پایین بودن قیمت انرژی در کشور، علاوه بر قاچاق این سرمایه ملی، موجب افزایش مصرف آن به طور فزایندهای شده به طوری که ظرفیتهای تولیدی جامعه در برخی از موارد جوابگوی الگوی مصرف جامعه نبوده و کشور در تأمین برخی از فرآوردهها با مشکل مواجه شده و شاید روزی مجبور باشیم همین بنزین را هم وارد کنیم.
بر این اساس، اصلاح الگوی مصرف و بهینه کردن مصرف انرژی در کشور، ضروری است و یکی از روشهای بهینه کردن مصرف، سیاست منطقی کردن قیمت انرژی است؛ سیاست افزایش قیمت انرژی میتواند یکی از ابزارهای لازم در جهت کنترل رشد فزاینده مصرف بوده و الگوی مصرف جامعه را متناسب با شرایط اقتصادی کشور بهینه نماید.
از آن جا که قیمتها علامتدهنده خوبی برای مصرفکننده در هر جامعهای با اقتصاد سالم میباشد، اصلاح قیمتهای انرژی در کشور نیز میتواند عامل مناسبی در تحریک انگیزه مصرفکنندگان در حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف باشد.
بنزین از جمله کالاهای اساسی و محوریست که در صورت افت و خیز قیمت، جابجایی دیگر خدمات و کالاها را به دنبال دارد و از این رو خواسته مردم این است که دولت و دستگاههای ناظر، نسبت به کنترل قیمت ها و جلوگیری از افزایش آن اقدام کنند.
در گفتگو با شماری از شهروندان یزدی در مورد وضعیت بازار یزد پس از سهمیهبندی بنزین و همچنین درخواست آنها از مسوولان برای کنترل قیمتها سوال کردیم.
"محمد حیدری" شهروند یزدی به ایرنا گفت: لازم است دولت نسبت به کنترل بازار برای جلوگیری از افزایش بدون ضابطه قیمتها اقدام کند.
وی اظهار داشـت: البته بازرسان صنعت، معدن و تجارت و همچنین تغزیرات حکومتی و بازرسان دیگر ارگان های ذیربط، بازار را زیر نظر دارند اما باید این کنترل ها ادامه دار باشد.
"محمد حسینی" دانشجو هم گفت: قطعا نخستین قشری که پس از افزایش قیمتها با مشکلاتی روبرو می شوند قشر آسیب پذیر جامعه هستند و از این رو نباید اجازه افزایش خودسرانه قیمتها به بهانه افزایش قیمت بنزین داده شود.
یک کارگر ساختمانی هم تاکید کرد: کارگران، نخستین کسانی هستند که ترکش افزایش قیمت یک کالا ، نصیب آنها می شود.
رضا اکبری افزود: بنزین ، کالایی اساسی است که افزایش قیمت آن بهانه ای به دست برخی افراد می دهد تا نسبت به افزایش کالا و خدمات خود اقدام کنند.
یک زن خانه دار هم با بیان اینکه فعلا اوضاع، زیاد بد نشده و افزایش قیمت آنچنانی نداشتیم، اظهار امیدواری کرد این وضعیت، همچنان ادامه داشته باشد.
زهرا فلاح یادآور شد: بازار یزد در حال حاضر خوب است و خودم ناظر بودم که بازرسان در حال کنترل قیمت ها در چند مغازه بودند که امید است ادامه یابد.
با وجود آرامش بر قیمت کالا و خدمات در بازار استان یزد، نرخ برخی از محصولات کشاورزی و همچنین برخی کرایه های حمل و نقل افزایش مختصری داشته است.
قیمت پیاز، گوجه، سیب زمینی و برخی کرایهها افزایش اندکی داشته که گفته می شود دلیل افزایش نرخ این سه محصول، سرمازدگی، بارندگی و مشکلات حمل و نقل بوده است.
