک ۲۰۲۲ جوانان بیان کرد: ما برنامهریزی کردهایم که حداقل ۱۵ درصد تیمی اعزامی به این رقابتها را همدانیها تشکیل دهند.
وی عنوان کرد: امسال مسابقات کسب سهمیه المپیک تابستانی ۲۰۲۰ برگزار میشود و ورزشکاران ما باید بتوانند در این عرصه برای استان با کسب سهمیه افتخارآفرینی کنند.
جهانشیر با اشاره به حمایت از ورزشکاران مستعد گفت: ستادی را در اداره کل تشکیل دادهایم که از ورزشکارانی که مستعد کسب سهمیه هستند با پرداخت مبلغی به صورت ماهانه حمایت کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان افزود: تا جایی که از هر نظر در توان دستگاه ورزش استان باشد از ورزشکاران مستعد حمایت خواهد کرد.
در حسرت سهمیه المپیک
با گذشت ۹ ماه از سال جاری همچنان همدانی ها در حسرت کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ قرار دارند.
در این مدت مسابقات مختلف انتخابی المپیک در رشته های مختلف ورزشی به میزبانی اقصی نقاط جهان برگزار شد و تاکنون سهمی عاید همدان نشده است.
در واقع نبود نماینده ای از همدان در رشته تیراندازی بازی های المپیک قطعی است و در دو ومیدانی نیز این شانس را نخواهد داشت.
شاید در قایقرانی بتوان امیدی برای کسب سهمیه المپیک توسط قایقرانان همدانی قائل شد که البته در صورت کسب سهمیه هم ، این امتیاز به قایق تعلق می گیرد و اگر قایقران تا المپیک هم دچار مصدومیت و یا هر دلیلی دیگر مانع از حضورش شود، فردی دیگر با قایقی که سهمیه گرفته، شانس حضور پیدا می کند.
آرزو حکیمی هم اینک امید اصلی ورزش همدان برای کسب سهمیه المپیک به شمار می رود.
این بانوی همدانی در المپیک ۲۰۱۲ یکی از سه سهمیه استان همدان در کاروان اعزامی کشورمان به این مسابقات بود.
ورزش همدان از سال ۲۰۱۲ تاکنون با افت کسب سهمیه مواجه شده است و اکنون نیز نرسیدن به سهمیه تهدید جدی به شمار میرود.
حال باید دید کمیته ای که با عنوان ستاد المپیک ۲۰۲۰ توکیو از ابتدای امسال شکل گرفته، آیا عملکرد موثر را داشته و به طور کلی چه راهبردی را برای رسیدن به سهمیه اتخاذ کرده است.
ادعای مدیرکل ورزش و جوانان همدان مبنی بر رسیدن به سهم ۱۵ درصدی کاروان اعزامی به المپیک نیز تاکنون برآورده نشده و بار انتقادها را سنگین تر می کند.
امید به سهمیه پاراالمپیک
اگرچه ناکامی در کسب سهمیه المپیک ، ورزش دوستان همدانی را به حداقل ها راضی نگه داشته و امیدوارند حداقل به یک سهمیه دست یابند اما وضعیت در پاراالمپیک این چنین نیست.
ورزشکاران نابینا و کم بینای همدانی همانند گذشته شانس بالایی برای کسب سهمیه این مسابقات دارند.
دو ومیدانی کاران پر افتخار نابینا و کم بینای همدانی سخت تمرین می کنند تا بتوانند حداقل چهار سهمیه المپیک را به دست آورند.
وحید علی نجیمی، مهرداد مرادی، محمدرضا محمدزاده و حمید اسلامی چهار دونده با سابقه همدانی هستند که برای کسب سهمیه پاراالمپیک از شانس بالایی برخوردار خواهند بود.
آنها تا خردادماه سال آینده فرصت دارند تا با تمرین منظم و منسجم ، فرصت حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را جشن بگیرند.
رئیس هیات نابینایان و کم بینایان همدان نیز کسب سهمیه توسط دونده ها را قطعی می داند و می گوید: اطمینان می دهم در این رشته سهمیه کسب کنیم.
سمیه سهیلی با تقدیر از حمایت های صورت گرفته گفت: انتظار ما حمایت بیشتر از جانب مسئولان اجرایی استان است.
کمتر از ۹ ماه به شروع بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو باقی مانده و ورزش همدان شاید امیدوار باشد با لغو تعلیق جودو ایران ، یک سهمیه در بخش بانوان کسب کند و در قایقرانی نیز به سهمیه برسد در غیر اینصورت رسیدن به این مهم در سایر رشته ها غیرممکن به نظر می رسد.
البته ناگفته نماند که در پاراالمپیک نیز به جز دو ومیدانی، می توان امیدوار به کسب سهمیه در والیبال نشسته و شنا نیز بود.
نظر شما