هرگونه افزایش قیمت به بهانه افزایش قیمت بنزین، ممنوع است
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان یزد گفت: هیچگونه افزایش قیمت در عرضه کالا و خدمات بدلیل افزایش قیمت بنزین قابل قبول نیست و با متخلفان برخورد لازم اعمال خواهد شد.
محمدرضا علمدار یزدی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه دغدغه مردم در خصوص افزایش قیمت در انواع کالا و خدمات مورد توجه ویژه ماست و حتماً با تخلفات گزارش شده برخورد جدی خواهیم کرد افزود: از تمامی ظرفیتهای نظارتی خود برای جلوگیری از ایجاد تلاطم در سطح بازار استفاده خواهیم کرد.
علمداریزدی از تشکیل ستاد ویژه رسیدگی به شکایات مردم در زمینه افزایش خودسرانه قیمت کالاها و خدمات در سطح بازار خبر داد و گفت: سامانه ۱۲۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشهای مردمی است.
اجرای طرح نظارتی "پایش وضعیت درج قیمت کالا و خدمات" در استان یزد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در ادامه گفت: طرح نظارتی "پایش وضعیت درج قیمت کالا و خدمات"در راستای استمرار اطلاع رسانی نظام مند ، دقیق و بهنگام در مورد قیمت کالا و خدمات به مصرف کنندگان و با توجه به اینکه متاسفانه موضوع تخلف عدم درج قیمت در صدر تخلفات احصاء شده می باشد در استان اجرایی شده است.
علمدار یزدی افزود: این سازمان در نظر دارد با اجرای طرح نظارتی "پایش وضعیت درج قیمت کالا و خدمات " به منظور شفاف سازی قیمت ها و بهره مندی قانونی هریک از عوامل زنجیره تولید ، توزیع و عرضه از سودهای مصوب قانونی ، ضمن تشویق بنگاههای صحیح العمل ، با متخلفینی که با عدم درج قیمت بر روی کالاهای خود، به صورت خودسرانه اقدام به افزایش قیمت کالاها میکنند برخورد نماید.
علمدار یزدی ادامه داد : صنوفی نظیر پوشاک، کیف ، کفش و لوازم خانگی و... که ماهیت کالاهای عرضه شده توسط آنها به گونه ایست که امکان درج قیمت از مبادی تولید برای آنها میسر نیست در اولویت بازرسی قرار دارند.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان یزد همچنین اعلام کرد این طرح از ابتدای آذر ماه سال جاری همزمان با سراسر کشور آغاز و تا پایان آذرماه ادامه دارد.
علمدار یزدی در ادامه از آمادگی این سازمان جهت دریافت گزارشات و شکایات مردمی از طریق تلفن ۱۲۴ خبر داد و افزود: بازرسان این طرح در اسرع وقت نسبت به پیگیری این گزارشات اقدام می کنند.
۸۲۰۰۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و غیر صنفی استان یزد
علمدار یزدی در ادامه از انجام بیش از۸۲۰۰۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و غیر صنفی از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان یزد با بیان اینکه هماهنگیهای لازم با اداره کل تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف مرکز استان ، ادارات شهرستانهای تابعه و سایر دستگاههای ذیربط صورت گرفته و گشتهای مشترکی نیز انجام می پذیرد افزود: در این راستا بیش از ۴۵۰۰ پرونده تخلفاتی با ارزش بالغ بر ۱۰۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان تشکیل شده است.
علمدار یزدی خاطر نشان کرد: نظارت و کنترل بر قیمت ، رسیدگی سریع به شکایات و گزارش های مردمی و جلوگیری از هرگونه کمبود و افزایش غیرمنطقی قیمت ها با هدف افزایش رضایت عمومی در استان با جدیت دنبال می شود و تمامی بازرسان و ناظران افتخاری نیز به منظور پاسخگویی سریع تر به مسایل و مشکلات مردم در این زمینه آماده همکاری هستند.
نظر شما